Matkojemme terveysturvallisuuskäytännöt

Huomioithan ennen matkaasi, että alla olevien matkustusvaatimusten on oltava kunnossa kohdemaan ajankohtaisten sääntöjen mukaisesti:

• Matkustuslomake täytetty määräajassa.

• Varmista, että voit esittää koronatodistuksen (rokotustodistus ja/tai negatiivinen covid-19-testi tai todiste toipumisesta.)

• Ole ajan tasalla siitä, mitkä maahantulosäännöt ja rajoitukset koskevat maata/kohdetta, johon matkustat.

• Tarkista matkavakuutus, jotta matkustat riittävällä suojalla.

Lisätietoa kohdemaasi vaatimuksista pääset lukemaan alla olevien linkkien kautta.

Noin kaksi viikkoa ennen lähtöä saat meiltä sähköpostin, jossa on linkki tälle sivulle, jolle ajankohtaisia ​​pääsyvaatimuksia päivitetään jatkuvasti. Jos matkaa varattaessa on alle kaksi viikkoa lähtöön, saat pian varauksen teon jälkeen tekstiviestin, jossa on linkki tälle sivulle.

Tarkistathan myös kohdemaan passi- ja viisumivaatimukset. Tietyissä maissa passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisesta. Lisätietoa täältä.   

Sivu päivitetty 18.1.2022

Huomioithan, että maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla. Täyden rokotesarjan määritelmä saattaa vaihdella maittain. Vaatimukset rokoteannosten lukumäärää ja rokotusten välisiä viikkoja koskien saattavat myös vaihdella. Tämä koskee myös karanteeniin ja testivaatimuksiin liittyviä sääntöjä.Mikäli jokin vaadituista dokumenteista puuttuu tai on puutteellinen ja pääsy lennolle/maahan evätään, matkan hintaa tai aiheutuneita lisäkustannuksia ei hyvitetä. Tiedot saattavat muuttua viranomaisten päätöksien ja suositusten mukaisesti. Sivuillamme ilmoitetut tiedot koskevat Suomen kansalaisia. Suosittelemme muiden maiden kansalaisia tarkistamaan kohdemaan ja lentoyhtiön vaatimukset/matkustusohjeistukset. Viranomaisten matkustusohjeistukset, lentoyhtiöiden liikennemuutokset ja koronatilanne kohteissa saattavat vaikuttaa matkajärjestelyihin. 


Thaimaa

Olemme koonneet tälle sivulle hyödyllistä tietoa Thaimaahan matkustamista koskien. 
Alta löydät tietoa mm. maahanpääsyvaatimuksista, kuinka toimia ennen matkaa, lentomatkan aikana sekä matkakohteessa. 


Ennen matkaa

Kaikilta Thaimaahan matkustavilta vaaditaan negatiivinen PCR-testitulos sekä täytetty matkustuslomake.

Maahantuloa koskevat vaatimukset

Thaimaan viranomaiset ovat asettaneet maahan saapuville matkailijoille seuraavia vaatimuksia:

