Matkojemme terveysturvallisuuskäytännöt

Huomioithan ennen matkaasi, että alla olevien matkustusvaatimusten on oltava kunnossa kohdemaan ajankohtaisten sääntöjen mukaisesti:

• Matkustuslomake täytetty määräajassa.

• Varmista, että voit esittää koronatodistuksen (rokotustodistus ja/tai negatiivinen covid-19-testi tai todiste toipumisesta.)

• Ole ajan tasalla siitä, mitkä maahantulosäännöt ja rajoitukset koskevat maata/kohdetta, johon matkustat.

• Tarkista matkavakuutus, jotta matkustat riittävällä suojalla.

Lisätietoa kohdemaasi vaatimuksista pääset lukemaan alla olevien linkkien kautta.

Noin kaksi viikkoa ennen lähtöä saat meiltä sähköpostin, jossa on linkki tälle sivulle, jolle ajankohtaisia ​​pääsyvaatimuksia päivitetään jatkuvasti. Jos matkaa varattaessa on alle kaksi viikkoa lähtöön, saat pian varauksen teon jälkeen tekstiviestin, jossa on linkki tälle sivulle.

Tarkistathan myös kohdemaan passi- ja viisumivaatimukset. Tietyissä maissa passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisesta. Lisätietoa täältä.   

Sivu päivitetty 18.1.2022

Huomioithan, että maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla. Täyden rokotesarjan määritelmä saattaa vaihdella maittain. Vaatimukset rokoteannosten lukumäärää ja rokotusten välisiä viikkoja koskien saattavat myös vaihdella. Tämä koskee myös karanteeniin ja testivaatimuksiin liittyviä sääntöjä.Mikäli jokin vaadituista dokumenteista puuttuu tai on puutteellinen ja pääsy lennolle/maahan evätään, matkan hintaa tai aiheutuneita lisäkustannuksia ei hyvitetä. Tiedot saattavat muuttua viranomaisten päätöksien ja suositusten mukaisesti. Sivuillamme ilmoitetut tiedot koskevat Suomen kansalaisia. Suosittelemme muiden maiden kansalaisia tarkistamaan kohdemaan ja lentoyhtiön vaatimukset/matkustusohjeistukset. Viranomaisten matkustusohjeistukset, lentoyhtiöiden liikennemuutokset ja koronatilanne kohteissa saattavat vaikuttaa matkajärjestelyihin. 

Espanja

 

Olemme koonneet tälle sivulle hyödyllistä tietoa Espanjaan matkustamista koskien. 
Alta löydät tietoa mm. maahanpääsyvaatimuksista, kuinka toimia ennen matkaa, lentomatkan aikana sekä matkakohteessa. 

Pohditko, millaista kohteessa on tällä hetkellä?
Lue tilannekatsaus Gran Canarialta
Lue tilannekatsaus Fuerteventuralta


Ennen matkaa

 

Matkustuslomake Espanjaan

 • Lataa sovellus SpTH (Spain Travel Health) ja täytä lomake sen kautta
 • Täytä lomake nettisivuston kautta

Tärkeää tietoa matkustuslomakkeen (FSC) täyttöä koskien:

 • Kaikkien matkustajien tiedot tulee täyttää matkustuslomakkeeseen, myös lasten. Perheet voivat täyttää yhteisen lomakkeen.
 • Lomakkeen voi lähettää aikaisintaan 48 tuntia ennen matkaa.
 • Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat näkyviin QR-koodin, jonka voit ladata matkapuhelimeen tai tulostaa mukaan matkalle. Ilman QR-koodia koneeseennousu lähtökentällä voidaan evätä.
 • Löydät hotellisi osoitteen hotellisivun 'tietoa' -välilehdeltä. Mikäli hotellisi vaihtuisi lomakkeen täyttämisen jälkeen, tulee tiedot päivittää lomakkeeseen.

Huomioithan, että jokaisen matkustajan tiedot tulee olla ilmoitettuna lomakkeeseen ennen saapumistasi kohteeseen. Ilman QR-koodia koneeseennousu voidaan evätä.

