Pargan kohderaportti

Pargan kohderaportti

Pargan alueen kohdepäälikkönämme työskentelevä Mia kertoo, millaista paikan päällä on juuri nyt!

– Tunnelma on lämminhenkinen ja paikalliset ovat aidosti onnellisia, että kesä on vihdoin täällä. Ravintoloiden ja hotellien omistajat pitävät todella huolta asiakkaistaan, jotta kaikki tuntevat olonsa turvalliseksi lomansa aikana, kertoo Mia.

Artikkeli on päivitetty 27. heinäkuuta 2021, ja sitä päivitetään kesän aikana. Lue tarkemmin terveysturvallisesta matkustamisesta Kreikkaan.

Novair Apollon matkustajat ovat laskeutuneet Prevezan kentälle.

Saapuminen & lentokenttäkuljetus

Saapuminen kohteeseen ja lentokenttäkuljetukset toimivat sujuvasti täällä kohteessa. Saapuvien lentojen terminaalissa on hyvin tilaa, sillä lentoja on vähemmän kuin tavallisesti.

Tarkistathan ajankohtaiset vaatimukset lentomatkustamista koskien Finnairin sivuilta tästä. Lennoilla tarjoillaan sekä syömistä että juomista, voit lukea tarkempia tietoja Finnairin tarjoiluista lennoilla täältä. Kohdehenkilökuntamme toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Prevezan lentokentällä ja opastaa sinut varaamasi lentokenttäkuljetuksen kyytiin.

Parga Beach Suosittu Parga Beach -hotelli sijaitsee vehreässä ja rauhallisessa ympäristössä aivan Valtoksen rannalla Pargassa.

Hotellilla

Monet hotelleista olivat avoinna jo viime kesänä, ja ovat siten hyvin valmistautuneita vastaanottamaan lomalaisia myös tämän kesän aikana. Useat hotellit ovat myös helpottaneet sisäänkirjautumista, voit esimerkiksi kirjautua moneen hotelliin sisään jo etukäteen verkossa. 

- Pargan alueen hotelleista enemmistö on pieniä, perheiden omistamia, joten vain muutaman huoneen asukkaat kirjautuvat sisään samanaikaisesti, kertoo Mia.

Jotkut hotellien ravintoloista tarjoilevat ruokaa suoraan pöytiin listalta buffetin sijaan. Myös buffetien hygieniatoimiin on panostettu, jolloin ruoan annosteluun on saatavilla kertakäyttöhanskoja tai vaihtoehtoisesti hotellin ravintolatyöntekijät annostelevat ruoan valmiiksi lautaselle. Kaikki pöydät on sijoitettu etäälle toisistaan, jotta turvaetäisyydet pystytään pitämään.

- Pienten, perheomisteisten hotellien tunnelma on täällä aivan yhtä sydämellinen ja vieraanvarainen kuin aina ennenkin, täydentää Mia ja hymyilee leveästi.

Apollo Mondo Selected -hotelli Parga Beachin ohjatut ryhmäliikunnat toteutetaan ulkoilmassa. Tarjolla on esimerkiksi aamujoogaa, core-treenejä ja toiminnallista harjoittelua upeissa maisemissa kohti Valtos-rantaa. Yksi tämän vuoden suosituimmista aktiviteeteista on lähteä yhteiselle powerwalkille linnoituksen ohi kohti satamaa, minkä aikana oppaat kertovat lisää Pargasta. 

Lastenkerho Club Polly & Mino järjestetään hotellin ulkotiloissa, varjoisalla paikalla.

Piso Krioneri, Parga Mian lempiranta Pargassa on Piso Krioneri.

Rannalla

Rantapäiviä täällä vietetään kuten aina ennenkin, eikä kasvomaskia tarvitse käyttää turvavälejä noudattaessa. Hyppää taksiveneen kyytiin tai vuokraa auto, niin pääset myös pienemmille rannoille, joissa on vähemmän ihmisiä. Saat matkaoppailtamme vinkkejä hyvistä rannoista. Aurinkotuolit on sijoitettu etäälle toisistaan ja toistaiseksi Pargan ympäristössä on väljää.

