Näyttäviä näkymiä Gran Canarialla

Gran Canarialla ei ole pelkoa tylsistymisestä. Gran Canaria on Kanariansaarten kolmanneksi suurin saari, jossa riittää nähtävää, tehtävää ja koettavaa sekä isoille että pienille. 

Nautiskelua Melonerasissa

Nautiskelua Melonerasissa

Iltakävelyllä kannattaa suunnata ihailemaan Melonerasin maamerkkiä, Faron majakkaa. Illan huipentaa elokuvaelämys taivasalla. Se on juuri niin romanttista kuin miltä se kuulostaa.

Apollo Magazine

Ylös ja ulos!

Etelässä kelpaa lenkkeillä rannoilla ja rantakaduilla. Aamuisin laskuveden aikaan koko rantaviiva on tiiviiksi pakkautunutta hiekkaa, mikä tarjoaa ihanteellisen alustan niin aloitteleville kuin kokeneillekin lenkkeilijöille. Juokse tai kävele paikkakunnalta toiselle tai vaikka joogaa rannalla. Kun pakkaat urheiluvaatteet mukaan, et tule katumaan!

Hemmotteluhoitoja

Hemmotteluhoitoja

Amadoresin rannan alkupäässä on pari mökkirakennusta, jotka tarjoavat yli 40:ää erilaista käsi- ja jalkahoitoa. Piristä rantaelämää kalapedikyyrillä, kestolakkauksella tai parafiinikäsittelyllä. Amadores Wellness +34 629 244 999.

Garbo’s kutsuu

Garbo’s kutsuu

Värikkäiden musikaalien perässä ei tarvitse matkustaa Lontooseen tai New Yorkiin. Kabareeravintola Garbo’sissa voi nauttia illallisesta ja laadukkaasta show’sta samalla kertaa. Ravintola sijaitsee Bahía Felizissä viiden minuutin matkan päässä Playa del Inglésistä ja kivenheiton päässä San Agustinista. Toinen vastaava ravintola on Playa del Inglésin Café l’Opera. www.garbos.es www.cafelopera-grancanaria.com

Madonna odottaa

Madonna odottaa

Lähde huikeita näkymiä tarjoavalle löytöretkelle vuoriston pikkukyliin ja pistäydy esimerkiksi Terorissa, joka on saaren uskonnollinen keskus.
Kylän kirkosta Basilica de Nuestra Señora del Pinosta löytyy Pinjamadonna, jota kutsutaan myös Hopeamadonnaksi. Se on saaren suojelupyhimys ja istuu valtaistuimella, jonka valmistukseen on käytetty 400 kiloa hopeaa. Syyskuussa pyhiinvaeltajat saapuvat tänne palvomaan pyhimystä.

Jeesus-patsas ja luolatalot

Jeesus-patsas ja luolatalot

Terorin-kävijöiden kannattaa käydä myös Artenaran vuoristokylässä, jota vartioi Rion Jeesus-patsasta muistuttava pienempi patsas. Silmäile myös kylän luolataloja, joiden huoneet on louhittu kallion sisään. 

Pyörällä pääsee

Pyörällä pääsee

Gran Canaria on jo kauan ollut pyöräilijöiden paratiisisaari. Vuokraa siis fillari ja polje paikasta toiseen rannikolla tai vuorilla. Vuokraaminen on edullista, ja kaikilta turistipaikkakunnilta löytyy pyöriä joka lähtöön.