Kroatian saaristoristeily Captain Botalla

Päiväohjelma M/S Captain Bota

CUSTOMER CHOICE AWARD

Apollon asiakkaat antoivat tälle hotellille arvosanan Gold.

Päivä 1: Split

Saaristoristeily lähtee ja saapuu Splitin kauniiseen satamakaupunkiin. Jos saavut Splitiin varhain, voit säilyttää matkatavaroitasi laivalla. Voit halutessasi käydä kahvilla Splitin satamakadulla tai vierailla Diokletianuksen palatsissa. Tervetulotilaisuus pidetään laivalla klo 19.00, ja illallinen tarjoillaan klo 19.30. Jos saavut Splitiin 19.30 jälkeen, voit syödä laivalla kylmän välipalan.

Päivä 2: Split - Bol – Hvar

Laiva lähtee satamasta varhain aamulla kohti Bracin saarta. Bolissa sinulla on aikaa kävellä pitkin kapeita kujia, juoda kuppi kahvia, tai mennä uimaan Kroatian tunnetuimmalle rannalle - Zlatni Ratiin. Lounas tarjoillaan laivalla, jonka jälkeen matka jatkuu kohti naapurisaari Hvaria.

Kroatian saaristoristeily Captain Botalla
Kroatian kirkkaat vedet

Hvarin saarta kutsutaan laveltelisaareksi, ja se on yksi Kroatian suurimmista saarista. Hvarin kaupungissa voit ihailla keskiaikaisia rakennuksia ja nauttia kiehtovasta tunnelmasta. Kaupungissa on runsaasti ravintoloita, trendikkäitä baareja ja kauppoja. Tutustumme kaupunkiin kävelykierroksella englanninkielisen paikallisoppaan johdolla. Illan tullen voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti ja nauttia illallisen yhdessä momista perheomisteisista ravintoloista. Kannattaa tilata "gregada", joka on tyypillinen Hvarilainen kala-annos.

Päivä 3: Hvar – Mljet

Laivamme matkaa kohti Mljetin saarta ja kansallispuistoa. Matkan aikana nautimme lounaan ja pysähdymme virkistävälle uimatauolle Elafitin saarelle. Saavumme Mljetiin, jossa meitä odottaa kaunis ja monipuolinen luonto. Voit kiertää saarta kävellen. Kannattaa myös tutustua St. Maryn saarella sijaitsevaan 1200-luvulla rakennettuun benediktiiniluostariin.

Päivä 4: Mljet – Dubrovnik

Aamulla jatkamme matkaa Mljetin saarelta kohti Dubrovnikia Kroatian mantereelle. Seilaamme pitkin Dubrovnikin kaupunginmuuria ja linnoitusta ja lounas tarjoillaan vanhassa kaupungissa. Tapaamme Dubrovnikissa englanninkielisen oppaan, joka vie meidät kaupunkikierrokselle. Sinulla on ilta aikaa tutustua Dubrovnikiin omatoimisesti. Kannattaa käydä tutustumassa kaupungin ympäröivään muuriin, joka on tuttu suositusta tv-sarjasta Game of Thronesista. Bussi takaisin satamaan lähtee klo 18.00, mutta voit halutessasi jäädä kaupunkiin illalliselle ja palata Gruz-satamaan taksilla.

Dubrovnikin kaupunki
Luostari St. Maryn saarella

Päivä 5: Dubrovnik – Korčula

Dubrovnikista jatkamme matkaa kohti Korčulan saarta. Matkalla pysähdymme uimatauolle rauhalliseen poukamaan. Iltapäivällä saavumme Korčulan kaupunkiin, joka on perinteinen Dalmatian alueen keskiaikainen kaupunki punaisine tiilikattoineen ja mukulakivikatuineen. Täällä sijaitsee myös Marco Polon syntymäkoti. Kaupungin keskustassa on St. Markuksen katedraali, joka on rakennettu kalkkikivestä ja on täynnä kauniita yksityiskohtia. Tapaamme täällä englanninkielisen paikallisoppaan, joka näyttää meille alueen nähtävyyksiä. Satamassa on viihtyisiä ravintoloita, joissa voit nauttia illalliseksi herkullisia äyriäisannoksia tai lammaspataa.

Päivä 6: Korčula – Makarska

Risteily jatkuu kohti Makarskaa, matkalla pidetään virkistävä uimapysähdys matkan aikana. Ohitamme Pelješacin puolisaaren pittoreskit kylät, vehreän maaston oliivilehdot ja viiniviljelmät. Lounas nautitaan merellä ja iltapäivällä saatuu Captain Bota Makarskaan. Täällä odottavat pitkiät ja hienot pikkukivirannat, hyvät ostosmahdollisuudet ja ravintolat kauniilla näkymillä.

Päivä 7: Makarska-Pučisča-Split

Jatkamme matkaa takaisin Bracin saarelle, mutta tällä kertaa Pučisčaan, joka sijaitsee saaren pohjoispuolella. Kolme laaksoa kohtaa Pučisčassa, ja kylä on tunnettu muun muassa hohtavan valkoisista kivirakennuksistaan ja kivilouhoksistaan. Täällä sijaitsee Kroatian ainoa kaivosalan koulu. Alueelta on louhittu kiveä jopa Valkoisen talon pylväisiin. Illan aikana sinulla on aikaa tutustua Pučisčaan omatoimisesti.

Loman viimeisenä päivänä jatkamme kohti Splitin kaupunkia. Split on Kroatian kolmanneksi suurin kaupunki, ja on yli 1700 vuotta vanha. Splitin vanha kaupunki on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kannattaa käydä tutustumassa Diocletianuksen palatsiin, ja voit nauttia jotain purtavaa satamakadun varrella sijaitsevissa ravintoloissa. Pääsemme tutustumaan kaupungin historiallisiin nähtävyyksiin englanninkielisen paikallisoppaan pitämän kaupunkikierroksen aikana. Splitissä on monia hyvä ravintoloita, joissa voit nauttia illallisen. Laiva on viimeisen yön Splitin satamassa.

Aamiaisen jälkeen on aika kirjautua ulos laivalta. Jos olet varannut risteilyn jatkoksi rantaloman Kroatiassa, siirryt valitsemaasi hotellin.

Splitin kaupunki