 1. Thailand Pass. Thailand Pass -hakemuksen vahvistaminen vie noin 3-5 päivää, joten suosittelemme tekemään hakemuksen hyvissä ajoin, viimeistään 7 päivää ennen lähtöä. Lisätietoa hakemuksen täyttämisestä löydät kohdasta “Matkustuslomake Thaimaahan”.
  • Alle 18-vuotiaiden lasten, jotka matkustavat vanhempiensa kanssa, tulee olla samalla Thailand Pass -lomakkeella kuin vanhemmat.
 2. Negatiivinen RT-PCR-testitulos. Antigeeni- tai pikatestejä ei hyväksytä. Testi tulee olla otettuna aikaisintaan 72 tuntia ennen lennon lähtöä. Testituloksen tulee olla englanninkielinen. Saat haettua sen esim. Omakannasta. Tekstiviestimuodossa olevaa tulosta ei hyväksytä. Jos matkustaja on sairastanut koronaviruksen yli 14 vuorokautta mutta alle 3 kuukautta ennen matkaa, voi RT-PCR -tuloksen näyttäessä positiivista esittää todistuksen koronaviruksesta toipumisesta.
  • Alle 6-vuotiaiden lasten jotka matkustavat vanhempiensa kanssa ei tarvitse tehdä RT-PCR-testiä ennen matkaa. Saapumisen yhteydessä tehdään sylkitesti.
 3. Rokotustodistus täydestä rokotesarjasta tai todistus sairastetusta koronaviruksesta kaikilta täysi-ikäisiltä matkustajilta. Viimeisimmästä rokoteannoksesta tulee olla kulunut vähintään 14 vuorokautta. Mikäli sinulla ei ole täyttä rokotesarjaa, katso kohta 5. Matkustajan joka on toipunut koronaviruksesta tulee esittää todistus toipumisesta sekä rokotetodistus yhdestä rokoteannoksesta hyväksyttyä rokotetta
  • 12-18 -vuotiaiden ei tarvitse esittää rokotetodistusta, mikäli he matkustavat vanhempiensa kanssa. Yksin matkustavien 12-18 -vuotiaiden tulee esittää todistus vähintään yhdestä hyväksytystä rokoteannoksesta.
 4. Vahvistus etukäteen varatusta “Alternate Quarantine” (AQ) tai “SHA+”- karanteenihotellista seuraavan mukaan:
  • Jos sinulla on täysi rokotesarja, tulee sinun olla karanteenissa yhden yön (pätee myös rokottamattomiin, alle 12-vuotiaisiin lapsiin, jotka matkustavat täyden rokotesarjan saaneiden vanhempiensa kanssa)
  • Jos sinulla on täysi rokotesarja, mutta olet viimeisen 21 vuorokauden aikana vieraillut maassa, joka ei ole hyväksyttyjen maiden listalla, tarvitset varauksen karanteenihotelliin 7 vuorokaudelle. (Lista hyväksytyistä maista on Thailand Pass -sivulla)
  • Jos sinulla ei ole täyttä rokotesarjaa, tulee sinun olla karanteenissa 10 yötä.
  • Hyväksytyt AQ/SHA+ -hotellit ovat Thailand Pass -sivulla. Apollomatkojen hotellit ovat SHA+ listalla.
 5. Englanninkielinen vakuutustodistus, josta käy ilmi, että sinulla on vähintään 50 000 USD asti kattava matkavakuutus. Tämän vakuutuksen tulee myös kattaa covid-19 liittyvät hoitokulut. Voit pyytää todistuksen vakuutusyhtiöltäsi.
 6. Paluulippu tai lippu jatkolennolle toiseen maahan.
 7. MorChana -mobiilisovellus. Voit ladata sovelluksen ennen lähtöäsi Google Playn tai App Storen kautta.
 8. Koronatestaus Thaimaassa (kaksi testiä). Lisätietoa kohdassa “Koronatestaus kohteeseen saavuttaessa”

Tarkistathan myös, että passisi on voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisen jälkeen. Suosittelemme ottamaan passista kuvan ja pitämään sitä mukana matkan aikana. Kuva voi olla joko puhelimessasi tai printattuna.

Kaikkien vaadittavien todistusten tulostaminen on suositeltavaa.

Matkustuslomake Thaimaahan

Matkustuslomake

Thaimaan viranomaiset ovat poistaneet väliaikaisesti Thailand Passin Test and Go -osion. Kaikilla Thaimaahan matkustavilla tulee olla täytettynä matkustuslomake, Thailand Pass “Blue Zone Sandbox Program". Thailand Pass -hakemus on täytettävissä aikaisintaan 30 päivää ennen lähtöä. Jokaisen matkustajan tulee täyttää oma Thailand Pass, mutta 0-17-vuotiaat lapset voi lisätä huoltajan lomakkeelle. Koska Thailand Passiin vaaditaan paljon tietoa, suosittelemme aloittamaan lomakkeen täytön viimeistään 7 vuorokautta ennen matkaa. Hyväksytty vahvistus sisältää QR-koodin, joka tulee esittää maahan saapumisen yhteydessä.

