Matkojemme terveysturvallisuuskäytännöt

Huomioithan ennen matkaasi, että alla olevien matkustusvaatimusten on oltava kunnossa kohdemaan ajankohtaisten sääntöjen mukaisesti:

1. Matkustuslomake täytetty määräajassa.

2. Negatiivinen koronatestitulos tai rokotetodistus kohdemaan vaatimusten mukaisesti.

Lisätietoa kohdemaasi vaatimuksista pääset lukemaan alla olevien linkkien kautta.

Sivu päivitetty 7.9.2021

Huomioithan, että maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla. Mikäli jokin vaadituista dokumenteista puuttuu tai on puutteellinen ja pääsy lennolle/maahan evätään, matkan hintaa tai aiheutuneita lisäkustannuksia ei hyvitetä. Tiedot saattavat muuttua viranomaisten päätöksien ja suositusten mukaisesti. Viranomaisten matkustusohjeistukset, lentoyhtiöiden liikennemuutokset ja koronatilanne kohteissamme vaikuttavat matkustusohjelmamme muutoksiin. 


Qatar

Julkaisemme tällä sivulla tietoa Qatarin maahanpääsyvaatimuksista, kun tiedot tarkentuvat talvikauden 2021-2022 osalta. Tiedot julkaistaan lähempänä matkustuskauden alkua. Tulemme olemaan yhteydessä matkan varanneisiin matkustajiin henkilökohtaisesti lisätiedoin.


Ennen matkaa

Maahantuloa koskevat vaatimukset

Julkaisemme tällä sivulla tietoa Qatarin maahanpääsyvaatimuksista, kun tiedot tarkentuvat talvikauden 2021-2022 osalta. Tiedot julkaistaan lähempänä matkustuskauden alkua, kun olemme saaneet vahvistettua tietoa Thaimaan viranomaisilta. Emme vielä tällä hetkellä osaa sanoa, millaiset vaatimukset tulevat olemaan talvikauden alkaessa. Tulemme olemaan yhteydessä matkan varanneisiin matkustajiin henkilökohtaisesti lisätiedoin

Voit lukea ajankohtaiset tiedot Suomi ulkomailla-sivulta.

Matkustuslomake Qatariin

Julkaisemme lisätietoja Qatarin maahanpääsyvaatimuksista, kun tiedot tarkentuvat talvikauden 2021-2022 osalta. Tiedot julkaistaan lähempänä matkustuskauden alkua. Tulemme olemaan yhteydessä matkustajiin henkilökohtaisesti lisätiedoin.


Lentomatkalla

 

Lentokentällä

Lentokentällä

Lentokentät Suomessa – Katso Finavian ohjeistus lentokentällä asioimisesta tästä »

Suosittelemme, että saavut lentoasemalle viimeistään 2 tuntia ennen lentosi lähtöä.

Huomiothan että monilla lentokentillä myymälät ja kahvilat/ravintolat saattavat olla suljettuina, eikä syötävää tai juotavaa välttämättä ole saatavilla.

Saavuthan lentokentälle hyvissä ajoin, sillä tällä hetkellä vaadittavien todistusten ja matkustusasiakirjojen tarkistus voi viedä tavallista pidempään. Matkustusasiakirjat tarkistetaan lentokentällä lähtöselvityksen yhteydessä.

Lennon aikana

Lennolla

Kaikki lentoyhtiöt, joiden kanssa teemme yhteistyötä noudattavat EASAn (Euroopan lentoturvallisuusviraston) ohjeistuksia koskien esimerkiksi hygieniaa ja turvavälejä niin lentokentillä kuin lennoilla. Lennon palveluissa/tarjoilussa voi olla poikkeuksia.

Kasvomaskin käyttö lennolla:

 • Matkustamohenkilökunta käyttöö kasvomaskia koko lennon ajan.
 • Kaikkien matkustajien on käytettävä nenän ja suun peittävää kasvomaskia lennon ajan. Vaatimus ei koske alle 6-vuotiaita lapsia.
 • Matkustajien omalla vastuulla on ottaa mukaan kasvomaskeja. Lennon lähtöaika saattaa viivästyä, mikäli kaikilla matkustajilla ei ole mukana kasvomaskeja.
 • Kasvomaskia on käytettävä myös siinä tapauksessa, mikäli käytät visiiriä.
 • Kasvomaskin käytöstä ei ole mahdollista saada vapautusta.