Espanjan viranomaiset ovat perustaneet englanninkielisen tuen hakulomaketta koskeviin kysymyksiin , johon voit ottaa yhteyttä ympäri vuorokauden puhelimitse +34910503050 tai sähköpostitse: [email protected]

Täytä matkustuslomake Espanjaan


Katso ohje matkustuslomakkeen täyttöön tästä

Maahantuloa koskevat vaatimukset

Kaikilta Espanjaan matkustavilta vaaditaan tällä hetkellä:

 • Matkustuslomake ja QR-koodi koneeseennousua varten. Matkustuslomake tulee olla täytettynä jokaisen matkustajan osalta.
   

Lisäksi Espanjan viranomaiset julkaisevat riskimaiden listauksen aina viikoksi eteenpäin. Listaus löytyy täältä (Risk Countries/Areas). Mikäli Suomi ei ole riskimaiden listalla, todistuksia negatiivisesta testituloksesta, saaduista rokotuksista tai jo sairastetusta Covid-19-taudista ei vaadita maahan saapumisen yhteydessä. Mikäli Suomi on riskimaiden listalla, vaaditaan jokin alla luetelluista virallisista todistuksista kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä lapsilta ja aikuisilta. Saat todistukset tunnistautumalla sisään Omakanta-palveluun.              

 • Englanninkielinen todistus, että olet saanut kaikki vaadittavat rokoteannokset vähintään 14 vrk ennen matkaa.

tai

 • Englanninkielinen todistus negatiivisesta, aikaisintaan 48 tuntia ennen Espanjaan saapumista otetusta antigeenitestitulosta tai negatiivisesta, aikaisintaan 72 tuntia ennen Espanjaan saapumista otetusta PCR-testituloksesta. Lisätietoa Espanjan hyväksymistä testeistä löytyy täältä.

tai

 • Todistus jo sairastetusta koronavirustaudista. Ensimmäisestä positiivisesta testituloksesta tulee olla kulunut vähintään 11 päivää. Kyseinen todistus hyväksytään 180 päivää ensimmäisen positiivisen testituloksen jälkeen.
   

Lisäksi jokaisen lentoteitse maahan saapuvan matkustajan tulee osallistua terveystarkastukseen, joka tehdään lentoasemalla maahan saapumisen yhteydessä. Terveystarkastuksessa mm. mitataan kuume kosketuksettomalla lämpömittarilla tai lämpökameralla sekä arvioidaan silmämääräisesti matkustajan terveydentilaa.

Kanariansaarten hotellien lisävaatimukset matkailijoille

Espanjan maahantulovaatimusten lisäksi kaikilta Kanariansaarille matkustavilta 12 vuotta täyttäneiltä matkustajilta vaaditaan lähtöalueen riskiluokituksesta riippumatta jokin seuraavista virallisista englanninkielisistä todistuksista, jotka tarkistetaan hotellilla sisäänkirjautumisen yhteydessä. Hotellilla esitettävät todistukset on suositeltavaa ottaa mukaan tulostettuna versiona:

 • negatiivinen PCR- tai antigeenitestitulos, joka on otettu aikaisintaan 72 tuntia ennen saapumista

tai

 • todistus täydestä rokotussarjasta. Jälkimmäinen rokote tulee olla saatuna edeltävän 12 kuukauden aikana. Jos sinulla on kaksi rokotusta, mutta viimeisestä rokoteannoksesta on kulunut majoituksen alkaessa yli 12 kuukautta, tarvitset myös negatiivisen koronatestituloksen.

tai

 • todistus rokotesarjan ensimmäisestä rokotuksesta, jonka saamisesta on kulunut vähintään 15 päivää, mutta enintään 4 kuukautta

tai

 • todistus sairastetusta Covid-19-taudista, josta on toivuttu edeltävien 6 kuukauden aikana

Huomioithan, että vaatimukset voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan ajankohtaiset vaatimukset täältä.

Maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla.


Lentomatkalla

 

Lentokentällä

Lentokentällä

Lentokentät Suomessa – Katso Finavian ohjeistus lentokentällä asioimisesta tästä »

Suosittelemme, että saavut lentoasemalle viimeistään 2 tuntia ennen lentosi lähtöä.

Huomiothan että monilla lentokentillä myymälät ja kahvilat/ravintolat saattavat olla suljettuina, eikä syötävää tai juotavaa välttämättä ole saatavilla.

Saavuthan lentokentälle hyvissä ajoin, sillä tällä hetkellä vaadittavien todistusten ja matkustusasiakirjojen tarkistus voi viedä tavallista pidempään. Matkustusasiakirjat tarkistetaan lentokentällä lähtöselvityksen yhteydessä.

Lennon aikana

Lennolla

Kaikki lentoyhtiöt, joiden kanssa teemme yhteistyötä noudattavat EASAn (Euroopan lentoturvallisuusviraston) ohjeistuksia koskien esimerkiksi hygieniaa ja turvavälejä niin lentokentillä kuin lennoilla. Lennon palveluissa/tarjoilussa voi olla poikkeuksia.

Kasvomaskin käyttö lennolla:

 • Matkustamohenkilökunta käyttöö kasvomaskia koko lennon ajan.
 • Kaikkien matkustajien on käytettävä nenän ja suun peittävää kasvomaskia lennon ajan. Vaatimus ei koske alle 6-vuotiaita lapsia.
 • Matkustajien omalla vastuulla on ottaa mukaan kasvomaskeja. Lennon lähtöaika saattaa viivästyä, mikäli kaikilla matkustajilla ei ole mukana kasvomaskeja.
 • Kasvomaskia on käytettävä myös siinä tapauksessa, mikäli käytät visiiriä.
 • Kasvomaskin käytöstä ei ole mahdollista saada vapautusta.

Lentoyhtiökohtaiset tiedot:

Tärkeää! Muista hankkia kasvomaskeja matkaa varten

Useimmilla lentoasemilla sekä lennoilla edellytetään kasvomaskin käyttöä. Sinulla tulee olla mukana oma kasvomaski. Huolehdi että sinulla on riittävästi maskeja mukanasi, sillä niitä ei välttämättä ole kaikilla lentoasemilla saatavilla. 


Matkakohteessa

 

Kanariansaarten tarjoama covid-vakuutus

Me Apollomatkoilla olemme tehneet kaikkemme, jotta voisit varata ja suunnitella lomaasi nyt mahdollisimman helposti ja riskittömästi. Jotta tunnet olosi mahdollisimman turvalliseksi lomasi aikana, suosittelemme varaamaan lisäksi myös kattavan matkavakuutuksemme.

Kanariansaarten terveysviranomaiset tarjoavat myös matkustajille toistaiseksi maksuttoman covid-vakuutuksen. Vakuutusta ei tarvitse lisätä erikseen varaukselle, vaan se sisältyy kaikkiin matkavarauksiin Kanariansaarille automaattisesti. Koskee matkustajia, joiden oma matkavakuutus ei kata alla olevia ehtoja. Kanariansaarten covid-vakuutukseen sisältyy:

 • Tarvittavat terveydenhoidon kulut
 • Mahdolliset majoituksesta koituvat lisäkulut, mikäli et pääse palaamaan kotiin suunnitellusti covid-tartunnan vuoksi
 • Mahdolliset uusista lentolipuista koituvat lisäkulut, mikäli et pääse palaamaan kotiin suunnitellusti covid-tartunnan vuoksi


Kanariansaarten covid-vakuutus ei ole voimassa alla olevissa tilanteissa:

 • Mikäli matkustaja majoittuu omassa loma-asunnossa, ystävien tai perheen luona
 • Mikäli matkustaja majoittuu Kanariansaarilla yli 30 vuorokauden ajan
 • Mikäli matkustaja on saanut positiivisen koronatestituloksen alkuperäisen paluupäivän jälkeen
 • Mikäli matkustajat eivät ole samaa perhettä ja jokin seurueen jäsenistä asetetaan eristykseen