Täytä matkustuslomake tästä

Huomioithan, että Blue Zone Sandbox Programilla matkustavien tulee majoittua Phuketissa vähintään 7 vuorokauden ajan, jonka jälkeen voi matkustaa myös muille Sandbox programissa oleville alueille. Alueille, jotka eivät kuulu Sandbox Programiin, ei ole sallittua matkustaa.

Matkustuslomakkeeseen on liitettävä seuraavat tiedot:

 • Englanninkielinen vakuutustodistus, josta käy ilmi että sinulla on vähintään 50 000 USD asti kattava matkavakuutus. Tämän vakuutuksen tulee myös kattaa Covid-19 liittyvät hoitokulut. Apollomatkojen myymät Goudan vakuutukset kattavat nämä vaatimukset. Lisätietoa Goudan vakuutuksista täällä.
 • Rokotetodistus
 • Kuva passista
 • Vahvistus hotellivarauksesta, SHABA ID/SHA+ -hotellista (Apollomatkojen varausnumeroa käytetään tässä)
 • Vahvistus varatusta ja maksetusta PCR-testistä saapumisen yhteydessä. Lisätietoa kohdassa “Saapuminen Thaimaahan”

11.1.2022 alkaen Thailand Pass / Phuket Sandbox Program hyväksytään useissa Thaimaan maakunnissa, esimerkiksi Krabilla (myös Koh Lantalla) ja Phang-Ngassa (Khao Lak). Thaimaan viranomiaset eivät ole vielä päivittäneet hakemuspohjaa näiden uusien provinssien osalta, mutta se tullaan todennäköisesti päivittämään 11.1. Mikäli olet saanut ennen 21.12.2021 hyväksynnän Thailand Pass / Test & Go -hakemukseen ja lähtösi on 14.1. mennessä, ei sinun tarvitse tehdä uusia toimenpiteitä. Jos lähtösi on kuitenkin 15.1. jälkeen, tulee sinun tehdä myös Thailand Pass / Phuket Sandbox Program -hakemus.

Otathan kaikki dokumentit mukaan paperisina versioina.

Koronatestaus kohteeseen saavuttaessa

Ennen matkaa vaadittavan koronatestin lisäksi kaikki matkustajat testataan kahdesti myös matkakohteessa, ensin maahan saapumisen yhteydessä ja uudelleen 6-7 vuorokauden kuluttua. Thaimaahan saapumisen yhteydessä tehtävä testi on PCR-testi. Alle 6-vuotiaat lapset tekevät sylkitestin. Toinen, 6-7 vuorokauden kuluttua tehtävä testi on pikatesti. Saat testipakkauksen käyttöösi saapuessasi lentokentälle. Kaikki testitulokset rekisteröidään MorChana-nimiseen sovellukseen ja sovellus myös muistuttaa sinua, kun on aika tehdä koronatesti (pikatesti) matkan 6-7 päivänä.

Heti kohteeseen saavuttua tehtävä testi tulee varata ja maksaa ennakkoon täällä. Testin hinta on noin 2200 THB/58 EUR. Matkustaja vastaa itse testin kustannuksista.

Matkustajat, jotka ovat hakeneet ja saaneet hyväksynnän “Test and Go” -hakemuksen kautta (vuoden 2021 aikana): Testitulos valmistuu noin 6 tunnin kuluttua ja siihen asti sinun tulee odottaa karanteenissa SHA+-sertifioidussa hotellissa. Kaikki hotellimme Thaimaassa ovat SHA+-sertifioituja, joten voit olla karanteenissa siinä hotellissa, jonka olet varannut meiltä.

Matkustajat, jotka ovat hakeneet maahanpääsyä “Blue Zone Sandbox Programin” kautta: Sinun ei tarvitse odottaa testitulosta karanteenissa hotellihuoneessa, mutta sinun tulee pysyä Phuketin alueella vähintään 7 päivän ajan.

Voit lukea ajankohtaiset tiedot Suomi ulkomailla -sivulta.

