Tilannekatsaus Kroatiasta

Tilannekatsaus Kroatiasta

Mietitkö, millaista Kroatiassa on tällä hetkellä? Kroatiassa asuva kohdepäälikkömme Jesper Falck kertoo tarkemmin!

Artikkeli on päivitetty 26. elokuuta 2021 ja sitä päivitetään kesän aikana. Lue tarkemmin terveysturvallisesta matkustamisesta Kroatiaan.

- Lämpimästi tervetuloa Kroatiaan! Ainutlaatuinen kohde tarjoaa unohtumattomia luontoelämyksiä sekä lukemattomasti tehtävää ja nähtävää, kertoo Jesper Falck.

Matkustamohenkilökuntaa Lennon aikana on tarjolla syömistä ja juomista, turvallisesti tietenkin.

Saapuminen & lentokenttäkuljetus

Lennon aikana on käytettävä kasvomaskia. Tarkistathan ajankohtaiset vaatimukset lentomatkustamista koskien Finnairin sivuilta tästä. Lennoilla tarjoillaan sekä syömistä että juomista, voit lukea tarkempia tietoja Finnairin tarjoiluista lennoilla täältä. Kohdehenkilökuntamme toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Splitin lentokentällä ja opastaa sinut varaamasi lentokenttäkuljetuksen kyytiin. Tällä hetkellä edellytämme kasvomaskin käyttöä myös lentokenttäkuljetusten aikana. Kroatian suosituimpaan lomakohteeseen Makarskan rivieralle on ajomatkaa Splitin kentältä noin 1,5 tuntia. Kroatiassa kasvomaskia tulee käyttää kuljetusten aikana, ostoskeskuksissa, sisätiloissa olevissa myymälöissä, apteekeissa ja supermarketeissa. Ulkona liikkuessa kasvomaskia ei tarvitse käyttää.

Lue lisää terveysturvallisesta matkustamisesta Kroatiaan.

Romana Beach Resort Suosittu perhehotellimme Apollo Mondo Family Romana.

Hotellilla

Hotellit ovat sopeutuneet hyvin paikallisiin terveysturvallisuussääntöihin: esimerkiksi ravintoloissa pöydät on sijoitettu turvavälein toisistaan ja allasalueella on aurinkotuoleja väljemmin. Useat hotellit ovat myös helpottaneet sisäänkirjautumista, voit esimerkiksi kirjautua moneen hotelliin sisään jo etukäteen verkossa. Kroatian hotelleilla kasvomaskia tulee käyttää vain vastaanoton alueella sekä aamiaisella.

Kroatiassa sijaitsee suosittu Apollo Mondo Family-hotelli Romana Beach Resort, jossa on tarjolla monipuolisesti hauskaa tekemistä koko perheelle. Täällä järjestetään myös Apollon oma lastenkerho Club Polly & Mino 4-11 -vuotiaille lapsille. Apollon henkilökunta järjestää lisäksi yhteisiä aktiviteetteja muutaman kerran päivässä hotellialueen pihalla. Lapset (4-11 -vuotta) pääsevät opettelemaan myös uimataitoja Apollon uimakoulussa, jossa harjoitukset sopeutetaan kunkin lapsen oman tason mukaisesti. Aloita päiväsi rentouttavalla aamujoogalla kimmeltävää Adrianmerta ja Hvarin saarta ihaillen. Voit osallistua myös vesijumppaan ja muihin päivittäin järjestettäviin ryhmäliikuntoihin.

Ranta Kroatiassa Kroatiassa on useita kauniita rantoja ja merivesi on kristallinkirkasta.

Rannalla

Kroatia on tunnettu kristallinkirkkaista merivesistään ja hohtavista pyörökivirannoistaan. Rantakaduilla ja rannoilla on alkanut pikkuhiljaa olla enemmän väkeä. Rannoilla suositellaan noudattamaan 1,5 – 2 metrin turvavälejä, eikä rannoilla ole pakollista käyttää kasvomaskia. 