Terveystarkastus Espanjan lentokentälle saavuttaessa

Kanariansaaret

 • Kehon lämpötilan satunnainen testaus saapumisen yhteydessä
 • Espanjan terveysviranomaiset käyttävät lämpökameroita, jotka mittaavat matkustajien lämmön saapumisen yhteydessä
 • Satunnaiset koronatestit ovat mahdollisia
 • Vain matkustajilla on pääsy lentokentälle, matkustajien mahdollisilla avustajilla ei pääsyä kentän sisälle
   

Tarkemmat tiedot ja ajankohtaiset uutiset saatavilla sivustolta Re-open EU sekä Espanjan terveysviranomaisen sivuilta.

Kuljetukset kohteessa

Apollomatkojen lentokenttäkuljetus vie sinut turvallisesti ja vaivattomasti lentokentältä hotelliisi:
 

Kanariansaaret:

 • Kaikki bussit desinfioidaan ja puhdistetaan uusien säännöksien mukaisesti
 • Kaikissa busseissa on käytettävä kasvomaskia, mikäli ajoneuvossa on muita kuin samassa taloudessa asuvia henkilöitä
 • Sinun on istuttava samalla paikalla koko matkan ajan, joissakin busseissa paikat varataan etukäteen
 • Busseihin nousu tapahtuu vain takaoven kautta

Muut rajoitukset Espanjassa

Kasvomaski

 • Kaikkien yli 6-vuotiaiden on käytettävä kasvomaskia julkisissa sisätiloissa sekä julkisissa kulkuvälineissä. Kasvomaskia ei tarvitse käyttää ulkotiloissa, mikäli turvavälejä pystytään noudattamaan.
 • Kaikki rannat ovat auki. Kasvomaskia ei tarvitse käyttää uidessa tai otettaessa aurinkoa.
 • Syönnin ja juonnin aikana on sallittua oleskella ilman kasvomaskia.
 • Kasvomaskia on käytettävä kuntosalilla ja sisätiloissa järjestettävillä ryhmäliikuntatunneilla. Ulkotiloissa harjoitellessa kasvomaskia ei pakollista käyttää, mikäli turvavälejä pystytään noudattamaan.

 

Ravintolat, baarit ja kahvilat

 • Ravintolat ja baarit ovat avoinna, mutta aukioloaikoja ja asiakaspaikkamääriä voi olla rajoitettu sekä sisä- että ulkotiloissa. Myös pöydässä istuvan seurueen kokoa voidaan rajoittaa.
 • Sinun tulee voida esittää voimassaoleva koronapassi sekä ravintoloissa, kahviloissa että baareissa.

 

Vuokra-autot

 • Vuokra-autot desinfioidaan vuokra-ajan päätyttyä sekä niitä vuokrataan kiertävässä järjestyksessä (viimeksi vuokrattu auto siirretään palautuksen jälkeen viimeiseksi vuokrauslistalla)
 • Mikäli kaikki samassa vuokra-autossa oleskelevat jakavat saman majoituksen, kasvomaskin käyttö ei ole välttämätöntä.

 

Hygieniakäytännöt hotelleilla

Poikkeuksellisen tilanteen ja paikallisten sääntöjen mukaisesti saattaa hotellin palveluissa ja aktiviteeteissa olla muutoksia.

Espanja on ottanut käyttöön ennaltaehkäiseviä hygieniaan ja terveyteen tähtääviä toimenpiteitä. Monet toimenpiteistä ovat käytössä myös hotelleissa, joten myös hotellien palvelut voivat vaihdella. Joidenkin tilojen, esimerkiksi uima-altaan, kuntosalin, span tai leikkihuoneiden, käytössä voi olla rajoituksia. Uima-altaalla tai rannalla saattaa olla normaalia vähemmän aurinkotuoleja riittävien etäisyyksien takaamiseksi.

