Matkojemme terveysturvallisuuskäytännöt

Meille on ensiarvoisen tärkeää, että asiakkaamme voivat tuntea olonsa turvalliseksi loman aikana. Teemmekin tiivistä yhteistyötä paikallisten viranomaisten sekä yhteistyökumppaniemme kanssa, jotta voimme kartoittaa kunkin maan voimassa olevia sääntöjä ja menettelyjä. Tältä sivulta löydät lisätietoa siitä, kuinka valmistaudumme matkojen alkamiseen ja miten voit varmistaa matkan sujumisen turvallisesti sekä lennoilla, matkakohteissa kuin hotellissakin.

Huomioithan, että tiedot saattavat muuttua viranomaisten päätöksien ja suositusten mukaisesti. Viranomaisten matkustusohjeistukset, lentoyhtiöiden liikennemuutokset ja koronatilanne kohteissamme vaikuttavat matkustusohjelmamme muutoksiin. 

Sivu päivitetty 18.6.2021

Huomioithan, että maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla. Mikäli jokin vaadituista dokumenteista puuttuu tai on puutteellinen ja pääsy lennolle/maahan evätään, matkan hintaa tai aiheutuneita lisäkustannuksia ei hyvitetä.

f

Avoin kauppa
Maksuton muutosoikeus
Joustavampi maksuaika
Rahanpalautus 7 päivän sisällä

 

Espanja

Olemme koonneet tälle sivulle hyödyllistä tietoa Espanjaan matkustamista koskien. 
Alta löydät tietoa mm. maahanpääsyvaatimuksista, kuinka toimia ennen matkaa, lentomatkan aikana sekä matkakohteessa. 


Ennen matkaa

Espanjaan matkustavien tulee täyttää matkustuslomake ennen maahan saapumista. Mikäli matkustat Kanariansaarille ja majoitut hotellissa, tulee sinun esittää negatiivinen covid-19-testi saapumisen yhteydessä. Lisäturvaa lomaasi saat ostamalla Goudan Maxi-vakuutuksen lomallesi. Olemme koonneet tänne tärkeää tietoa Espanjaan matkustettaessa.

 

Maahantuloa koskevat säännöt

Espanjaan matkustavilta matkustajilta vaaditaan seuraavat dokumentit:

 • Negatiivinen PCR-testi ennen lähtöä, jonka on oltava enintään 72 tuntia vanha Espanjaan saavuttaessa. Alle 6 -vuotiailta lapsilta ei vaadita testitulosta.
   

Tällä hetkellä Espanja ei ole julkaissut tietoja siitä, mitä käytäntöjä sovelletaan rokotettuihin tai koronavirustaudin sairastaneisiin henkilöihin, joten toistaiseksi maahan saavuttaessa vaaditaan vain negatiivinen PCR-testi. Tarkistathan ajankohtaiset tiedot Re-open EU -sivustolta.

Matkustuslomake Espanjaan

Espanja – maahanpääsyn edellytyksenä on, että lomake on täytetty viimeistään 48 tuntia ennen lähtöä.

 • Lataa sovellus SpTH (Spain Travel Health) ja täytä lomake täällä
 • Täytä lomake nettisivuston kautta
   

Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat näkyviin QR-koodin, jonka voit ladata matkapuhelimeen tai tulostaa mukaan matkalle. Ilman QR-koodia koneeseennousu lähtökentällä voidaan evätä.

Katso ohjevideo lomakkeen täyttämiseen » 

Täytä matkustuslomake Espanjaan

 

Lentomatkalla

Täältä löydät lisätietoa, kuinka toimia lentokentällä sekä lennon aikana.

Lentokentällä

Lentokentällä

Lentokentät Suomessa – Katso Finavian ohjeistus lentokentällä asioimisesta tästä »

Monet lentokentät velvoittavat käyttämään kasvomaskia. Tarkista ajakohtainen tilanne matkakohteesi lentokentillä tästä: 

Huomiothan että monilla lentokentillä myymälät ja kahvilat/ravintolat saattavat olla suljettuina, eikä syötävää tai juotavaa välttämättä ole saatavilla.

Lennon aikana

Lennolla

Kaikki lentoyhtiöt, joiden kanssa teemme yhteistyötä noudattavat EASAn (Euroopan lentoturvallisuusviraston) ohjeistuksia koskien esimerkiksi hygieniaa ja turvavälejä niin lentokentillä kuin lennoilla. Lennon palveluissa/tarjoilussa voi olla poikkeuksia.

