Matkojemme terveysturvallisuuskäytännöt

Huomioithan ennen matkaasi, että alla olevien matkustusvaatimusten on oltava kunnossa kohdemaan ajankohtaisten sääntöjen mukaisesti:

1. Matkustuslomake täytetty määräajassa.

2. Negatiivinen koronatestitulos tai rokotetodistus kohdemaan vaatimusten mukaisesti.

Lisätietoa kohdemaasi vaatimuksista pääset lukemaan alla olevien linkkien kautta.

Sivu päivitetty 7.9.2021

Huomioithan, että maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla. Mikäli jokin vaadituista dokumenteista puuttuu tai on puutteellinen ja pääsy lennolle/maahan evätään, matkan hintaa tai aiheutuneita lisäkustannuksia ei hyvitetä. Tiedot saattavat muuttua viranomaisten päätöksien ja suositusten mukaisesti. Viranomaisten matkustusohjeistukset, lentoyhtiöiden liikennemuutokset ja koronatilanne kohteissamme vaikuttavat matkustusohjelmamme muutoksiin. 

Kroatia

 

Olemme koonneet tälle sivulle hyödyllistä tietoa Kroatiaan matkustamista koskien.
Alta löydät tietoa mm. maahanpääsyvaatimuksista, kuinka toimia ennen matkaa, lentomatkan aikana sekä matkakohteessa. 

Pohditko, millaista kohteessa on tällä hetkellä? Lue tilannekatsaus Kroatiasta täällä.


Ennen lähtöä

 

Matkustuslomake Kroatiaan

Kaikkia matkustajia kehotetaan täyttämään matkustuslomake ennen lähtöä tai saapumisen yhteydessä. Jotta kohteeseen saapuminen sujuisi vaivattomammin suosittelemme, että täytät matkustuslomakkeen jo ennen lähtöä.

Täytä matkustuslomake Kroatiaan tästä

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löydät tältä sivulta.

Maahantuloa koskevat vaatimukset

Kroatia edellyttää kaikilta  yli 12-vuotiailta jotakin seuraavista dokumenteista: 

 • Todistus negatiivisesta PCR- tai antigeenitestistä. PCR testin tulee olla otettuna korkeintaan 72 tuntia ennen maahan saapumista ja antigeenitesti korkeintaan 48 tuntia ennen maahan saapumista. Pika-antigeenitestin tulee olla Euroopan komission hyväksymien testien listalla. Kroatia vaatii, että kaikissa ulkomailla tehdyissä pika-antigeenitestitodistuksissa tulee ilmetä testin valmistaja ja/tai kaupallinen nimi, se tulee ottaa laboratoriossa/terveydenhuoltopalveluissa ja siinä tulee olla lääkärin hyväksyntä/allekirjoitus. 

tai

 • Englanninkielinen todistus, että olet saanut vaadittavat rokoteannokset ennen lähtöäsi. Mikäli olet saanut kaksi annosta Pfizerin, Modernan tai AstraZenecan rokotteita, voit matkustaa rokotetodistuksella heti.

tai

 • Englanninkielinen todistus, että olet saanut vähintään yhden rokoteannoksen 22-42 päivän sisällä maahan saapumisesta (Pfizer tai Moderna) tai 22-84 päivän sisällä maahan saapumisesta (AstraZeneca). 

tai

 • Todistus siitä, että olet sairastanut koronan ja parantunut siitä aikaisintaan 180 vuorokautta ja vähintään 11 vuorokautta ennen maahantuloa. Todistus voi olla joko positiivinen koronavirustesti (PCR- tai Euroopan komission hyväksymä antigeenitesti) tai lääkärintodistus. Todistuksen on oltava englanniksi ja siitä tulee käydä ilmi matkustajan nimi (sama kuin passissa). Jos olet koronan sairastamisen jälkeen saanut lisäksi yhden rokoteannoksen ja sinulla on esittää positiivisen testituloksen tai lääkärintodistuksen lisäksi todistus ensimmäisen rokoteannoksen saamisesta, testaus- ja karanteenivapautus jatkuu viidellä kuukaudella rokotuksesta eteenpäin.


Maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla.

Jos matkustajalla ei ole esittää jotain edellä mainituista todistuksista Kroatiaan saapumisen yhteydessä, tulee hänen ottaa omalla kustannuksellaan joko PCR- tai antigeenitesti ja pysyä eristyksessä siihen asti, kunnes saa negatiivisen testituloksen. Jos testiä ei ole mahdollista tehdä, matkustajan täytyy olla 10 päivää karanteenissa.

