Saaristoristeily Afroditan kansi

Päiväohjelma MS Eden

Split – Bol (Brač) – Stari Grad (Hvar) – Hvarin kaupunki (Hvar) – Korčula – Dubrovnik – Mljetin kansallispuisto – Makarska – Split

Tällä reitillä kulkee MS Eden.

Päivä 1: Split

Saaristoristeily lähtee ja saapuu Splitin kauniiseen satamakaupunkiin. Jos saavut Splitiin varhain, voit säilyttää matkatavaroitasi laivalla. Voit halutessasi käydä kahvilla Splitin satamakadulla tai vierailla Diokletianuksen palatsissa. Tervetulotilaisuus pidetään laivalla klo 19.00, ja illallinen tarjoillaan klo 19.30. Jos saavut Splitiin 19.30 jälkeen, voit syödä laivalla kylmän välipalan.

Päivä 2: Split - Bol (Brač) –  Stari Grad (Hvar)

Laiva lähtee satamasta varhain aamulla kohti Bracin saarta. Bolissa sinulla on aikaa kävellä pitkin kapeita kujia tai mennä uimaan Kroatian tunnetuimmalle rannalle - Zlatni Ratiin. Tätä 530 metriä pitkää rantaa kutsutaan Kroatian parhaaksi. Rannan muoto ei ole koskaan samanlainen – riippuen tuulesta ja säästä. Jatkamme eteenpäin kohti Stari Gradia, jossa yövymme yhdessä Euroopan vanhimmista kylistä.

Kroatian kirkkaat vedet
Korculan kaupunki

Päivä 3: Stari Grad – Hvarin kaupunki – Korčulan kaupunki

Kolmantena päivänä jatkuu matka kohti Hvarin kaupunkia, jossa on mahdollista varata opastettu kiertokävely. Tämän jälkeen on vuorossa Marco Polon synnyinpaikkakunta - Korcula, joka on tyypillinen dalmatialainen keskiaikainen kaupunki mukulakivikatuineen ja perinteisine kivitaloineen punaisilla tiilikatoilla. Kaupungin keskustassa on St. Markuksen katedraali, joka on rakennettu kalkkikivestä ja on täynnä kauniita koristeita. Osallistu englanninkielisen paikallisoppaan johdolla kaupunkikierrokselle ja kuule lisää kaupungin historiasta tai tutustu alueeseen omatoimisesti polkupyörällä. Voit myös lähteä lähistön viinialueelle maistelemaan paikallisia viinejä.

Päivä 4: Korčulan kaupunki – Dubrovnik

Aamulla jatkamme matkaa Korčulasta kohti Dubrovnikia. Matkalla on mahdollisuus nauttia auringosta, uida ja syödä lounasta laivalla. Saavumme Dubrovnikin ulkopuolella olevaan Grauz- satamaan iltapäivällä. Dubrovnikin pääkadun Stradun varrella on kauniita punakattoisia kalkkikivitaloja. Sinulla on ilta aikaa tutustua Dubrovnikiin omatoimisesti. Kannattaa käydä tutustumassa kaupungin ympäröivään muuriin, joka on tuttu suositusta tv-sarjasta Game of Thronesista.

Päivä 5: Dubrovnik – Mljetin kansallispuisto

Laivamme matkaa kohti Mljetin saarta ja kansallispuistoa. Matkan aikana nautimme lounaan ja pysähdymme virkistävälle uimatauolle Elafitin saarelle. Saavumme Mljetiin, jossa meitä odottaa kaunis ja monipuolinen luonto. Voit kiertää saarta kävellen. Sisäänpääsy kansallispuistoon ei sisälly hintaan. Kannattaa myös tutustua St. Maryn saarella sijaitsevaan 1200-luvulla rakennettuun benediktiiniluostariin. Tänä iltana on vuorossa Captain's Dinner laivalla, joka on pysähtynyt Mljetiin yöksi. 

Päivä 6: Mljetin kansallispuisto – Makarskan kaupunki

Mljetistä jatkuu matka eteenpäin kohti Makarskan kaupunkia, joka lienee Makarskan rivieran suosituin kohde. Täällä on hienoja rantoja, hyvää ruokaa ja historiallinen keskusta, jolla on paljon tarinoita kerrottavanaan. Laiva on ankkuroitu Makarskan satamaan yön yli.

Hvarin saari
Splitin kaupunki

Päivä 7: Makarskan kaupunki – Split

Saaristoristeilyn viimeisenä aamuna matka jatkuu kohti Splitiä kaupunkia. Split on Kroatian kolmanneksi suurin kaupunki, ja on yli 1700 vuotta vanha. Splitin vanha kaupunki on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kannattaa käydä tutustumassa Diocletianuksen palatsiin (opastettu retki varattavissa aluksella), ja voit nauttia jotain purtavaa satamakadun varrella sijaitsevissa ravintoloissa. Laiva yöpyy Splitin satamassa. 

Päivä 8: Kotimatka Splitistä Suomeen

Aamiaisen jälkeen on aika sanoa näkemiin uusille tuttavuuksille, kirjautua ulos laivalta ja lentää kotiin Suomeen. Huomioithan, että laivalta kirjaudutaan ulos klo 09.00 mennessä, eikä sinulla ole tämän jälkeen pääsyä hyttiin. Mikäli olet varannut yhdistelmämatkan, johon sisältyy risteilyn lisäksi viikko hotellissa, jatkat matkaa kohti hotellia mantereelle päästyämme.

Pidätämme oikeuden muutoksiin lyhyellä varoitusajalla tai risteilyn aikana esimerkiksi sääolosuhteista tai muista sesonkikohtaisista asioista johtuen.

Satamien rajallisen kapasiteetin vuoksi saattaa alus yöpyä eri paikassa/saarella korkeasesongin aikaan (heinä-, elo- ja syyskuu).