 


Lentomatkalla

 

Lentokentällä

Lentokentällä

Lentokentät Suomessa – Katso Finavian ohjeistus lentokentällä asioimisesta tästä »

Suosittelemme, että saavut lentoasemalle viimeistään 2 tuntia ennen lentosi lähtöä.

Huomiothan että monilla lentokentillä myymälät ja kahvilat/ravintolat saattavat olla suljettuina, eikä syötävää tai juotavaa välttämättä ole saatavilla.

Saavuthan lentokentälle hyvissä ajoin, sillä tällä hetkellä vaadittavien todistusten ja matkustusasiakirjojen tarkistus voi viedä tavallista pidempään. Matkustusasiakirjat tarkistetaan lentokentällä lähtöselvityksen yhteydessä.

Lennon aikana

Lennolla

Kaikki lentoyhtiöt, joiden kanssa teemme yhteistyötä noudattavat EASAn (Euroopan lentoturvallisuusviraston) ohjeistuksia koskien esimerkiksi hygieniaa ja turvavälejä niin lentokentillä kuin lennoilla. Lennon palveluissa/tarjoilussa voi olla poikkeuksia.

Kasvomaskin käyttö lennolla:

 • Matkustamohenkilökunta käyttöö kasvomaskia koko lennon ajan.
 • Kaikkien matkustajien on käytettävä nenän ja suun peittävää kasvomaskia lennon ajan. Vaatimus ei koske alle 6-vuotiaita lapsia.
 • Matkustajien omalla vastuulla on ottaa mukaan kasvomaskeja. Lennon lähtöaika saattaa viivästyä, mikäli kaikilla matkustajilla ei ole mukana kasvomaskeja.
 • Kasvomaskia on käytettävä myös siinä tapauksessa, mikäli käytät visiiriä.
 • Kasvomaskin käytöstä ei ole mahdollista saada vapautusta.

Lentoyhtiökohtaiset tiedot:

Tärkeää! Muista hankkia kasvomaskeja matkaa varten

Useimmilla lentoasemilla sekä lennoilla edellytetään kasvomaskin käyttöä. Sinulla tulee olla mukana oma kasvomaski. Huolehdi että sinulla on riittävästi maskeja mukanasi, sillä niitä ei välttämättä ole kaikilla lentoasemilla saatavilla. 


Matkakohteessa

Muut rajoitukset Thaimaassa

Toistaiseksi voimassaolevat erityisrajoitukset:

 • Monissa Thaimaan maakunnissa on yöllinen ulkonaliikkumiskielto. Ulkonaliikkumiskielto vaihtelee alueittain, ja se on voimassa useimmiten klo 22:00 tai keskiyöhön saakka.

Kasvomaski

 • Kasvomaskien käyttö on pakollista kaikille yli 2-vuotiaille julkisissa sisätiloissa, kuten supermarketeissa, apteekeissa ja kaupoissa.
 • Kasvomaskien käyttö on pakollista joukkoliikenteessä.
 • Kasvomaskien käyttö on pakollista ravintoloissa, baareissa ja kahviloissa muutoin, kuin syömisen ja juomisen aikana.
   

Ravintolat, kahvilat ja baarit

 • Ravintolat, kahvilat ja baarit ovat avoinna 50 % kapasiteetilla.
 • Kasvomaskin käyttö on pakollista muutoin, kuin syömisen ja juomisen aikana.

Kuljetukset kohteessa

Kaikkien yli 2-vuotiaiden matkustajien tulee käyttää kasvomaskia kuljetusten aikana.

Hygieniakäytännöt hotelleilla

Poikkeuksellisen tilanteen ja paikallisten sääntöjen mukaisesti saattaa hotellin palveluissa ja aktiviteeteissa olla muutoksia.

