Skärgårdskryssning vid Zlatni Rat, Kroatien

M/S Adriatic Queen

Päivä 1: Split

Saaristoristeily lähtee ja saapuu Splitin kauniiseen satamakaupunkiin. Jos saavut Splitiin varhain, voit säilyttää matkatavaroitasi laivalla. Voit halutessasi käydä kahvilla Splitin satamakadulla tai vierailla Diokletianuksen palatsissa. Tervetulotilaisuus pidetään laivalla klo 19.00, ja illallinen tarjoillaan klo 19.30. Jos saavut Splitiin 19.30 jälkeen, voit syödä laivalla kylmän välipalan.

Päivä 2: Split - Brač – Hvar

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa kohti Bracin saarta. Bolissa sinulla on aikaa kuljeskella kaupungin kapeilla kujilla, juoda kuppi kahvia, tai mennä uimaan Kroatian tunnetuimmalle rannalle - Zlatni Ratiin. Lounas tarjoillaan laivalla, jonka jälkeen matka jatkuu kohti naapurisaari Hvaria.

Strand på Brac, Kroatien
Snorkling i kristallklart vatten, Kroatien

Hvar on yksi Kroatian suurimmista saarista, ja sitä kutsutaan myös "laventelisaareksi". Hvarin kaupungissa voit ihailla keskiaikaisia rakennuksia ja nauttia kiehtovasta tunnelmasta. Tutustumme kaupunkiin kävelykierroksella englanninkielisen paikallisoppaan johdolla.

Illan tullen voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti ja nauttia illallisen yhdessä momista perheomisteisista ravintoloista. Kannattaa tilata "gregada", joka on tyypillinen Hvarilainen kala-annos.

Heinä-elokuussa Hvarin satamassa on ruuhkaista, joten on mahdollista että laiva ankkuroituu Stari Gradin / Jelsan satamaan. Tällöin laivalta/laivalle järjestetään bussikuljetus Hvariin.

Päivä 3: Hvar – Korčula

Kolmantena päivänä jatkamme matkaa kohti Korčulan saarta. Matkalla pysähdymme uimatauolle rauhalliseen poukamaan. Iltapäivällä saavumme Korčulan kaupunkiin, joka on perinteinen Dalmatian alueen keskiaikainen kaupunki punaisine tiilikattoineen ja mukulakivikatuineen. Täällä sijaitsee myös Marco Polon syntymäkoti.

Kaupungin keskustassa on St. Markuksen katedraali, joka on rakennettu kalkkikivestä ja on täynnä kauniita yksityiskohtia. Tapaamme täällä englanninkielisen paikallisoppaan, joka näyttää meille alueen nähtävyyksiä. Satamassa on viihtyisiä ravintoloita, joissa voit nauttia illalliseksi herkullisia äyriäisannoksia tai lammaspataa.

Päivä 4: Korčula – Dubrovnik

Aamulla jatkamme matkaa Korčulan saarelta kohti Dubrovnikia. Matkalla on mahdollisuus nauttia auringosta, uida ja syödä lounasta laivalla. Tapaamme Dubrovnikissa englanninkielisen oppaan, joka vie meidät kaupunkikierrokselle. Sinulla on ilta aikaa tutustua Dubrovnikiin omatoimisesti. Kannattaa käydä tutustumassa kaupungin ympäröivään muuriin, joka on tuttu suositusta tv-sarjasta Game of Thronesista. Bussi takaisin satamaan lähtee klo 18.00, mutta voit halutessasi jäädä kaupunkiin illalliselle ja palata Gruz-satamaan taksilla.

Upptäck Dubrovnik på skärgårdskryssningen
Mljet nationalpark utanför Kroatiens kust

Päivä 5: Dubrovnik – Mljetin kansallispuisto

Dubrovnikin keskiaikaisesta tunnelmasta jatkamme matkaa kohti Mljetin saarta ja kansallispuistoa. Matkan aikana nautimme lounaan ja pysähdymme virkistävälle uimatauolle Elafitin saarelle. Saavumme Mljetiin, jossa meitä odottaa kaunis ja monipuolinen luonto. Voit kiertää saarta kävellen. Kannattaa myös tutustua St. Maryn saarella sijaitsevaan 1200-luvulla rakennettuun benediktiiniluostariin.

Päivä 6: Mljetin kansallispuisto – Pučisča

Jatkamme matkaa takaisin Bracin saarelle, mutta tällä kertaa Pučisčaan, joka sijaitsee saaren pohjoispuolella. Kolme laaksoa kohtaa Pučisčassa, ja kylä on tunnettu muun muassa hohtavan valkoisista kivirakennuksistaan ja kivilouhoksistaan. Täällä sijaitsee Kroatian ainoa kaivosalan koulu. Alueelta on louhittu kiveä jopa Valkoisen talon pylväisiin. Illan aikana sinulla on aikaa tutustua Pučisčaan omatoimisesti.

Päivä 7: Pučisča – Omiš – Split

Jatkamme matkaa Brackim-kanavan kautta Omišiin Makarskan Rivieralle. Omiš on kaunis vanha kapunki, jossa on linnoituksia ja kaunis kivikirkko. Halutessasi voit ostaa lipun opastetulle kävelykierrokselle jos haluat. Voit myös tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

Loman viimeisenä päivänä jatkamme kohti Splitin kaupunkia. Split on Kroatian kolmanneksi suurin kaupunki, ja on yli 1700 vuotta vanha. Splitin vanha kaupunki on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kannattaa käydä tutustumassa Diocletianuksen palatsiin, ja voit nauttia jotain purtavaa satamakadun varrella sijaitsevissa ravintoloissa. Pääsemme tutustumaan kaupungin historiallisiin nähtävyyksiin englanninkielisen paikallisoppaan pitämän kaupunkikierroksen aikana. Splitissä on monia hyvä ravintoloita, joissa voit nauttia illallisen. Laiva on viimeisen yön Splitin satamassa.

Aamiaisen jälkeen on aika kirjautua ulos laivalta. Jos olet varannut risteilyn jatkoksi rantaloman Kroatiassa, siirryt valitsemaasi hotellin.


Huomiothan että ohjelmaan saattaa tulla muutoksia matkan aikana esimerkiksi sääolosuhteista tai satamajärjestelyista johtuen. 

Rivan är Splits vackra hamnpromenad