Lisätietoa: https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212

Ajankohtaiset tiedot voit käydä tarkistamassa sivustolta Re-Open EU.


Lentomatkalla

 

Lentokentällä

Lentokentällä

Lentokentät Suomessa – Katso Finavian ohjeistus lentokentällä asioimisesta tästä »

Suosittelemme, että saavut lentoasemalle viimeistään 2 tuntia ennen lentosi lähtöä.

Huomiothan että monilla lentokentillä myymälät ja kahvilat/ravintolat saattavat olla suljettuina, eikä syötävää tai juotavaa välttämättä ole saatavilla.

Saavuthan lentokentälle hyvissä ajoin, sillä tällä hetkellä vaadittavien todistusten ja matkustusasiakirjojen tarkistus voi viedä tavallista pidempään. Matkustusasiakirjat tarkistetaan lentokentällä lähtöselvityksen yhteydessä.

Lennon aikana

Lennolla

Kaikki lentoyhtiöt, joiden kanssa teemme yhteistyötä noudattavat EASAn (Euroopan lentoturvallisuusviraston) ohjeistuksia koskien esimerkiksi hygieniaa ja turvavälejä niin lentokentillä kuin lennoilla. Lennon palveluissa/tarjoilussa voi olla poikkeuksia.

Kasvomaskin käyttö lennolla:

 • Matkustamohenkilökunta käyttöö kasvomaskia koko lennon ajan.
 • Kaikkien matkustajien on käytettävä nenän ja suun peittävää kasvomaskia lennon ajan. Vaatimus ei koske alle 6-vuotiaita lapsia.
 • Matkustajien omalla vastuulla on ottaa mukaan kasvomaskeja. Lennon lähtöaika saattaa viivästyä, mikäli kaikilla matkustajilla ei ole mukana kasvomaskeja.
 • Kasvomaskia on käytettävä myös siinä tapauksessa, mikäli käytät visiiriä.
 • Kasvomaskin käytöstä ei ole mahdollista saada vapautusta.

Lentoyhtiökohtaiset tiedot:

Tärkeää! Muista hankkia kasvomaskeja matkaa varten

Useimmilla lentoasemilla sekä lennoilla edellytetään kasvomaskin käyttöä. Sinulla tulee olla mukana oma kasvomaski. Huolehdi että sinulla on riittävästi maskeja mukanasi, sillä niitä ei välttämättä ole kaikilla lentoasemilla saatavilla. 


Matkakohteessa

 

Kuljetukset kohteessa

 • Apollon henkilökunta toivottaa sinut tervetulleeksi lentokentällä ja varmistaa, että pääset varaamasi kuljetuksen kyytiin
 • Lentokenttäkuljetuksen aikana on pakollista käyttää kasvomaskia
 • Venekuljetuksissa ja -retkillä ei ole pakollista käyttää kasvomaskia

Muut rajoitukset Kroatiassa

Turvavälit

 • Kroatiassa turvavälit koskevat julkisia tiloja, kuten ravintoloita, aukioita, kauppoja ja museoita, sekä hotellien julkisia tiloija, uima-altaat mukaan lukien.

Kasvomaski

 • Kroatiassa kasvomaskin käyttö on pakollista kaupoissa, minimarketeissa ja leipomoissa sekä ostoskeskuksissa.

Katso ajankohtaiset tiedot Finland Abroad -sivustolta. 

 

 

Hygieniakäytännöt hotelleilla

Seuraamme paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia. Monet toimenpiteistä ovat käytössä myös hotelleissa, joten myös hotellien palvelut voivat vaihdella. Joidenkin tilojen, esimerkiksi uima-altaan, kuntosalin, span tai leikkihuoneiden, käytössä voi olla rajoituksia. Uima-altaalla tai rannalla saattaa olla normaalia vähemmän aurinkotuoleja riittävien etäisyyksien takaamiseksi.

Sisäänkirjautuminen

 • Hotelleilla on erilaisia ​​ratkaisuja, joiden ansiosta sisäänkirjautuminen sujuisi paremmin ja jonoilta vältyttäisiin. Osa hotelleista tarjoaa mahdollisuuden kirjautua sisään verkossa tai yöaikaan.
 • Kaikkien hotellihuoneiden / huoneistojen on oltava tyhjiä vähintään 4 tuntia tuuletusta ja puhdistusta varten. Siksi huoneeseen / huoneistoon päässy saattaa viedä kauemmin, koska uloskirjautuminen voi tapahtua normaalia aikaisemmin ja sisäänkirjautuminen tavallista myöhemmin.