Lentoyhtiökohtaiset tiedot:

Tärkeää! Muista hankkia kasvomaskeja matkaa varten

Useimmilla lentoasemilla sekä lennoilla edellytetään kasvomaskin käyttöä. Sinulla tulee olla mukana oma kasvomaski. Huolehdi että sinulla on riittävästi maskeja mukanasi, sillä niitä ei välttämättä ole kaikilla lentoasemilla saatavilla. 


Matkakohteessa

Muut rajoitukset Qatarissa

Julkaisemme tällä sivulla tietoa Qatarin rajoituksista ja hygieniakäytännöistä, kun tiedot tarkentuvat talvikauden 2021-2022 osalta. Tiedot julkaistaan lähempänä matkustuskauden alkua. Tulemme olemaan yhteydessä matkustajiin henkilökohtaisesti lisätiedoin.

Voit lukea ajankohtaiset tiedot Suomi ulkomailla-sivulta.

Kuljetukset kohteessa

Julkaisemme tällä sivulla tietoa liikkumisesta Thaimaassa, kun tiedot tarkentuvat talvikauden 2021-2022 osalta. Tiedot julkaistaan lähempänä matkustuskauden alkua. Tulemme olemaan yhteydessä matkustajiin henkilökohtaisesti lisätiedoin.

Hygieniakäytännöt hotelleilla

Sisäänkirjautuminen

 • Hotelleilla on erilaisia ​​ratkaisuja, joiden ansiosta sisäänkirjautuminen sujuisi paremmin ja jonoilta vältyttäisiin
 • Pyydämme huomioimaan, että huoneeseen/huoneistoon pääsyä voi joutua odottamaan tavallista pidempään. Asiakkaidemme turvallisuuden vuoksi huoneiden/huoneistojen on oltava tyhjillään vähintään 4 tuntia tuuletuksen ja siivouksen vuoksi. Tästä syystä hotellin uloskirjautumista saatetaan aikaistaa ja sisäänkirjautumista myöhäistää.
 • Hotellien sisäänkäynneillä on saatavilla käsidesiä. 
 • Hotelleilla on varattu käyttöön huoneita mahdollisia koronavirustartuntaepäilyjä varten.

 

Apollomatkojen palvelu matkakohteessa

 • Seuraamme paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotka saattavat vaihdella maittain sekä muuttua nopeastikin. 
 • ​Apollon henkilökunta on vastassa lentokentällä kun saavut kohteeseen, ja opastaa lentokenttäkuljetuksiin. 
 • Tartuntojen estämiseksi emme jaa paperista kohdemateriaalia kentällä, sen sijaan informoimme asiakkaita tekstiviestein sekä Apollo app -sovelluksen kautta. Palvelupuhelimesta tavoitat henkilökuntamme kohteessa vuorokauden ympäri. Osassa hotelleja tapaat myös oppaamme henkilökohtaisesti.

Siivous 

 • Siivous tehdään ennen sisäänkirjautumista​
 • Aurinkotuolit ja -varjot desinfioidaan päivittäin tai käytetään kertakäyttöisiä tyynyjä.
 • Huoneissa / huoneistoissa yöpyvien ihmisten määrän rajoittamiseksi monet hotellit ovat vähentäneet siivouspäivien määrää. Siksi saatat joutua pyytämään esim. wc-paperin täyttöä erikseen. Sama koskee pyyhkeiden vaihtoa.
 • Avaimet desinfioidaan matkustajien välillä.

Altaiden puhdistus

 • Altaat puhdistetaan ja desinfioidaan tavalliseen tapaan, samoin kuin uima-altaan ympärillä olevat alueet.

 

Aurinkotuolien ja -varjojen etäisyys

 • Altaiden ympärillä sekä rannoilla aurinkotuolien ja -varjojen etäisyys on vähintään 2 metriä.
 • Tehostettu aurinkotuolien ja muiden pintojen puhdistus.

 

Ravintolat

 • Pöytiintarjoilua suositaan buffetin sijaan. Osassa ravintoloita buffetin tarjoilun hoitaa hotellin henkilökunta.
 • Ravintoloiden pöydät on sijoitettu 2 metrin etäisyydellä toisistaan. 
 • Henkilökunta käyttää kasvomaskia.
 • Itsepalvelupisteiden yhteydessä on saatavilla kasvomaskeja ja käsidesiä ruoan ja juoman annostelua varten. Osassa ravintoloita järjestää hotellin henkilökunta tarjoilun.

 

Liikuntatiloissa ja niiden ympäristössä on tehostettu siivousta ja pintojen desinfiointia.

Retket

Seuraamme paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotta tuntisit olosi mahdollisimman turvalliseksi retkillämme. Olemme päivittäneet retkiohjelmamme ja tarjoamme nyt entistä enemmän retkiä ulkotiloissa. 

