Jessica, Apollon kohdepäällikkö Gran Canarialla

Tilannekatsaus Gran Canarialta

Suunnitteletko lomamatkaa Gran Canarialle? Kohdepäällikkönämme jo useana vuotena työskennellyt Jessica kertoo, millaista paikan päällä on juuri nyt!

Tämä artikkeli on kirjoitettu 10. syyskuuta 2021, ja sitä tullaan päivittämään syksyn aikana. Lue tarkemmin terveysturvallisesta matkustamisesta Espanjaan.

-                         Ensimmäiset muistoni Gran Canariasta ovat 1980-luvun alusta, kun matkustin tänne isoäitini kanssa. Mieleen jäivät erityisesti eksoottiset ravintolat lähellä Las Canteras-rantaa ja hauskat pikku putiikit Las Palmasissa. Sittemmin muutin saarelle pysyvästi ja annan mielelläni vinkkejä parhaista ravintoloista ja vierailunarvoisista helmistä, kertoo Jessica ja hymyilee leveästi.

Novairin lentokone Tiestikö, että matkustamossa ilma vaihtuu kokonaan kolmen minuutin välein? Lentokonevalmistajat ovat havainneet, että koneen ilmanlaatu suodatuksen ja puhtauden suhteen ylittää sairaaloiden leikkaussalille asetetut vaatimukset.

Saapuminen & lentokenttäkuljetus

Kuluneen kesän aikana Gran Canarialla on ollut pääosin kotimaisia lomailijoita, toki myös osa kansainvälisistä matkailijoista on löytänyt tiensä tänne. Tunnelma on lähes kuin aina ennenkin, toki kunnioitamme vallitsevia sääntöjä ja rajoituksia kuten kuuluukin. Kanariansaarten odotukset talvea ja pohjoismaalaisten asiakkaiden paluuta ovat korkealla.

Tärkeintä lennon aikana on turvallisuus. Sekä matkustamohenkilökunnan että kaikkien matkustajien on käytettävä kasvomaskia koko lennon ajan, ja ylimääräistä liikkumista pitkin koneen käytävällä tulisi välttää. Tarkistathan ajankohtaiset vaatimukset lentoyhtiön sivuilta, tutustu Finnairin käytäntöihin tästä.

Apollon oma lastenkerho Club Polly & Mino Apollon oma lastenkerho Club Polly & Mino hotellissa Lopesan Baobab.

Hotellilla ja lastenkerhossa

Suurin osa tiloista on käytössä tavalliseen tapaan ja samat palvelut ovat saatavilla, kuten aiemmin. Osa tiloista on saattanut olla suljettuina hotellin alhaisen käyttöasteen vuoksi tai viranomaisrajoituksiin vedoten (esimerkiksi spa).

-               Gran Canarialla ja koko Kanariansaarilla on eri tasot tartuntamäärien perusteella. Mikäli tartuntataso muuttuu, voi tämä aiheuttaa muutoksia esimerkiksi hotellien buffet-ruokailuihin, kertoo Jessica. Alemmalla tasolla on asiakkaiden sallittua annostella ruokansa itse, mutta korkeammalle tartuntatasolle noustaessa velvoitetaan henkilökunta tarjoilemaan kaikki ateriat.

Kaikissa hotelleissa on turvavälit merkitty lattioihin selkeästi ja käsidesiä on saatavilla laajasti ympäri hotellialuetta.

Lastenkerhossamme Club Polly & Mino järjestetään kaikki aktiviteetit ulkotiloissa syksyn ja talven aikana.

 

Las Canterasin ranta Gran Canarialla Mikä Gran Canarian rannoista on suosikkisi?

Rannalla

Gran Canarialla on runsaasti ihania rantoja. Pitkillä ja leveillä rannoilla on helppo noudattaa turvavälejä, eikä kasvomaskillekaan ole tällöin tarvetta.

-    Viikonloppuisin rannoilla saattaa olla enemmän väkeä liikenteessä kun myös paikalliset saapuvat viettämään vapaapäiväänsä. Rannoilla ei kuitenkaan ole tungosta, kertoo Jessica.

On lähes mahdotonta löytää suosikkiranta Gran Canarialta, sillä kaikilla on omat, ainutlaatuiset piirteensä. Täällä on unelmien piilotettuja helmiä, pitkiä rantoja, valkeaa korallihiekkaa tai tummia laavarantoja. Vietä rantapäivää Amadoresissa tai Anfi Beachilla ja nauti valkeasta hiekasta turkoosinsinisen veden kimmeltäessä taustalla.