Siivous

 • Siivous tehdään ennen sisäänkirjautumista​
 • Aurinkotuolit ja -varjot desinfioidaan päivittäin tai käytetään kertakäyttöisiä tyynyjä.
 • Huoneissa / huoneistoissa yöpyvien ihmisten määrän rajoittamiseksi monet hotellit ovat vähentäneet siivouspäivien määrää. Siksi saatat joutua pyytämään esim. wc-paperin täyttöä erikseen. Sama koskee pyyhkeiden vaihtoa.
   

Hotellin henkilökunta

 • Hotellin henkilökunnan on käytettävä kasvomaskia
 • Hotellin henkilökunnan lämpötila mitataan säännöllisesti

 

Aurinkotuolien ja -varjojen etäisyys

 • Allasalueella ja rannalla on aurinkotuolien oltava 2-4 metrin etäisyydellä toisistaan

Ravintolat

 • Kesällä 2021 sallitaan buffet-tarjoilu jälleen.
 • Hotellin henkilökunta tarjoilee buffetissa ruokia ja juomia.
 • Ruokailijoiden määrää ja pöytien välistä etäisyyttä säädetään paikallisten määräysten mukaisesti
 • Henkilökunta on velvoitettu käyttämään kasvomaskia
   

Palvelu lomakohteissa

 • Seuraamme paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotka saattavat vaihdella maittain sekä muuttua nopeastikin. 
 • ​Apollon henkilökunta on vastassa lentokentällä kun saavut kohteeseen, ja opastaa lentokenttäkuljetuksiin. 
 • Tartuntojen estämiseksi emme jaa paperista kohdemateriaalia kentällä, sen sijaan informoimme asiakkaita tekstiviestein sekä Apollo app -sovelluksen kautta.
  Palvelupuhelimesta tavoitat henkilökuntamme kohteessa vuorokauden ympäri. Osassa hotelleja tapaat myös oppaamme henkilökohtaisesti.
   

Liikunta hotellissa

 • Kaikki Apollo Mondo -ja Apollo Sports -hotellien ryhmäliikuntatunnit järjestetään sisätiloissa
   

Club Polly & Mino

Tiedämme, että lasten lomakokemukset ovat monille asiakkaillemme yksi loman tärkeimmistä asiosta. Haluammekin tehdä parhaamme, jotta lapsille olisi edelleen tarjolla hauskaa tekemistä Apollo Mondo -hotelleissamme.

 • Aktiviteetit järjestetään pienissä ryhmissä ja ilman lähikontaktia. 
 • Mondo-hotelleissamme voi edelleen osallistua Polly & Mino -lastenkerhoon
 • Toiminta sopeutetaan vastaamaan kunkin maan vaatimuksia
 • Kaikki lastenkerhojen tilat puhdistetaan perusteellisesti hotellin hygieniavaatimusten mukaisesti

Koronatestaus matkakohteessa

 • Finnairin lennoilla Suomeen palaavilta matkustajilta todistuksen koronavirusrokotteesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta mutta jo parantuneesta koronavirusinfektiosta. Yksi rokoteannos riittää todistusta varten, ensimmäinen rokoteannos tulee olla otettu vähintään 21 päivää ennen matkaa. Lue lisää Finnairin käytännöistä täältä.
 • Mikäli tarvitset negatiivisen koronatestituloksen kotiinpaluuta varten, saat tarkempaa lisätietoa koronatestipaikoista täältä.

Retket

Seuraamme paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotta tuntisit olosi mahdollisimman turvalliseksi retkillämme. Olemme päivittäneet rektiohjelmamme ja tarjoamme nyt entistä enemmän retkiä ulkotiloissa.

 • Kasvomaskin käyttö on pakollista lentokenttäkuljetusten aikana sekä julkisissa sisätiloissa
 • Veneretkillä ei ole pakollista käyttää kasvomaskia

Sairastuminen

Kroatiassa on otettu käyttöön terveyteen ja hygieniaan tähtääviä käytäntöjä/määräyksiä.

 • Jos sairastut matkan aikana, ota puhelimitse yhteyttä Apollon henkilökuntaan, joka informoi hotellia. 
 • Tästä eteenpäin seurataan paikallisten viranomaisten määräyksiä sekä sairastuneen henkilön että hänen matkaseurueensa osalta.
   