 

Sairastuminen

 • Jos sairastut matkan aikana, ota puhelimitse yhteyttä Apollon henkilökuntaan, joka informoi hotellia. 
 • Tästä eteenpäin seurataan paikallisten viranomaisten määräyksiä sekä sairastuneen henkilön että hänen matkaseurueensa osalta.
 • Suosittelemme kaikille matkustajille kattavaa matkavakuutusta.


Matkustatko toiseen kohteeseen?

Katso kaikki matkakohteet


Hyödyllistä tietoa turvallisesta matkustamisesta

 

EU:n digitaalinen koronatodistus

Katso ajankohtaiset tiedot korona-/rokotetodistuksesta THL:n virallisilta sivuilta täältä. Saat ladattua matkustamista varten vaadittavan koronatodistuksen Omakanta-palvelusta.

Muista tarkistaa kohdemaan hyväksymät rokotus-/koronatodistukset kohdemaasi viranomaiselta.

 

Matkustustiedotteet

Katso ajankohtaiset matkustustiedotteet Suomen Ulkoministeriön sivuilta: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Koronatesti edullisemmin Apollomatkojen asiakkaille

Apollomatkat tarjoaa yhteistyökumppanimme PR2You Oy:n kautta asiakkailleen mahdollisuuden PCR-testiin hintaan 99 €/matkustaja. Hinta sisältää kaikki testin kulut sekä englanninkielisen todistuksen. Saat alennuskoodin vaadittavaan testiin ja ohjeet näytteenottoajan varaamiseen noin kaksi viikkoa ennen matkasi alkua. Saat testituloksen sähköpostiisi turvaposti.fi-palvelun kautta. Voit maksaa testin joko etukäteen laskulla, tai pääkaupunkiseudulla näytteenoton yhteydessä maksukortilla.

Ajankohtaiset tiedot testauspaikoista löydät yrityksen nettisivuilta täältä.

Tärkeää! Matkustajan velvollisuus on itse huolehtia vaadittavan testitodistuksen ja muiden dokumenttien hankkimisesta sekä niiden kustannuksista. Tarkista kohdemaasi maahantulosäädökset aina ennen matkaa esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta. EU-maiden maahantulosäännöksiä löydät sivulta Re-open EU. Huomioi myös mahdollisten kauttakulkumaiden rajoitukset.

Tälle sivulle olemme koonneet tietoja maahantulovaatimuksista ja rajoituksista

Hyvä tietää kotiinpaluusta

Finnairin lennot Suomeen

Finnair lentoyhtiönä ei enää edellytä koronatodistusta lennoilla Suomeen 12.7.2021 alkaen. Tarkista ajantasaiset tiedot Finnairin lennoilla matkustamisesta täältä.

Mikäli haluat ottaa koronatestin kotiinpaluuta varten, saat tarkempaa lisätietoa koronatestipaikoista Apollo-oppaalta matkakohteessasi. 

Saapuminen Suomeen

Katso Rajavartiolaitoksen sivuilta tarkat maahantulosäännöt ajalla 12-25.7. Tarkista Suomen terveysviranomaisen THL:n ohjeet koskien mahdollista lähikontaktien välttämistä sekä terveysturvallisuustoimia Suomeen saapuessa. Ajankohtaiset ohjeet löydät  THL:n sivuilta  

Tarkista toimintaohjeet kotiinpaluuta varten FINENTRY-palvelusta

FINENTRY-palvelusta saat henkilökohtaiset toimintaohjeet kotiinpaluuta varten, palvelun käyttö on maksutonta. FINENTRY-palvelun tarkoituksena on sujuvoittaa Suomeen saapumista koronapandemian aikana. Palvelussa matkustaja saa tietoa ja toimintaohjeet koronavirustestauksiin ja omaehtoiseen karanteeniin liittyen.

Palvelun käyttö kannattaa, sillä digitaalinen palvelu nopeuttaa maahantuloa ja sujuvoittaa veloituksettomaan koronavirustestaustaukseen pääsyä Suomessa. Negatiiviset koronavirustestitulokset lyhentävät omaehtoista karanteenia.

Koronavirustestipaikat matkakohteissa

Olemme listanneet koronavirustestipaikat matkakohteissamme tänne.

Huomioithan, että matkustaja on itse vastuussa testiajan varaamisesta, sen kustannuksista ja siitä, että saat tulokset ajoissa.

Tarkista ajankohtaiset tiedot

Tarkista ajankohtaiset tiedot kohdemaatasi koskien ennen matkaa ja matkakohteessa