Olemme listanneet yhteen Gran Canarian 7 parasta rantaa - mikä on sinun suosikkisi?

Vuoristokylä Fataga, Gran Canaria Seikkaile vuoristomaisemissa lomasi aikana ja koe Gran Canaria aidoimmillaan.

Retket

Yksi suosituimmista Apollon kohdeoppaiden tavoista rentoutua vapaapäivänä on lähteä retkelle kohti saaren vuoria. Gran Canarialla on upeat puitteet patikointiin mäntymetsissä raikkaasta ulkoilmasta ja upeista näkymistä nauttien. Päivän kohokohta on pysähtyä lounaalle johonkin lähistön paikallisista kylistä. Mikä maistuisikaan paremmalta ulkoilmassa vietetyn päivän jälkeen kuin kanarialainen ateria sisältäen esimerkiksi tuoretta kalaa, grillattua lihaa ja papas arrugadas con mojo.

-            Ikimuistoisimpia kokemuksiani Gran Canarialla ollessani on ehdottomasti suuret delfiiniparvet, jotka ovat kulkeneet pitkän matkan veneen vierellä ja olemme päässeet ihailemaan niitä lähietäisyydessä. Ne ovat niin onnellisia saadessaan uida vapaudessa!

Delfiinisafari on yksi suosituimpia retkiämme. Suosittelen varaamaan paikat hyvissä ajoin etukäteen. Myös kamaraniretki Afrikat-aluksella on hyvin suosittu ja paikat täyttyvät nopeasti.

Vuokra-autoja voi olla hankala saada juuri nyt. Monet Gran Canarian autovuokraamoista joutuivat luopumaan autoistaan vuonna 2020, kun saarella ei ollut lähes lainkaan matkailijoita.

Voit tutustua Gran Canarian retkiimme täällä. 

Suurin osa kaupoista ja ravintoloista on avoinna normaalisti. Suurin osa kaupoista ja ravintoloista on avoinna normaalisti.

Ravintolat ja ostokset

Ravintoloissa on jonkin verran rajoituksia, ja pöytiä on vähemmän kuin normaalisti. Isomman seurueen on hyvä varata pöytä etukäteen. Ravintoloissa on QR-koodi pöytien päässä, josta voit skannata ruokalistan luettavaksi. Mikäli tämä tuntuu haastavalta, on ravintoloilla yleensä saatavilla myös tulostettu versio.

Tällä hetkellä saman pöydän ääressä on sallittua istua sisätiloissa enintään neljän hengen seurueissa ja kuuden hengen seurueissa ulkotiloissa. Mikäli Kanariansaaria koskevia sääntöjä ja rajoituksia muutetaan, saattaa myös tähän tulla muutoksia. Tällä hetkellä ravintoloiden ja baarien on suljettava ovensa puoleen yöhön mennessä.

-          Käteistä käytetään jonkin verran vähemmän, kuin ennen pandemiaa. Suurin osa ravintoloista ja kaupoista hyväksyy vain korttimaksut, mutta osassa paikoista otetaan yhä vastaan käteistä, sanoo Jessica.

Gran Canarian rokotustilanne

Noin 70 % Gran Canarian asukkaista ovat saaneet täydet kaksi rokotetta.

Helpoiten ja nopeiten pääset testaamaan itsesi yksityisellä lääkäriasemalla. Antigeenitestin hinta on noin 50 € ja PCR-testin noin 140 €. Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, ota yhteyttä Apollon oppaisiin, jotka auttavat sinua lisätiedoin. 

Lue lisää terveysturvallisesta matkustamisesta Espanjaan.


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Lue lisää Apollomatkojen joustavista varausehdoista, löydä suosikkikohteesi Gran Canarialla tai tutustu Gran Canarian lomavalikoimaan. 

Apollomatkat on turvallinen valinta

Me Apollomatkoilla olemme tehneet kaikkemme, jotta voisit varata ja suunnitella lomasi nyt mahdollisimman helposti ja riskittömästi.

Lue lisää

Gran Canarian kohdevinkit

Millainen on sinun Gran Canarian lomasi? Tutustu kohdevinkkeihimme ja löydä juuri omanlaisesi Gran Canaria! 

Löydä Gran Canarian kohteesi

Matkavinkit

Vuoristokyliä, kätkettyjä poukamia, upeita auringonottopaikkoja ja henkeäsalpaavia maisemia. Lue parhaat vinkkimme Gran Canarialle ja inspiroidu! 

Lue lisää