Seuraamme ohjeistuksia kohdemaissa tarkasti ja päivitämme tietoja jatkuvasti. Katso myös Ulkoministeriön ohjeistukset.
Muista matkavakuutus! On erittäin tärkeää varmistaa, että matkavakuutuksesi on riittävän kattava. Lue lisää matkavakuutuksistamme »Matkustatko toiseen kohteeseen?

Katso kaikki matkakohteet


Tärkeää tietoa terveysturvallista matkustamista koskien

 

EU:n digitaalinen koronatodistus

Katso ajankohtaiset tiedot korona-/rokotetodistuksesta THL:n virallisilta sivuilta täältä. Saat ladattua matkustamista varten vaadittavan koronatodistuksen Omakanta-palvelusta.

Muista tarkistaa kohdemaan hyväksymät rokotus-/koronatodistukset kohdemaasi viranomaiselta.

 

Matkustustiedotteet

Katso ajankohtaiset matkustustiedotteet Suomen Ulkoministeriön sivuilta: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Koronatesti edullisemmin Apollomatkojen asiakkaille

Apollomatkat tarjoaa yhteistyökumppanimme PR2You Oy:n kautta asiakkailleen mahdollisuuden PCR-testiin hintaan 99 €/matkustaja. Hinta sisältää kaikki testin kulut sekä englanninkielisen todistuksen. Saat alennuskoodin vaadittavaan testiin ja ohjeet näytteenottoajan varaamiseen noin kaksi viikkoa ennen matkasi alkua. Saat testituloksen sähköpostiisi turvaposti.fi-palvelun kautta. Voit maksaa testin joko etukäteen laskulla, tai pääkaupunkiseudulla näytteenoton yhteydessä maksukortilla.

Ajankohtaiset tiedot testauspaikoista löydät yrityksen nettisivuilta täältä.

Tärkeää! Matkustajan velvollisuus on itse huolehtia vaadittavan testitodistuksen ja muiden dokumenttien hankkimisesta sekä niiden kustannuksista. Tarkista kohdemaasi maahantulosäädökset aina ennen matkaa esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta. EU-maiden maahantulosäännöksiä löydät sivulta Re-open EU. Huomioi myös mahdollisten kauttakulkumaiden rajoitukset.

Tälle sivulle olemme koonneet tietoja maahantulovaatimuksista ja rajoituksista

Hyvä tietää kotiinpaluusta

Tarkista toimintaohjeet kotiinpaluuta varten FINENTRY-palvelusta

FINENTRY-palvelusta saat henkilökohtaiset toimintaohjeet kotiinpaluuta varten. Palvelun tarkoituksena on sujuvoittaa Suomeen saapumista koronapandemian aikana ja nopeuttaa ilmaiseen koronavirustestaamiseen pääsemistä Suomessa, mikäli se on tarpeellista. Palvelun käyttö on maksutonta.

 

Matkustaminen toisesta EU- ja Schengen-maasta on vapautunut. Mikäli jokin alla olevista toteutuu, vältyt testaukselta ja karanteenilta palatessasi Suomeen:

 • Olet saanut täyden koronarokotesarjan vähintään 14 vuorokautta ennen paluuta Suomeen. Suomessa asuvat saavat EU:n koronatodistuksen Omakannasta. 
 • Sinulla on todistus 6 kuukauden sisällä sairastetusta, mutta jo parantuneesta laboratoriovarmistetusta koronavirustaudista. Suomessa asuvat saavat EU:n koronatodistuksen Omakannasta. 
 • Olet syntynyt vuonna 2006 tai sen jälkeen
 • Jos sinulla on todistus koronarokotussarjan ensimmäisestä rokoteannoksesta, joka on saatu vähintään 14 vuorokautta ennen saapumista, sinun pitää osallistua koronavirustestiin 3-5 vuorokauden eli aikaisintaan 72 ja viimeistään 120 tunnin aikana Suomeen saapumisesta.
 • Jos sinulla on todistus negatiivisesta koronavirustestituloksesta, joka on otettu enintään 72 tuntia ennen Suomeen saapumista, sinun pitää osallistua koronavirustestiin 3-5 vuorokauden aikana Suomeen saapumisesta. Mikäli haluat ottaa koronatestin kotiinpaluuta varten, saat tarkempaa lisätietoa koronatestipaikoista Apollo-oppaalta matkakohteessasi.
 • Kun tulet Suomeen muusta kuin matalan koronariskin maasta eikä sinulla ole mitään yllä mainituista todistuksista, sinun pitää osallistua koronavirustestiin sekä maahantulopisteellä että 3-5 vuorokauden aikana Suomeen saapumisesta. 
 • Saavut Suomeen matalan koronariskin maasta. Listauksen maista löydät THL:n sivuilta


Lisätietoa rajanylityksestä koronapandemian aikana aikavälillä 20.9.-10.10.2021 Rajavartiolaitoksen sivuilta.
Rajavartiolaitos neuvoo rajanylitysliikenteeseen liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 8-16, puhelimitse 0295 420 100 ja sähköpostitse rajavartiolaitos(at)raja.fi. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Yleiset matkustamiseen ja koronaviruspandemiaan liittyvät suositukset löydät THL:n sivuilta.                  

