MIkaela

Tilannekatsaus Fuerteventuralta

Suunnitteletko lomamatkaa Fuerteventuralle? Saarella asuva kohdepäällikkömme Mikaela kertoo tarkemmin, millaista saarella on juuri nyt.

Tämä artikkeli on kirjoitettu 10. syyskuuta 2021, ja sitä tullaan päivittämään syksyn aikana. Lue tarkemmin terveysturvallisesta matkustamisesta Espanjaan.

-              Tunnelma Fuerteventuralla on hyvä, elämä rullaa täällä eteenpäin hyvin normaalisti ja saarella on sekä kansainvälisiä että kotimaisia matkustajia. Kaikki asiakkaat, joiden kanssa olemme päässeet juttelemaan, vakuuttavat tuntevansa olonsa erittäin turvalliseksi tällä saarella, kertoo Mikaela.

Tällä hetkellä saarella ollessa ei tarvitse käyttää kasvomaskia ulkotiloissa, mikäli 1,5 metrin turvavälejä pystytään noudattamaan. Kasvomaskia on kuitenkin hyvä pitää kaiken varalta mukana.

Novairin lentokone Tiesitkö, että matkustamossa ilma vaihtuu kokonaan kolmen minuutin välein? Lentokonevalmistajat ovat havainneet, että koneen ilmanlaatu suodatuksen ja puhtauden suhteen ylittää sairaaloiden leikkaussalille asetetut vaatimukset.

Saapuminen & lentokenttäkuljetus

Tärkeintä lennon aikana on turvallisuus. Sekä matkustamohenkilökunnan että kaikkien matkustajien on käytettävä kasvomaskia koko lennon ajan, ja ylimääräistä liikkumista pitkin koneen käytävällä tulisi välttää. Tarkistathan ajankohtaiset vaatimukset lentoyhtiön sivuilta, tutustu Finnairin käytäntöihin tästä.

–       Tällä hetkellä Fuerteventuralle saapuu vähemmän lentoja kuin normaalisti, joten lentokentällä on mukavan väljää ja kaikki sujuu yleensä nopeasti, sanoo Mikaela Virtanen.

Apollon oma lastenkerho Club Polly & Mino Apollon oma lastenkerho Club Polly & Mino hotellissa Playitas Resort.

Hotellilla ja lastenkerhossa

Hotelleilla on vähemmän asiakkaita, joten turvavälien noudattaminen on helppoa. Suurin osa tiloista on käytössä tavalliseen tapaan ja samat palvelut ovat saatavilla, kuten aiemminkin. Osa tiloista on saattanut olla suljettuina hotellin alhaisen käyttöasteen vuoksi tai viranomaisrajoituksiin vedoten (esimerkiksi spa).

-               Kanariansaarilla on erilaisia tasoja perustuen tarttuvuuslukuun, jonka muuttuessa saattaa tämä vaikuttaa myös hotellin palveluihin, kuten buffet-ruokailuihin. Matalamman tason alueilla on sallittua annostella itse ruoat noutopöydästä, mutta tason muuttuessa korkeammaksi tulee henkilökunnan järjestää tarjoilu.

Kaikissa hotelleissa on turvavälit merkitty lattioihin selkeästi ja käsidesiä on saatavilla laajasti ympäri hotellialuetta.

Lastenkerho Club Polly & Minossa suurin osa aktiviteeteista järjestetään ulkotiloissa, ja varusteita pyritään olla jakamatta muiden kanssa. Lapset saavat esimerkiksi omat värikynät, jotka ovat lapsen käytössä päivän ajan. Kerhon päättyessä lastenkerhon ohjaajat puhdistavat kynät seuraavaa päivää varten. Mikäli kerhossa käytetään tarvikkeita yhteisesti, pestään kädet tätä ennen huolellisesti. 

-          Koska olemme yhdessä Euroopan suurimmista sporttihotelleista, on liikunta ja aktiivisuus tärkeä osa lastenkerhon toimintaa. Olemme järjestäneet aktiviteetteja jo ennen pandemiaa enimmäkseen ulkotiloissa ja ympäri hotellialuetta, vinkkaa Mikaela.

Playitas Resortissa järjestetään kaikki ryhmäliikuntatunnit ulkotiloissa mahdollisimman vähän ylimääräisiä varusteita hyödyntäen. Ulkotiloissa voi treenata ilman kasvomaskia. Käyttöön on otettu lisäksi erinäisiä toimenpiteitä korkean hygieniatason ylläpitoon, kuten joogamaton lainaamismahdollisuus panttimaksua vastaan koko viikon ajaksi kerrallaan. Treenialuilla on merkityt paikat osallistujille turvavälein. Mikäli tuntien aikana käytetään erillisiä varusteita, puhdistetaan omat varusteet tunnin jälkeen huolellisesti.

Ranta Fuerteventuralla Fuerteventuralla on runsaasti ihania rantoja, joilla rentoutua aurinkoisena lomapäivänä.