Lentoyhtiökohtaiset tiedot:

Tärkeää! Muista hankkia kasvomaskeja matkaa varten

Useimmilla lentoasemilla sekä lennoilla edellytetään kasvomaskin käyttöä. Sinulla tulee olla mukana oma kasvomaski. Huolehdi että sinulla on riittävästi maskeja mukanasi, sillä niitä ei välttämättä ole kaikilla lentoasemilla saatavilla. 


Matkakohteessa

Espanja on ottanut käyttöön terveyttä ja hygieniaa koskevia ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä mahdollisimman turvallisen matkan takaamiseksi. 

COVID-19 -testaus saavuttaessa kohteeseen

Kanariansaaret

 • Kehon lämpötilan satunnainen testaus saapumisen yhteydessä
 • Espanjan terveysviranomaiset käyttävät lämpökameroita, jotka mittaavat matkustajien lämmön saapumisen yhteydessä
 • Vain matkustajilla on pääsy lentokentälle, matkustajien mahdollisilla avustajilla ei pääsyä kentän sisälle
   

Tarkemmat tiedot ja ajankohtaiset uutiset saatavilla sivustolta Re-open EU.

Kuljetukset kohteessa

Apollomatkojen lentokenttäkuljetus vie sinut turvallisesti ja vaivattomasti lentokentältä hotelliisi. I Spanien har åtgärder införts som innebär att:
 

Kanariansaaret:

 • Kaikki bussit desinfioidaan ja puhdistetaan uusien säännöksien mukaisesti
 • Kaikissa busseissa on käytettävä kasvomaskia, mikäli ajoneuvossa on muita kuin samassa taloudessa asuvia henkilöitä
 • Sinun on istuttava samalla paikalla koko matkan ajan, joissakin busseissa paikat varataan etukäteen
 • Busseihin nousu tapahtuu vain takaoven kautta

Muut Espanjan hygieniatoimet

Fuerteventura:

Erityisrajoitukset, joita sovelletaan toistaiseksi:

 • Ravintolat ja baarit noudattavat paikallishallinnon sääntöjä, enintään 10 henkilöä per pöytä.
 • Ulkonaliikkumiskielto klo 00:00-06:00.


Kanariansaaret:

Turvavälit

 • Turvaväli 2 m pidettävä sekä vähintään 4 neliön tila per henkilö rannalla ja allasalueella
 • Myymälöissä ja kaupoissa suurin sallittu ihmisten lukumäärä rajoitettu 75 % normaalista kapasiteetista. Ostoskeskukset ja kaupat sulkevat ovensa viimeistään klo 00:00.
 • Tupakointi julkisissa tiloissa sallittu vain, mikäli voidaan taata turvavälit.
   

Kasvomaski

 • Kaikkien yli 6-vuotiaiden on käytettävä kasvomaskia julkisissa tiloissa sekä kulkuvälineissä riippumatta siitä, pystytäänkö turvavälejä noudattamaan.
 • Syönnin ja juonnin aikana on sallittua oleskella ilman kasvomaskia.
 • Rannoilla ja allasalueella on pakollista käyttää kasvomaskia, poikkeuksena esim. uinnin aikana tai aurinkotuolilla oleskellella. 
 • Kasvomaskia käytettävä kuntosalilla ja ryhmäliikuntatunneilla, ulkotiloissa harjoitellessa kasvomaskia ei pakollista käyttää, mikäli pystytään noudattaa turvavälejä.
   

Ravintolat, baarit ja kahvilat

 • Ravintolat ja baarit noudattavat paikallishallinnon sääntöjä, enintään 10 henkilöä per pöytä.
 • Ravintoloiden ja baarien menut on korvattu QR-koodeilla
 • Tupakointi (tupakointi sekä sähkötupakointi) on kielletty ravintoloissa, baareissa ja kahviloissa
 • Diskojen ja yökerhojen sisätilat ovat suljettuina. Vain ulkotiloissa syöminen on sallittua ja kaikkien asiakkaiden on istuttava. Tanssilattiat ovat kiellettyjä.
   

Vuokra-autot

 • Vuokra-autot desinfioidaan vuokra-ajan päätyttyä sekä niitä vuokrataan kiertävässä järjestyksessä (viimeksi vuokrattu auto siirretään palautuksen jälkeen viimeiseksi vuokrauslistalla)
 • Mikäli kaikki samassa vuokra-autossa oleskelevat jakavat saman majoituksen, kasvomaskin käyttö ei ole välttämätöntä.

