Kaikki irti Gran Canariasta

Gran Canarian lomalla kannattaa ehdottomasti tutustua paikallisiin herkkuihin, joita riittää kahvista aina grillattuun mustekalaan. Tässä opas herkkusuille.

Maittavaa mustekalaa

Maittavaa mustekalaa

Chopitos, Calamares, Pulpo fritto…. Kanariansaaret tunnetaan meren antimistaan ja myös mustekalaa on tarjolla kaikennäköisenä ja -kokoisena. Unohda sitkeät friteeratut mustekalarenkaat – nyt puhutaan jostain ihan muuta.

Laaturuokaa luolassa

Laaturuokaa luolassa

El Centro on ainutlaatuinen luolaravintola Guayadequen laaksossa. Tarjolla on laadukasta kanarialaista ruokaa. Älä jätä väliin! www.restauranteelcentro.com

Kahvia kanarialaisittain

Kahvia kanarialaisittain

Aterian päättää Café Condensada: syntisen musta espresso tai tuplaespresso kaadettuna pieneen lasiin, jonka pohjalla on kondensoitua maitoa (makeaa, voista ja kermaista niin koostumukseltaan kuin maultaankin). Tilaa ja nauti!

Vuoroin vettä, vuoroin viiniä

Vuoroin vettä, vuoroin viiniä

Erikoisen pullon ei pidä antaa säikäyttää, sillä tätä kanarialaista viiniä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Malvasia on naapurisaari Lanzarotelta tuleva kuiva, trooppisen hedelmäinen ja raikkaan hapokas valkoviini. Löytyy useimmista paremmista ravintoloista. Viini vaatii seurakseen myös vettä, ja täällä Firgas on vesi ylitse muiden. Sen valtteina ovat hento, tasapainoinen suolaisuus sekä pienet, lempeät kuplat. Kokeile, niin uskot!

Parasta pöytään

Parasta pöytään

Juo lasi cavaa ja nauti tuoreista äyriäisistä sekä ensiluokkaisista näkymistä pittoreskin Puerto Moganin satamaan. Café de Mogán, +34 928 565 558.

Jaloa juomaa

Jaloa juomaa

Vuonna 1884 perustettu Arehucasin rommitehdas sijaitsee Arucasissa lyhyehkön matkan päässä Las Palmasista. Vieraile kellarissa, maistele rommia ja ihaile nimikirjoituksia, joita arvovieraat ovat vuosien varrella raapustaneet tammitynnyreihin. 

Juustossa löytyy

Juustossa löytyy

Paikallisen tuorejuuston mieto maku muistuttaa mozzarellaa ja koostumus fetajuustoa. Juustoa tarjotaan monin eri tavoin. Erityisen herkullista se on friteerattuna ja tarjottuna suolaisen chorizon sekä makean hillon tai marmeladin kanssa. Luvassa on pieni suuri makuelämys.