Tilannekatsaus Madeiralta

Suunnitteletko lomamatkaa Madeiralle? Kohdepäällikkömme Ronnie kertoo, millaista saarella on juuri nyt. 

Tämä artikkeli on kirjoitettu 26. lokakuuta 2021, ja sitä tullaan päivittämään syksyn aikana. Lue tarkemmin terveysturvallisesta matkustamisesta Madeiralle.

-                   Kun olet Madeiralla, sinun on PAKKO kokea tämä saari! Yksi lempipaikoistani täällä on Pico Ruivo. Vaellus sinne on melko raskas, mutta näkymät huipulta ovat maagiset. Vaellus todella tarjoaa unohtumattoman elämyksen, kertoo Ronnie ja hymyilee leveästi.

Novairin lentokone Tiestikö, että matkustamossa ilma vaihtuu kokonaan kolmen minuutin välein? Lentokonevalmistajat ovat havainneet, että koneen ilmanlaatu suodatuksen ja puhtauden suhteen ylittää sairaaloiden leikkaussalille asetetut vaatimukset.

Saapuminen & lentokenttäkuljetus

Madeiran lentokentälle saapuessa voit noutaa matkatavarasi hihnalta, ja sinut ohjataan sen jälkeen seisomaan jonoon, jossa matkustuslomakkeet tarkistetaan. Jonoja on muutama, riippuen matkustuslomakkeen tiedoista. Henkilökuntamme on teitä vastassa lentokentän ulkopuolella, ja ohjeistavat varaamasi lentokenttäkuljetuksen kyytiin. Lentokenttäkuljetusten aikana tulee käyttää kasvomaskia. 

-        Nyt kun monet ovat ottaneet rokotteet, jonotus lentokentällä sujuu melko jouhevasti, kertoo Ronnie. 

Tärkeintä lennon aikana on turvallisuus. Sekä matkustamohenkilökunnan että kaikkien matkustajien on käytettävä kasvomaskia koko lennon ajan, ja ylimääräistä liikkumista koneen käytävällä tulisi välttää. Tarkistathan ajankohtaiset vaatimukset lentoyhtiön sivuilta, tutustu Finnairin käytäntöihin tästä.

Vidamar Resort Madeira Apollo Sports-hotelli VIDAMAR Resort Madeiralla sopii sinulle, kun kaipaat lomallesi sekä rentouttavaa oleilua altaalla että hyviä treenimahdollisuuksia!

Hotellilla

Kaikissa hotelleissamme noudatetaan ajankohtaisia terveysturvallista matkustamista koskevia sääntöjä ja suosituksia. Tällä hetkellä ravintoloiden kapasiteettia on rajoitettu, jotta pöydät voidaan sijoittaa riittävän väljästi. Hotelliin sisäänkirjautumisen yhteydessä vierailta saatetaan kysyä haluavatko he syödä mieluummin aiemmin tai myöhemmin, jotta asiakasmäärät ravintolassa pysyvät kohtuullisina. Buffetpöydässä asioidessa tulee käyttää kasvomaskia sekä käyttää käsidesiä tai kertakäyttöhanskoja. 

Monien hotellien kuntosaleille tulee varata vierailuaika ennakkoon.

 

Vaellusta Madeiralla Madeiran matkan kruunaa vaellus! Lukemattomien vaellusreittien varrella pääset tutustumaan saaren upeaan luontoon.

Retket

Valikoimaamme kuuluu yhtä monia retkiä kuin aiemminkin, joten sinun on helppo tutustua Madeiraan lomasi aikana!  

-               Ota kasvomaski mukaan ja lähde kanssamme seikkailulle! Madeiralla on paljon koettavaa, kertoo Ronnie innostuneena. 

Madeiralla on jokaiselle jotain! Loman aikana voit esimerkiksi osallistua vaellukselle Madeiran korkeimpaan pisteeseen, tai johonkin helpompaan vaellukseen pitkin saaren levadoja. Mikäli haluat mieluummin tutustua Madeiran kulttuuriin ja historiaan, voit osallistua retkelle Nunnien laaksoon, joka on nimetty Santa Claran luostarin mukaan, jonne nunnat pakenivat 1550-luvulla ranskalaisten merirosvojen hyökkäyksen jälkeen.

Lue lisää retkistämme Madeiralla

 Madeira-viini on tunnettua myös muualla maailmassa.

Ravintolat ja ostokset

Madeiralla on hyvät ostosmahdollisuudet ja voit lomasi aikana vierailla esimerkiksi Lidossa ostoskeskuksessa nimeltä Forum. Forumin kaikki liikkeet ja ravintolat ovat normaalisti auki. Kasvomaskin käyttöä edellytetään sisätiloissa. Suurin osa kaupoista ja ravintoloista suosivat korttimaksua, mutta monet hyväksyvät myös käteistä. 

Voit varata pöydän valitsemaasi ravintolaan ennakkoon, jolloin ravintolahenkilökunta pystyy valmiiksi sijoittamaan pöydät turvavälit huomioiden.

Madeiralla on kaikki edellytykset kulinaristiselle lomalle. Maistele mereneläviä ja paikallisia herkkuja, kuten Madeiran kansallisruoka espadaa, espatadaa ja pregoa. Lue lisää Madeiran ruokakulttuurista

 

 

Portugalin rokotustilanne

Noin 86% Portugalin väestöstä on rokotettu. Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, ota yhteyttä Apollon oppaisiin, jotka auttavat sinua lisätiedoin.

Lue lisää terveysturvallisesta matkustamisesta Madeiralle.


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Lue lisää Apollomatkojen joustavista varausehdoista, löydä suosikkikohteesi Madeiralla tai tutustu matkavinkkeihin.

Apollomatkat on turvallinen valinta

Me Apollomatkoilla olemme tehneet kaikkemme, jotta voisit varata ja suunnitella lomasi nyt mahdollisimman helposti ja riskittömästi.

Lue lisää

Tutustu Madeiraan

Madeira – kontrastien saari, joka on tunnettu upeasta luonnosta, henkeäsalpaavista näköaloista ja korkeista vuorista. Madeiralla on näiden lisäksi paljon muutakin tarjottavaa! Loman aikana voit yhdistää luontoelämyksiä kaupunkielämään, mukaviin hotelleihin, hyviin shoppailumahdollisuuksiin sekä viihtyisiin ravintoloihin.

Lue lisää

Matkavinkit

Madeira on unelmakohde niille, jotka pitävät maastopyöräilystä upeissa maisemissa. Jos haluat pyöräillä uusilla ja eritasoisilla reiteillä eri päivinä, on Madeira oikea paikka haastaa itsesi uusiin seikkailuihin.

Lue lisää