Sisäänkirjautuminen

 • Hotelleilla on erilaisia ​​ratkaisuja, joiden ansiosta sisäänkirjautuminen sujuisi paremmin ja jonoilta vältyttäisiin
 • Pyydämme huomioimaan, että huoneeseen/huoneistoon pääsyä voi joutua odottamaan tavallista pidempään. Asiakkaidemme turvallisuuden vuoksi huoneiden/huoneistojen on oltava tyhjillään vähintään 4 tuntia tuuletuksen ja siivouksen vuoksi. Tästä syystä hotellin uloskirjautumista saatetaan aikaistaa ja sisäänkirjautumista myöhäistää.
 • Hotellien sisäänkäynneillä on saatavilla käsidesiä. 
 • Hotelleilla on varattu käyttöön huoneita mahdollisia koronavirustartuntaepäilyjä varten.

 

Apollomatkojen palvelu matkakohteessa

 • Seuraamme paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotka saattavat vaihdella maittain sekä muuttua nopeastikin. 
 • ​Apollon henkilökunta on vastassa lentokentällä kun saavut kohteeseen, ja opastaa lentokenttäkuljetuksiin. 
 • Tartuntojen estämiseksi emme jaa paperista kohdemateriaalia kentällä, sen sijaan informoimme asiakkaita tekstiviestein sekä Apollo app -sovelluksen kautta. Palvelupuhelimesta tavoitat henkilökuntamme kohteessa vuorokauden ympäri. Osassa hotelleja tapaat myös oppaamme henkilökohtaisesti.

Siivous 

 • Siivous tehdään ennen sisäänkirjautumista​
 • Aurinkotuolit ja -varjot desinfioidaan päivittäin tai käytetään kertakäyttöisiä tyynyjä.
 • Huoneissa / huoneistoissa yöpyvien ihmisten määrän rajoittamiseksi monet hotellit ovat vähentäneet siivouspäivien määrää. Siksi saatat joutua pyytämään esim. wc-paperin täyttöä erikseen. Sama koskee pyyhkeiden vaihtoa.
 • Avaimet desinfioidaan matkustajien välillä.

Altaiden puhdistus

 • Altaat puhdistetaan ja desinfioidaan tavalliseen tapaan, samoin kuin uima-altaan ympärillä olevat alueet.

 

Aurinkotuolien ja -varjojen etäisyys

 • Altaiden ympärillä sekä rannoilla aurinkotuolien ja -varjojen etäisyys on vähintään 2 metriä.
 • Tehostettu aurinkotuolien ja muiden pintojen puhdistus.

 

Ravintolat

 • Pöytiintarjoilua suositaan buffetin sijaan. Osassa ravintoloita buffetin tarjoilun hoitaa hotellin henkilökunta.
 • Ravintoloiden pöydät on sijoitettu 2 metrin etäisyydellä toisistaan. 
 • Henkilökunta käyttää kasvomaskia.
 • Itsepalvelupisteiden yhteydessä on saatavilla kasvomaskeja ja käsidesiä ruoan ja juoman annostelua varten. Osassa ravintoloita järjestää hotellin henkilökunta tarjoilun.

 

Urheilu ja liikunta

Moni valitsee Apollo Mondo tai Apollo Sports -hotellin niiden erinomaisten liikuntamahdollisuuksien vuoksi. Haluamme varmistaa että asiakkaillamme on jatkossakin mahdollisuus aktiiviseen lomailuun. Apollo Mondo -hotelleissamme ja Apollo Sports -hotelleissamme toimitaan seuraavasti:

 • Liikunta-aktiviteetit järjestetään pienissä ryhmissä ja ilman lähikontaktia. 
 • Mondo-hotelleidemme liikuntaohjelma suunnitellaan niin, että turvavälit voidaan huomioida.

 

Liikuntatiloissa ja niiden ympäristössä on tehostettu siivousta ja pintojen desinfiointia.

Retket

Seuraamme paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotta tuntisit olosi mahdollisimman turvalliseksi retkillämme. Olemme päivittäneet retkiohjelmamme ja tarjoamme nyt entistä enemmän retkiä ulkotiloissa. 

 

Sairastuminen

 • Jos sairastut matkan aikana, ota puhelimitse yhteyttä Apollon henkilökuntaan, joka informoi hotellia. 
 • Tästä eteenpäin seurataan paikallisten viranomaisten määräyksiä sekä sairastuneen henkilön että hänen matkaseurueensa osalta.
 • Suosittelemme kaikille matkustajille kattavaa matkavakuutusta.