- Suosittelen esimerkiksi Zlatni Ratin kuuluisaa rantaa Bracin saarella, mitä kutsutaan myös nimellä Kultainen Sarvi. Tupecin ja Podgoran rannat Makarskan rivieralla ovat myös vierailunarvoisia, vinkkaa Jesper.

Kroatiassa on lukuisia ihania rantoja, kurkkaa blogipostauksestamme kohteen viisi suosikkiamme.

Plitvicen kansallispuisto Kroatiassa Kroatian kansallispuisto Plitvicen järviä.

Retket

Kroatia on pullollaan mielenkiintoisia retkikohteita ja nähtävyyksiä. Vanha, merirosvojen kaupunkina tunnettu Omis houkuttelee kiehtovalla historiallaan ja luonnonkauniilla maisemillaan. Myös veneretki Bracin saarella sijaitsevalle Zlatni Ratin rannalle on takuuvarma hitti Kroatian parhaiden retkikohteiden joukossa. Ranta lukeutuu monien raatien mukaisesti Euroopan kymmenen parhaan rannan joukkoon, eikä suotta.

Retkien aikana noudatetaan tietysti paikallisia ohjeistuksia, eikä kasvomaskia tarvitse pitää muutoin kuin kuljetusten aikana.

- Plitvicen kansallispuisto on yksi ehdottomia suosikkejani, luonto täällä on sanoinkuvailettoman kaunis, kertoo Jesper.

Katso kaikki Kroatian retket.

Kaupat ja ravintolat ovat avoinna normaalisti Kaupat ja ravintolat ovat avoinna normaalisti.

Ravintolat ja ostosmahdollisuudet

Mikäli mielit ostosretkelle johonkin suloisista kroatialaisista kylistä, älä huoli – pääsääntöisesti kaikki puodit ja putiikit pitävät ovensa auki tavalliseen tapaan. Myös suuremmat ostoskeskukset ovat avoinna, näistä löydät lähes kaikki tunnetuimpien kansainvälisten merkkien liikkeet.

Splitissä on hyvät ostosmahdollisuudet ja lumoava Diocletaniuksen palatsi. Vaeltele pitkin vanhan kaupunginosan kapeita kujia ja nautiskele paikallisia makuja, kuten tuoretta kalaa tai nimellä Peka tunnettua perinneannosta, joka koostuu kattilassa hiilien päällä kypsennetystä lihasta ja kasviksista.

Lue lisää kroatian ruoka- ja viinivinkeistä.

Split, Kroatia Splitin kaupunki, Kroatia.

Kroatian rokotustahti

Kroatian tilanne rokotusten osalta on vakaa. Suuri osa hotellien henkilökunnasta on jo saanut toisen rokoteannoksensa ja myös useat muut matkailun parissa työskentelevät paikalliset ovat saaneet rokotettuja.

- Toivotamme sinut koko kohdehenkilökuntamme puolesta lämpimästi tervetulleeksi Kroatiaan, toivottavasti tapaamme pian, huikkaa Jesper.

Lue lisää terveysturvallisesta matkustamisesta Kroatiaan.


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Lue lisää Apollomatkojen joustavista varausehdoista ja löydä suosikkikohteesi Kroatiassa.

Turvallinen valinta

Voit varata ja suunnitella lomasi nyt mahdollisimman helposti ja riskittömästi. Lue lisää joustavista varausehdoistamme täältä.

Lue lisää »

Kroatian matkavinkit

Millainen on sinun Kroatian lomasi? Tutustu matkavinkkeihimme ja löydä juuri omanlaisesi Kroatia! 

Kroatian matkavinkkeihin »

Kroatian lomavalikoima

Varaa kesäloma Kroatiassa ja koe kirkasvetiset uimapoukamat, mielenkiintoiset nähtävyydet ja kroatialainen makumaailma!

Lue lisää ja varaa »