 

Hygieniakäytännöt hotelleilla

Espanja on ottanut käyttöön ennaltaehkäiseviä hygieniaan ja terveyteen tähtääviä toimenpiteitä. Monet toimenpiteistä ovat käytössä myös hotelleissa, joten myös hotellien palvelut voivat vaihdella. Joidenkin tilojen, esimerkiksi uima-altaan, kuntosalin, span tai leikkihuoneiden, käytössä voi olla rajoituksia. Uima-altaalla tai rannalla saattaa olla normaalia vähemmän aurinkotuoleja riittävien etäisyyksien takaamiseksi.

Sisäänkirjautuminen

 • Hotelleilla on erilaisia ​​ratkaisuja, joiden ansiosta sisäänkirjautuminen sujuisi paremmin ja jonoilta vältyttäisiin. Osa hotelleista tarjoaa mahdollisuuden kirjautua sisään verkossa tai yöaikaan
 • Pyydämme huomioimaan, että huoneeseen/huoneistoon pääsyä voi joutua odottamaan tavallista pidempään. Asiakkaidemme turvallisuuden vuoksi huoneiden/huoneistojen on oltava tyhjillään vähintään 4 tuntia tuuletuksen ja siivouksen vuoksi. Tästä syystä hotellin uloskirjautumista saatetaan aikaistaa ja sisäänkirjautumista myöhäistää.

 

Siivous

 • Siivousta on tehostettu. Erityisesti kosketuspintoihin, kuten kylpyhuoneeseen, kaukosäätimiin jne. kiinnitetään erityistä huomiota. Käsidesiä on saatavana yleisissä tiloissa, kuten vastaanotossa ja ravintoloissa. Aurinkotuolit ja -varjot desinfioidaan päivittäin tai niissä käytetään kertakäyttöisiä suojia. Allas- ja rantapyyhkeet pyritään toimittamaan huoneisiin.

 • Siivouspäivien määrä vaihtelee hotellikohtaisesti. Moni hotelleista on vähentänyt siivouspäivien määrää, joten saatat joutua itse huomauttamaan mikäli tarvitset esimerkiksi lisää wc-paperia huoneeseen.
   

Hotellin henkilökunta

 • Hotellin henkilökunta saa erityisen hygieniakoulutuksen.
 • Joissakin maissa henkilökunnan lämpö mitataan joka aamu, ja osa henkilökunnasta on velvoitettu käyttämään kasvosuojusta. 

 

Uima-altaiden puhdistus

 • Altaat puhdistetaan ja desinfioidaan tavalliseen tapaan, samoin kuin uima-altaan ympärillä olevat alueet.

 

Etäisyydet rannalla ja altaalla 

 • Riittävän etäisyyden takaamiseksi aurinkotuolit altaalla ja rannalla pyritään sijoittamaan 2–4 metrin välein.

 

Ravintolat

 • Kaikissa buffetravintoloissa tarjoillaan ruoka pleksin takaa tai valmiina annoksina. Osassa hotelleita annostelee hotellin henkilökunta ruoka-annokset valmiiksi. Kaikilla henkilökuntaan kuuluvilla on oltava kasvomaski.
 • Kaikissa ravintoloissa ja kahviloissa on pidettävä kasvomaskia, paitsi syömisen ja juomisen aikana 
 • Käsidesiä tarjolla kaikkien ravintoloiden sisäänkäynnillä, pöydät ovat vähintään 1,5 m etäisydeellä toisistaan, pöydät desinfioidaan asiakkaiden välillä sekä irtonaiset esineet, kuten käsipaperi- ja hammastikkutelineet on siivottu pois
 • Maksimimäärä henkilöitä samassa pöydässä sisätiloissa on 10 henkeä.
 • Osassa hotelleissa saattaa olla rajoituksia ravintoloiden aukiolon suhteen. 

   

Urheilu ja liikunta

Moni valitsee Apollo Mondo tai Apollo Sports -hotellin niiden erinomaisten liikuntamahdollisuuksien vuoksi. Haluamme varmistaa että asiakkaillamme on jatkossakin mahdollisuus aktiiviseen lomailuun. Apollo Mondo -hotelleissamme ja Apollo Sports -hotelleissamme toimitaan seuraavasti:

 • Liikunta-aktiviteetit järjestetään pienissä ryhmissä ja ilman lähikontaktia. 
 • Mondo-hotelleidemme liikuntaohjelma suunnitellaan niin, että turvavälit voidaan huomioida.

