Charmantti Nessebar

Apollo Magazine

Kaupunki-idylli

Bulgarian Nessebar on todellinen kulttuurikohde Mustallamerellä. Nessebarin idyllinen vanhakaupunki hyväksyttiin Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon vuonna 1983. Sunny Beachin ja Burgasin läheisyys tekevät Nessebarista täydellisen koko perheen retkikohteen.

Apollo Magazine

Ostoksia

Shoppailuhenkisille riittää tekemistä, sillä matkamuistomyymälöitä on pilvin pimein. Tyypillisen turistitavaran lisäksi voit hankkia vaikkapa lammastohvelit, keramiikkaa tai kirjailtuja kankaita.

Apollo Magazine

Aurinkokaupunki

Nessebar verhoutuu romanttiseen kaapuun, kun auringonlasku saa kauniin keskiaikaisen kehämuurin hohtelemaan taianomaisesti. Kannattaa kuitenkin pitää silmät auki, sillä jo muutaman minuutin päästä aurinko on painunut mailleen.

Apollo Magazine

Lounasherkkuja

Mahtavat maisemat ja houkuttelevat ravintolat ovat Nessebarin-kävijän vakiotärppejä. Tilaamme pikkunälkään Bulgarian kansallisruoan shopska-salaatin ja maankuulua lukanka-salamimakkaraa. Ruokaisaa ja raikasta samalla kertaa!

Apollo Magazine

Kunnon kengät jalkaan

Vinkki: unohda korkokengät. Lähes kaikki Nessebarin kadut ovat viehättäviä mutta erittäin epätasaisia mukulakivikatuja. Lisäksi kannattaa välttää lastenrattaita, varsinkin pienipyöräisiä malleja. Fiksun valinta on kantoreppu.

Apollo Magazine

Lasillinen paikallista

Tauko tekee hyvää, joten kokeile Plovdivista, Asenovgradista ja Burgasin alueelta tulevia maineikkaita viinejä. Näin edullisia laatuviinejä löydät tuskin mistään muualta.