Rannat

Fuerteventura on tunnettu erityisesti rannoistaan. Pitkillä ja leveillä rannoilla on helppo noudattaa turvavälejä, eikä kasvomaskillekaan ole tällöin tarvetta. Suurin osa Fuerteventuran rannoista on luonnon rantoja, eikä niillä ole saatavilla aurinkovarjoja- ja tuoleja. Mikäli rannat ovat varustettuja aurinkotuolein ja -varjoin, on näiden välillä noudatettava kahden metrin turvavälejä. Lisäksi varjot ja tuolit puhdistetaan säännöllisesti.

-    Viikonloppuisin rannoilla saattaa olla hieman enemmän väkeä, kun paikalliset saapuvat viettämään vapaapäiväänsä. Tästä huolimatta rannoilla on ollut tähän asti mukavan väljää, kertoo Mikaela Virtanen.

Pyöräile Fuerteventuralla Vietä aktiivista lomaa! Vuokraa pyörä ja tutustu saareen omatoimisesti tai osallistu jollekin opastetuista retkistämme.

Retket

Valikoimassamme on erityisesti ulkoilmassa tehtäviä retkiä, jotka tehdään yleensä pienryhmissä. Tarjoamme yhä monipuolisesti retkiä, joiden kautta pääset kokemaan enemmän lomasi aikana.

-            Suosituin retkemme on Jeeppisafari Jandian niemimaalla, kertoo Mikaela Virtanen. Retki tarjoaa ainutlaatuiset puitteet tutustua luonnonsuojelualueeseen, jossa on upeat näkymät kohti vuoria ja hiekkadyynejä.

Toinen suosituista retkistä on koko perheen vaellus yhdessä kesyjen vuohien kanssa. Hauska ja varmasti ikimuistoinen kokemus, josta nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin. Molemmat retket toteutetaan pienissä, noin 3-6 hengen ryhmissä.

Retkien osallistujamääriä on rajoitettu, joten suositut retket täyttyvät nopeasti. Myös vuokra-autoja voi olla hankala saada juuri nyt. Monet Fuerteventuran autovuokraamoista joutuivat luopumaan autoistaan vuonna 2020, kun saarella ei ollut lähes lainkaan matkailijoita.

Voit tutustua Fuerteventuran retkiimme täällä.

Useimmat kaupat ja ravintolat ovat avoinna normaalisti. Useimmat kaupat ja ravintolat ovat avoinna normaalisti.

Ravintolat ja ostokset

Suurin osa ravintoloista on avoinna normaalisti. Isomman seurueen voi olla hyvä varata pöytä etukäteen. Ravintoloissa on QR-koodi pöytien päässä, josta voit skannata ruokalistan luettavaksi. Mikäli tämä tuntuu haastavalta, on ravintoloilla yleensä saatavilla myös tulostettu versio.

-          Useimmat liikkeet pitävät ovensa avoinna tavallisesti, ja vaikka pienemmät myymälät saattavat olla yhä suljettuina, on saarella hyvät ostosmahdollisuudet, sanoo Mikaela Virtanen.

Markkinoita on alettu tauon jälkeen taas järjetää. Kerran viikossa markkinatunnelmaan pääsee Costa Calmassa ja Morro Jablessa. Saat lisätietoja oppaaltasi kohteessa tarkemmista päivistä ja kellonajoista.

Corralejo

Fuerteventuran rokotustilanne

Noin 90 % Kanariansaarten väestöstä on rokotettuja ja Fuerteventuralla ovat kaikki yli 12-vuotiaat saaneet kutsun rokotuksiin. Lisäksi kaikki terveydenhoitoalalla, poliiseina, palokuntana ja kouluissa työskentelevät ovat saaneet rokotukset.

Helpoiten ja nopeiten pääset testaamaan itsesi yksityisellä lääkäriasemalla. Antigeenitestin hinta on noin 50 € ja PCR-testin noin 140 €. Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, ota yhteyttä Apollon oppaisiin, jotka auttavat sinua lisätiedoin. 

Lue lisää terveysturvallisesta matkustamisesta Espanjaan.


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Lue lisää Apollomatkojen joustavista varausehdoista, löydä suosikkikohteesi Fuerteventuralla tai tutustu sporttihotelli Playitas Resortiin.

Apollomatkat on turvallinen valinta

Me Apollomatkoilla olemme tehneet kaikkemme, jotta voisit varata ja suunnitella lomasi nyt mahdollisimman helposti ja riskittömästi.

Lue lisää

Treeniloma Playitas Resortissa

Tervetuloa Playitas Resortiin – yhteen Euroopan suurimmista urheiluhotelleista, joka sopii niin tavallisille urheilijoille kuin ammattilaisillekin!

Lue lisää Playitas Resortista

Fuerteventuran lomavalikoima

Fuerteventuralla on pitkiä hiekkarantoja, viihtyisiä pikkukyliä ja upeita luontoelämyksiä. Aktiivisille lomailijoille on tarjolla sporttihotelli Playitas Resort. 

Lue lisää ja varaa