 

Club Polly & Mino 

Tiedämme, että lasten lomakokemukset ovat monille asiakkaillemme yksi loman tärkeimmistä asiosta. Haluammekin tehdä parhaamme, jotta lapsille olisi edelleen tarjolla hauskaa tekemistä Apollo Mondo -hotelleissamme.

 • Aktiviteetit järjestetään pienissä ryhmissä ja ilman lähikontaktia. 
 • Mondo-hotelleissamme voi edelleen osallistua Polly & Mino -lastenkerhoon
 • Toiminta sopeutetaan vastaamaan kunkin maan vaatimuksia
 • Kaikki lastenkerhojen tilat puhdistetaan perusteellisesti hotellin hygieniavaatimusten mukaisesti

 

Lisätietoa

 • Tupakointi ja sähkötupakat ovat kiellettyjä hotellialueella 
 • Kaikki viihdeohjelma pidetään ulkotiloissa ja osallistujien käytettävä kasvomaskia. Osallistujien kesken ei jaeta erillistä aineistoa. 
 • Suuria kokoontumisia ei järjestetä

Koronatestaus matkakohteessa

 • Finnairin lennoilla Suomeen palaavilta matkustajilta todistuksen koronavirusrokotteesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta mutta jo parantuneesta koronavirusinfektiosta. Yksi rokoteannos riittää todistusta varten, ensimmäinen rokoteannos tulee olla otettu vähintään 21 päivää ennen matkaa. Lue lisää Finnairin käytännöistä täältä.
 • Mikäli tarvitset negatiivisen koronatestituloksen kotiinpaluuta varten, saat tarkempaa lisätietoa koronatestipaikoista Apollo-oppaalta matkakohteessasi.

Retket

Jotta voimme taata sinulle turvallisen retkikokemuksen, seuraamme käytännöissämme paikallisten terveysviranomaiset säännöksiä. Tämän vuoksi olemme esimerkiksi uudistaneet retkivalikoimaamme ja tarjoamme uusia retkiä ulkotiloissa sekä rajoitetun osallistujamäärän retkiä kohden. 

Täältä voit lukea lisätietoa matkakohteittain Espanjassa:
 

Koko Espanja:

 • Kaikkien nähtävyyksien osalta on noudatettava samoja säännöksiä suurten väkijoukkojen välttämiseksi
 • Kasvomaskin käyttö on pakollista retkillä

 Teneriffa, Kanariansaaret

 • Osa huvipuistoista on suljettuina
 • Vaellusretkillä ja muissa aktiviteeteissa asuinalueiden ulkopuolella ei ole pakollista käyttää kasvomaskia, kunhan osallistujien välillä pystytään noudattamaan 1,5 m turvavälejä
 • Maksimimäärä osallistujia per opas on  55 henkeä. Kasvomaskia on käytettävä sekä sisä- että ulkotiloissa
 • Opastetut retket ovat sallittuja, mutta materiaalien (kuulokkeet ja infomateriaalit) käyttö on kielletty
 • Veneretkillä sallittu osallistujamäärä maksimissaan 75 % normaalista kapasiteetista

 Gran Canaria, Kanariansaaret

 • Osallistujien määrää retkillä on vähennetty
 • Äänioppaita (desinfioidaan käytön välillä) käyttö on sallittua

Sairastuminen

Kohdemaissamme on otettu käyttöön terveyteen ja hygieniaan tähtääviä käytäntöjä/määräyksiä. Mahdollisten sairastapausten käsittely riippuu kohdemaan voimassaolevista käytännöistä.
Jos sairastut matkan aikana, ota puhelimitse yhteyttä Apollon henkilökuntaan, joka informoi hotellia. Tästä eteenpäin seurataan paikallisten viranomaisten määräyksiä sekä sairastuneen henkilön että hänen matkaseurueensa osalta.

Seuraamme ohjeistuksia kohdemaissa tarkasti ja päivitämme tietoja jatkuvasti. Katso myös Ulkoministeriön ohjeistukset.
Muista matkavakuutus! On erittäin tärkeää varmistaa, että matkavakuutuksesi on riittävän kattava. Lue lisää matkavakuutuksistamme »

 


Hyödyllistä tietoa turvallisesta matkustamisesta

Täältä löydät hyödyllistä tietoa turvallisesta matkustamisesta.

Tarkista ajankohtaiset tiedot

Tarkista ajankohtaiset tiedot kohdemaatasi koskien ennen matkaa ja matkakohteessa