Matkustatko toiseen kohteeseen?

Katso kaikki matkakohteet


Tärkeää tietoa terveysturvallista matkustamista koskien

 

EU:n digitaalinen koronatodistus

Katso ajankohtaiset tiedot korona-/rokotetodistuksesta THL:n virallisilta sivuilta täältä. Saat ladattua matkustamista varten vaadittavan koronatodistuksen Omakanta-palvelusta.

Muista tarkistaa kohdemaan hyväksymät rokotus-/koronatodistukset kohdemaasi viranomaiselta.

 

Matkustustiedotteet

Katso ajankohtaiset matkustustiedotteet Suomen Ulkoministeriön sivuilta: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Koronatesti edullisemmin Apollomatkojen asiakkaille

Apollomatkat tarjoaa yhteistyökumppanimme PR2You Oy:n kautta asiakkailleen mahdollisuuden PCR-testiin hintaan 99 €/matkustaja. Hinta sisältää kaikki testin kulut sekä englanninkielisen todistuksen. Saat alennuskoodin vaadittavaan testiin ja ohjeet näytteenottoajan varaamiseen noin kaksi viikkoa ennen matkasi alkua. Saat testituloksen sähköpostiisi turvaposti.fi-palvelun kautta. Voit maksaa testin joko etukäteen laskulla, tai pääkaupunkiseudulla näytteenoton yhteydessä maksukortilla.

Ajankohtaiset tiedot testauspaikoista löydät yrityksen nettisivuilta täältä.

Tärkeää! Matkustajan velvollisuus on itse huolehtia vaadittavan testitodistuksen ja muiden dokumenttien hankkimisesta sekä niiden kustannuksista. Tarkista kohdemaasi maahantulosäädökset aina ennen matkaa esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta. EU-maiden maahantulosäännöksiä löydät sivulta Re-open EU. Huomioi myös mahdollisten kauttakulkumaiden rajoitukset.

Tälle sivulle olemme koonneet tietoja maahantulovaatimuksista ja rajoituksista

Hyvä tietää kotiinpaluusta

Tarkista toimintaohjeet kotiinpaluuta varten FINENTRY-palvelusta

FINENTRY-palvelusta saat henkilökohtaiset toimintaohjeet kotiinpaluuta varten. Palvelun tarkoituksena on sujuvoittaa Suomeen saapumista koronapandemian aikana ja nopeuttaa ilmaiseen koronavirustestaamiseen pääsemistä Suomessa, mikäli se on tarpeellista. Palvelun käyttö on maksutonta. 

Lisätietoa rajanylityksestä koronapandemian aikana Rajavartiolaitoksen sivuilta.
Rajavartiolaitos neuvoo rajanylitysliikenteeseen liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 8-16, puhelimitse 0295 420 100 ja sähköpostitse rajavartiolaitos(at)raja.fi. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Yleiset matkustamiseen ja koronaviruspandemiaan liittyvät suositukset löydät THL:n sivuilta.

Jos kotimatkasi jatkuu Suomesta eteenpäin toiseen maahan, tarkista maahansaapumisen edellytykset FINENTRY-palvelusta.

Finnairin lennot Suomeen

Finnair lentoyhtiönä ei enää edellytä koronatodistusta lennoilla Suomeen 12.7.2021 alkaen. Tarkista ajantasaiset tiedot Finnairin lennoilla matkustamisesta täältä.

 

 

Koronavirustestipaikat matkakohteissa

Olemme listanneet koronavirustestipaikat matkakohteissamme tänne.

Huomioithan, että matkustaja on itse vastuussa testiajan varaamisesta, sen kustannuksista ja siitä, että saat tulokset ajoissa.

Hyödyllisiä linkkejä terveysturvallista matkustamista koskien

Tarkista ajankohtaiset tiedot kohdemaatasi koskien ennen matkaa ja matkakohteessa