- Oma suosikkirantani Pargassa on pieni ja piilossa sijaitseva Piso Krioneri. Piso tarkoittaa kylmää vettä kreikankielellä ja kyseinen ranta sijaitsee Pargan keskustassa. Piso Krioneri onkin siis ranta Krioneri-rannan takana, vinkkaa Mia.

Lisää vinkkejä Pargan lomallesi löydät täältä.

Acheron-joki Noin 20 kilometrin päässä Pargasta virtaa myyttinen Acheron-jokin.

Retket

Epiruksen alueella on loputtomasti nähtävää. Täällä voit kokea rantapäivien lisäksi unohtomattomia luontoelämyksiä, kuten vaellusretki Zagorian vuoristomaisemissa Vikos-rotkoa pitkin tai myyttisen Acheron-joen. Voit vuokrata auton ja lähteä tutustumaan alueeseen omatoimisesti tai osallistua johonkin suosituista retkistämme. Tämän vuoden suosituin retkemme on Epiruksen salaisuudet, jonka aikana vierailemme Acheron-joella ja pääsemme nauttimaan sen jääkylmästä, kristallinkirkkaasta vedestä. Alue on tunnettu sen ainutlaatuisesta luonnosta.

- Jokaisen parganmatkaajan tulisi kokea Acheron-joki lomareissun aikana, sanoo Mia. Myytin mukaan Achilleksen äiti kastoi hänet täällä, jonka ansiosta hänestä tuli kuolematon. 

Katso kaikki Pargan retket.

Parga Pargassa on loputtomasti tunnelmallisia ravintoloita ja baareja.

Ravintolat ja ostosmahdollisuudet

Suurin osa pienistä liikkeistä ja ravintoloista on avoinna, erityisesti iltaisin monet saapuvat satamaan syömään ja nauttimaan illasta. Ulkona liikkuessasi sinun ei tarvitse enää käyttää kasvomaskia, mutta sisätiloihin astuessasi on asetettava maski kasvoille. Liikkeissä on myös rajoituksia henkilömäärän suhteen, kuinka monta sisätiloissa saa kerrallaan olla.

- Pargan kaupungissa on lukemattomia tunnelmallisia kujia ja pieniä katuja, joita tutkia. Osa myymälöistä on erikoistunut nimenomaan Epiruksen alueen paikallisten tuotteiden myyntiin, vinkkaa Mia.

Mikäli kaipaat vielä enemmän ostosmahdollisuuksia ja kansainvälisten merkkien myymälöitä, voit lähteä ostosretkelle Ioanninaan noin 1,5 tunnin ajomatkan päähän Pargasta. Suositus on lähteä kohteeseen arkipäivänä, mieluiten päiväaikaan, sillä viikonloppuisin ja iltaisin liikkeisiin saattaa olla paikoitellen jonoa.

 

 

Pargan rokotustahti

Tällä hetkellä rokotukset ovat avoinna kaikille yli 18 -vuotiaille ja suurin osa 18 vuotta täyttäneistä on jo saanut molemmat rokoteannoksensa Pargan alueella. 

- Rokotussysteemi toimii täällä erinomaisesti. Sekä minä että kollegani ovat jo saaneet täydet rokoteannokset heinäkuun puolivälissä, kertoo Mia.

Lue lisää terveysturvallisesta matkustamisesta Kreikkaan.


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Lue lisää Apollomatkojen joustavista varausehdoista ja löydä suosikkikohteesi Pargan alueella.

Turvallinen valinta

Voit varata ja suunnitella lomasi nyt mahdollisimman helposti ja riskittömästi. Lue lisää joustavista varausehdoistamme täältä.

Lue lisää »

Pargan retket

Koe enemmän Pargan lomasi aikana. Lähde mielenkiintoisille retkillemme ja löydä kohteen salaiset helmet!

Pargan retket »

Pargan lomavalikoima

Pargaan olet aina tervetullut – etkä ehkä enää haluasi lähteä pois. Löydä unelmiesi hotelli ja varaa! 

Lue lisää ja varaa »