Sisäänkirjautuminen

 • Hotelleilla on erilaisia ​​ratkaisuja, joiden ansiosta sisäänkirjautuminen sujuisi paremmin ja jonoilta vältyttäisiin. Osa hotelleista tarjoaa mahdollisuuden kirjautua sisään verkossa tai yöaikaan
 • Pyydämme huomioimaan, että huoneeseen/huoneistoon pääsyä voi joutua odottamaan tavallista pidempään. Asiakkaidemme turvallisuuden vuoksi huoneiden/huoneistojen on oltava tyhjillään vähintään 4 tuntia tuuletuksen ja siivouksen vuoksi. Tästä syystä hotellin uloskirjautumista saatetaan aikaistaa ja sisäänkirjautumista myöhäistää.

 

Siivous

 • Siivousta on tehostettu. Erityisesti kosketuspintoihin, kuten kylpyhuoneeseen, kaukosäätimiin jne. kiinnitetään erityistä huomiota. Käsidesiä on saatavana yleisissä tiloissa, kuten vastaanotossa ja ravintoloissa. Aurinkotuolit ja -varjot desinfioidaan päivittäin tai niissä käytetään kertakäyttöisiä suojia. Allas- ja rantapyyhkeet pyritään toimittamaan huoneisiin.

 • Siivouspäivien määrä vaihtelee hotellikohtaisesti. Moni hotelleista on vähentänyt siivouspäivien määrää, joten saatat joutua itse huomauttamaan mikäli tarvitset esimerkiksi lisää wc-paperia huoneeseen.
   

Hotellin henkilökunta

 • Hotellin henkilökunta saa erityisen hygieniakoulutuksen.
 • Joissakin maissa henkilökunnan lämpö mitataan joka aamu, ja osa henkilökunnasta on velvoitettu käyttämään kasvosuojusta. 

 

Uima-altaiden puhdistus

 • Altaat puhdistetaan ja desinfioidaan tavalliseen tapaan, samoin kuin uima-altaan ympärillä olevat alueet.

 

Etäisyydet rannalla ja altaalla 

 • Riittävän etäisyyden takaamiseksi aurinkotuolit altaalla ja rannalla pyritään sijoittamaan 2–4 metrin välein.

 

Ravintolat

 • Kaikissa buffetravintoloissa tarjoillaan ruoka pleksin takaa tai valmiina annoksina. Osassa hotelleita annostelee hotellin henkilökunta ruoka-annokset valmiiksi. Kaikilla henkilökuntaan kuuluvilla on oltava kasvomaski.
 • Kaikissa ravintoloissa ja kahviloissa on pidettävä kasvomaskia, paitsi syömisen ja juomisen aikana 
 • Käsidesiä tarjolla kaikkien ravintoloiden sisäänkäynnillä, pöydät ovat vähintään 1,5 m etäisydeellä toisistaan, pöydät desinfioidaan asiakkaiden välillä sekä irtonaiset esineet, kuten käsipaperi- ja hammastikkutelineet on siivottu pois
 • Maksimimäärä henkilöitä samassa pöydässä sisätiloissa on 10 henkeä.
 • Osassa hotelleissa saattaa olla rajoituksia ravintoloiden aukiolon suhteen. 

   

Urheilu ja liikunta

Moni valitsee Apollo Mondo tai Apollo Sports -hotellin niiden erinomaisten liikuntamahdollisuuksien vuoksi. Haluamme varmistaa että asiakkaillamme on jatkossakin mahdollisuus aktiiviseen lomailuun. Apollo Mondo -hotelleissamme ja Apollo Sports -hotelleissamme toimitaan seuraavasti:

 • Liikunta-aktiviteetit järjestetään pienissä ryhmissä ja ilman lähikontaktia. 
 • Mondo-hotelleidemme liikuntaohjelma suunnitellaan niin, että turvavälit voidaan huomioida.