Finnairin lennot Suomeen

Finnair lentoyhtiönä ei enää edellytä koronatodistusta lennoilla Suomeen 12.7.2021 alkaen. Tarkista ajantasaiset tiedot Finnairin lennoilla matkustamisesta täältä.

Tarkista toimintaohjeet kotiinpaluuta varten FINENTRY-palvelusta

FINENTRY-palvelusta saat henkilökohtaiset toimintaohjeet kotiinpaluuta varten. Palvelun tarkoituksena on sujuvoittaa Suomeen saapumista koronapandemian aikana ja nopeuttaa ilmaiseen koronavirustestaamiseen pääsemistä Suomessa, mikäli se on tarpeellista. Palvelun käyttö on maksutonta.

 

Matkustaminen toisesta EU- ja Schengen-maasta on vapautunut. Mikäli jokin alla olevista toteutuu, vältyt testaukselta ja karanteenilta palatessasi Suomeen:

 • Olet saanut täyden koronarokotesarjan vähintään 14 vuorokautta ennen paluuta Suomeen. Suomessa asuvat saavat EU:n koronatodistuksen Omakannasta. 
 • Sinulla on todistus 6 kuukauden sisällä sairastetusta, mutta jo parantuneesta laboratoriovarmistetusta koronavirustaudista. Suomessa asuvat saavat EU:n koronatodistuksen Omakannasta. 
 • Olet syntynyt vuonna 2006 tai sen jälkeen
 • Jos sinulla on todistus koronarokotussarjan ensimmäisestä rokoteannoksesta, joka on saatu vähintään 14 vuorokautta ennen saapumista, sinun pitää osallistua koronavirustestiin 3-5 vuorokauden eli aikaisintaan 72 ja viimeistään 120 tunnin aikana Suomeen saapumisesta.
 • Jos sinulla on todistus negatiivisesta koronavirustestituloksesta, joka on otettu enintään 72 tuntia ennen Suomeen saapumista, sinun pitää osallistua koronavirustestiin 3-5 vuorokauden aikana Suomeen saapumisesta. Mikäli haluat ottaa koronatestin kotiinpaluuta varten, saat tarkempaa lisätietoa koronatestipaikoista Apollo-oppaalta matkakohteessasi.
 • Kun tulet Suomeen muusta kuin matalan koronariskin maasta eikä sinulla ole mitään yllä mainituista todistuksista, sinun pitää osallistua koronavirustestiin sekä maahantulopisteellä että 3-5 vuorokauden aikana Suomeen saapumisesta. 
 • Saavut Suomeen matalan koronariskin maasta. Listauksen maista löydät THL:n sivuilta


Lisätietoa rajanylityksestä koronapandemian aikana aikavälillä 20.9.-10.10.2021 Rajavartiolaitoksen sivuilta.
Rajavartiolaitos neuvoo rajanylitysliikenteeseen liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 8-16, puhelimitse 0295 420 100 ja sähköpostitse rajavartiolaitos(at)raja.fi. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Yleiset matkustamiseen ja koronaviruspandemiaan liittyvät suositukset löydät THL:n sivuilta.                  

Finnairin lennot Suomeen

Finnair lentoyhtiönä ei enää edellytä koronatodistusta lennoilla Suomeen 12.7.2021 alkaen. Tarkista ajantasaiset tiedot Finnairin lennoilla matkustamisesta täältä.

Mikäli haluat ottaa koronatestin kotiinpaluuta varten, saat tarkempaa lisätietoa koronatestipaikoista Apollo-oppaalta matkakohteessasi. 

 

Koronavirustestipaikat matkakohteissa

Olemme listanneet koronavirustestipaikat matkakohteissamme tänne.

Huomioithan, että matkustaja on itse vastuussa testiajan varaamisesta, sen kustannuksista ja siitä, että saat tulokset ajoissa.

Hyödyllisiä linkkejä terveysturvallista matkustamista koskien

Tarkista ajankohtaiset tiedot kohdemaatasi koskien ennen matkaa ja matkakohteessa