Linda, Apollon kohdepäällikkö Teneriffalla

Tilannekatsaus Teneriffalta

Suunnitteletko talvilomaa Teneriffalle? Kohdepäällikkönä toimiva Linda sekä suomalainen opas Jenni kertovat tarkemmin, millaista kohteessa on juuri nyt.

-         Rakastan Teneriffan pohjoispuolta, Puerto de la Cruzia sekä lähistön pikkukyliä. Täällä on ihanan vehreä ja ja kaunis luonto, eksotiikkaa tuovat alueen tummat laavarannat, kertoo Linda.

 

Tämä artikkeli on päivitetty 22. marraskuuta 2021, ja sitä tullaan päivittämään syksyn aikana. Lue tarkemmin terveysturvallisesta matkustamisesta Espanjaan.

 

Novairin lentokone Tiestikö, että matkustamossa ilma vaihtuu kokonaan kolmen minuutin välein? Lentokonevalmistajat ovat havainneet, että koneen ilmanlaatu suodatuksen ja puhtauden suhteen ylittää sairaaloiden leikkaussalille asetetut vaatimukset.

Saapuminen & lentokenttäkuljetus

Lentokentällä toivotamme matkustajat tervetulleiksi ulkotiloissa, kuten aina ennenkin. Lentokenttäkuljetusten aikana tulee käyttää kasvomaskia.

Tärkeintä lennon aikana on turvallisuus. Sekä matkustamohenkilökunnan että kaikkien matkustajien on käytettävä kasvomaskia koko lennon ajan, ja ylimääräistä liikkumista pitkin koneen käytävällä tulisi välttää. Tarkistathan ajankohtaiset vaatimukset lentoyhtiön sivuilta, tutustu Finnairin käytäntöihin tästä.


 

Apollon oma lastenkerho Club Polly & Mino Apollon oma lastenkerho Club Polly & Mino Green Garden Resortissa.

Hotellilla ja lastenkerhossa

Kaikissa hotelleissa noudatetaan ajankohtaisia terveysturvallista matkustamista koskevia sääntöjä ja suosituksia, ja tällä hetkellä ravintoloiden kapasiteettia on rajoitettu, jotta pöydät voidaan sijoittaa tarpeeksi väljästi. Tästä johtuen pöytävarauksen teko on suositeltavaa etukäteen paikkojen varmistamiseksi. Hotellin kuntosaleilla noudatetaan samaa käytäntöä, harjoitusaika tulee varata vastaanotosta.

Pidetyssä Apollo Mondo Selected-hotelli Green Garden Resortissa on sekä uimakoulu että Apollon oma lastenkerho, Club Polly & Mino.

-        Lastenkerho järjestetään tavalliseen tapaan, mutta olemme siirtäneet kaikki aktiviteetit ulkotiloihin raikkaaseen ilmaan, kertoo Linda.

 

Rannalla

Rannalla aurinkotuolit on sijoitettu turvavälein, osalla rannoista tuoleja ei ole lainkaan saatavilla. Tällöin on hyvä pakata mukaan rantapyyhe hiekalla loikoilua varten. Aurinkotuolit puhdistetaan aina käytön jälkeen.

-    Teneriffalla on uskomattoman monia, erilaisia rantoja, kertoo Linda. Saaren pohjoisosissa on tummia laavarantoja ja jylhiä kallioita, eteläosa on taas tunnettu pitkistä hiekkarannoista.

-   Ja minun ehdoton suosikkini ovat Los Gigantesin luonnonvesialtaat, joita kutsutaan nimellä picinas naturales, jatkaa Jenni.

Teneriffa sopii erityisesti rantalomailijoille, sillä täältä löytyy osa Espanjan kauneimmista rannoista.

Teneriffan seitsemän kauneinta rantaa. Mikä on sinun suosikkisi?

Luonnonpuisto Teiden tulivuoren ympärillä Maailman kolmanneksi korkein tulivuori on Teneriffalla. Retkellä kuljetaan läpi neljän eri ilmastovyöhykkeen 2500 metrin korkeudessa tuntuu kuin olisi laskeutuneet kuun pinnalle, sillä kiehtova tulivuorimaisema on kaunis vastakohta matkalla ohittamille vihreille niityille.

Retket

Valikoimaamme kuuluu yhtä monia retkiä kuin aiemminkin, joten Teneriffa tulee varmasti tutuksi. Lähde opastetulle retkelle kohti Teiden tulivuorta tai saarikierrokselle, jonka aikana pääset kokemaan saaren kätketyt helmet. Muista ottaa kasvomaski mukaan myös retkelle!

-            Suosikkini on Must Cat -veneretki, huikkaa Linda. Must Cat on sertifioitu Barco Azul Blue -vene, joka pyrkii aktiivisesti suojelemaan Atlantin meren elämää ja minimoimaan negatiiviset vaikutukset luontoon. Retken aikana on hyvät mahdollisuudet nähdä sekä ryhävalaita että delfiinejä leikkimässä vedessä. Onnekkaat saattavat bongata myös merikilpikonnia.

Lue lisää retkistämme Teneriffalla.

Suurin osa kaupoista ja ravintoloista on avoinna normaalisti. Suurin osa kaupoista ja ravintoloista on avoinna normaalisti.

Ravintolat ja ostokset

Kaupat ovat vihdoin avanneet ovensa ja täällä on runsaasti ostosmahdollisuuksia. Myös ravintolat ovat täydessä toiminnassa ja henkilökunta on erittäin innokas palvelemaan lomalaisia. Monien ravintoloiden pöydissä on QR-koodi, jonka voit skannata nähdäksesi ruokalistan. Pöydät on sijoitettu väljemmin, joten etäisyyden pitäminen muihin ruokailijoihin onnistuu hyvin.

-          Useimmat ravintolat ja kaupat suosivat korttimaksua, mutta monet hyväksyvät myös käteistä, Linda sanoo.

Teneriffan rokotustilanne

Noin 70 % Teneriffan asukkaista on saanut jo toisen rokotteen.

Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, ota yhteyttä Apollon oppaisiin, jotka auttavat sinua lisätiedoin. 

Lue lisää terveysturvallisesta matkustamisesta Espanjaan.


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Lue lisää Apollomatkojen joustavista varausehdoista, löydä suosikkikohteesi Teneriffalla tai tutustu matkavinkkeihin.

Apollomatkat on turvallinen valinta

Me Apollomatkoilla olemme tehneet kaikkemme, jotta voisit varata ja suunnitella lomasi nyt mahdollisimman helposti ja riskittömästi.

Lue lisää

Löydä Teneriffan kohteesi

Hyvät ostosmahdollisuudet, laaja valikoima ravintoloita, vesipuisto ja kansallispuisto Teide houkuttelevat kaikenikäisiä matkailijoita. Jokaiselle löytyy nähtävää ja koettavaa!

Tutustu kohteisiin

Matkavinkit

Kaunis sää vuoden ympäri, ihania hiekkarantoja, upeita luonnonilmiöitä ja tuhansia asioita nähtäväksi ja tehtäväksi – kaiken tämän tarjoaa Teneriffa.

Lue lisää