 

Club Polly & Mino 

Tiedämme, että lasten lomakokemukset ovat monille asiakkaillemme yksi loman tärkeimmistä asiosta. Haluammekin tehdä parhaamme, jotta lapsille olisi edelleen tarjolla hauskaa tekemistä Apollo Mondo -hotelleissamme.

 • Aktiviteetit järjestetään pienissä ryhmissä ja ilman lähikontaktia. 
 • Mondo-hotelleissamme voi edelleen osallistua Polly & Mino -lastenkerhoon
 • Toiminta sopeutetaan vastaamaan kunkin maan vaatimuksia
 • Kaikki lastenkerhojen tilat puhdistetaan perusteellisesti hotellin hygieniavaatimusten mukaisesti

 

Lisätietoa

 • Tupakointi ja sähkötupakat ovat kiellettyjä hotellialueella 
 • Kaikki viihdeohjelma pidetään ulkotiloissa ja osallistujien käytettävä kasvomaskia. Osallistujien kesken ei jaeta erillistä aineistoa. 
 • Suuria kokoontumisia ei järjestetä

Koronatestaus matkakohteessa

 • Finnairin lennoilla Suomeen palaavilta matkustajilta todistuksen koronavirusrokotteesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta mutta jo parantuneesta koronavirusinfektiosta. Yksi rokoteannos riittää todistusta varten, ensimmäinen rokoteannos tulee olla otettu vähintään 21 päivää ennen matkaa. Lue lisää Finnairin käytännöistä täältä.
 • Mikäli tarvitset negatiivisen koronatestituloksen kotiinpaluuta varten, saat tarkempaa lisätietoa koronatestipaikoista täältä.

Retket

Jotta voimme taata sinulle turvallisen retkikokemuksen, seuraamme käytännöissämme paikallisten terveysviranomaiset säännöksiä. Tämän vuoksi olemme esimerkiksi uudistaneet retkivalikoimaamme ja tarjoamme uusia retkiä ulkotiloissa sekä rajoitetun osallistujamäärän retkiä kohden. 

Täältä voit lukea lisätietoa matkakohteittain Espanjassa:
 

Koko Espanja:

 • Kaikkien nähtävyyksien osalta on noudatettava samoja säännöksiä suurten väkijoukkojen välttämiseksi
 • Kasvomaskin käyttö on pakollista retkillä

 Teneriffa, Kanariansaaret

 • Osa huvipuistoista on suljettuina
 • Vaellusretkillä ja muissa aktiviteeteissa asuinalueiden ulkopuolella ei ole pakollista käyttää kasvomaskia, kunhan osallistujien välillä pystytään noudattamaan 1,5 m turvavälejä
 • Maksimimäärä osallistujia per opas on  55 henkeä. Kasvomaskia on käytettävä sekä sisä- että ulkotiloissa
 • Opastetut retket ovat sallittuja, mutta materiaalien (kuulokkeet ja infomateriaalit) käyttö on kielletty
 • Veneretkillä sallittu osallistujamäärä maksimissaan 75 % normaalista kapasiteetista

 Gran Canaria, Kanariansaaret

 • Osallistujien on näytettävä koronapassi, josta ilmenee todistus täydestä rokotesarjasta tai negatiivinen PCR-/antigeenitestitulos
 • Osallistujien määrää retkillä on vähennetty
 • Äänioppaita (desinfioidaan käytön välillä) käyttö on sallittua

Sairastuminen

Kohdemaissamme on otettu käyttöön terveyteen ja hygieniaan tähtääviä käytäntöjä/määräyksiä. Mahdollisten sairastapausten käsittely riippuu kohdemaan voimassaolevista käytännöistä.
Jos sairastut matkan aikana, ota puhelimitse yhteyttä Apollon henkilökuntaan, joka informoi hotellia. Tästä eteenpäin seurataan paikallisten viranomaisten määräyksiä sekä sairastuneen henkilön että hänen matkaseurueensa osalta.

Seuraamme ohjeistuksia kohdemaissa tarkasti ja päivitämme tietoja jatkuvasti. Katso myös Ulkoministeriön ohjeistukset.
Muista matkavakuutus! On erittäin tärkeää varmistaa, että matkavakuutuksesi on riittävän kattava. Lue lisää matkavakuutuksistamme »Matkustatko toiseen kohteeseen?

Katso kaikki matkakohteet


Tärkeää tietoa terveysturvallista matkustamista koskien

 

EU:n digitaalinen koronatodistus

Katso ajankohtaiset tiedot korona-/rokotetodistuksesta THL:n virallisilta sivuilta täältä. Saat ladattua matkustamista varten vaadittavan koronatodistuksen Omakanta-palvelusta.

Muista tarkistaa kohdemaan hyväksymät rokotus-/koronatodistukset kohdemaasi viranomaiselta.

 

Matkustustiedotteet

Katso ajankohtaiset matkustustiedotteet Suomen Ulkoministeriön sivuilta: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Koronatesti edullisemmin Apollomatkojen asiakkaille

Apollomatkat tarjoaa yhteistyökumppanimme PR2You Oy:n kautta asiakkailleen mahdollisuuden PCR-testiin hintaan 99 €/matkustaja. Hinta sisältää kaikki testin kulut sekä englanninkielisen todistuksen. Saat alennuskoodin vaadittavaan testiin ja ohjeet näytteenottoajan varaamiseen noin kaksi viikkoa ennen matkasi alkua. Saat testituloksen sähköpostiisi turvaposti.fi-palvelun kautta. Voit maksaa testin joko etukäteen laskulla, tai pääkaupunkiseudulla näytteenoton yhteydessä maksukortilla.

Ajankohtaiset tiedot testauspaikoista löydät yrityksen nettisivuilta täältä.

Tärkeää! Matkustajan velvollisuus on itse huolehtia vaadittavan testitodistuksen ja muiden dokumenttien hankkimisesta sekä niiden kustannuksista. Tarkista kohdemaasi maahantulosäädökset aina ennen matkaa esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta. EU-maiden maahantulosäännöksiä löydät sivulta Re-open EU. Huomioi myös mahdollisten kauttakulkumaiden rajoitukset.

Tälle sivulle olemme koonneet tietoja maahantulovaatimuksista ja rajoituksista

Hyvä tietää kotiinpaluusta

Tarkista toimintaohjeet kotiinpaluuta varten FINENTRY-palvelusta

FINENTRY-palvelusta saat henkilökohtaiset toimintaohjeet kotiinpaluuta varten. Palvelun tarkoituksena on sujuvoittaa Suomeen saapumista koronapandemian aikana ja nopeuttaa ilmaiseen koronavirustestaamiseen pääsemistä Suomessa, mikäli se on tarpeellista. Palvelun käyttö on maksutonta. 

Lisätietoa rajanylityksestä koronapandemian aikana Rajavartiolaitoksen sivuilta.
Rajavartiolaitos neuvoo rajanylitysliikenteeseen liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 8-16, puhelimitse 0295 420 100 ja sähköpostitse rajavartiolaitos(at)raja.fi. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Yleiset matkustamiseen ja koronaviruspandemiaan liittyvät suositukset löydät THL:n sivuilta.

Jos kotimatkasi jatkuu Suomesta eteenpäin toiseen maahan, tarkista maahansaapumisen edellytykset FINENTRY-palvelusta.

Finnairin lennot Suomeen

Finnair lentoyhtiönä ei enää edellytä koronatodistusta lennoilla Suomeen 12.7.2021 alkaen. Tarkista ajantasaiset tiedot Finnairin lennoilla matkustamisesta täältä.

 

 

Koronavirustestipaikat matkakohteissa

Olemme listanneet koronavirustestipaikat matkakohteissamme tänne.

Huomioithan, että matkustaja on itse vastuussa testiajan varaamisesta, sen kustannuksista ja siitä, että saat tulokset ajoissa.

Hyödyllisiä linkkejä terveysturvallista matkustamista koskien

Tarkista ajankohtaiset tiedot kohdemaatasi koskien ennen matkaa ja matkakohteessa