Matkojemme terveysturvallisuuskäytännöt

Huomioithan ennen matkaasi, että alla olevien matkustusvaatimusten on oltava kunnossa kohdemaan ajankohtaisten sääntöjen mukaisesti:

• Matkustuslomake täytetty määräajassa.

• Varmista, että voit esittää koronatodistuksen (rokotustodistus ja/tai negatiivinen covid-19-testi tai todiste toipumisesta.)

• Ole ajan tasalla siitä, mitkä maahantulosäännöt ja rajoitukset koskevat maata/kohdetta, johon matkustat.

• Tarkista matkavakuutus, jotta matkustat riittävällä suojalla.

Lisätietoa kohdemaasi vaatimuksista pääset lukemaan alla olevien linkkien kautta.

Yleensä EU:n alueelle saavuttaessa täydeksi rokotessarjaksi katsotaan kaksi annosta. Rokotessarja on voimassa 9 kk viimeisestä pistoksesta. Tämän jälkeen täydeksi rokotussarjaksi katsotaan kolme annosta (Johnson & Johnson kaksi annosta). Huomioithan, että voimassaoloa koskevat säännökset voivat vaihdella maittain. Jos voimassaoloaika poikkeaa 9 kuukaudesta, se mainitaan maan kohdalla alla.

Huomioithan, että maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla. Täyden rokotesarjan määritelmä saattaa vaihdella maittain. Vaatimukset rokoteannosten lukumäärää ja rokotusten välisiä viikkoja koskien saattavat myös vaihdella. Tämä koskee myös karanteeniin ja testivaatimuksiin liittyviä sääntöjä.Mikäli jokin vaadituista dokumenteista puuttuu tai on puutteellinen ja pääsy lennolle/maahan evätään, matkan hintaa tai aiheutuneita lisäkustannuksia ei hyvitetä. Tiedot saattavat muuttua viranomaisten päätöksien ja suositusten mukaisesti. Sivuillamme ilmoitetut tiedot koskevat Suomen kansalaisia. Suosittelemme muiden maiden kansalaisia tarkistamaan kohdemaan ja lentoyhtiön vaatimukset/matkustusohjeistukset. Viranomaisten matkustusohjeistukset, lentoyhtiöiden liikennemuutokset ja koronatilanne kohteissa saattavat vaikuttaa matkajärjestelyihin. Tarkistathan myös kohdemaan passi- ja viisumivaatimukset. Tietyissä maissa passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisesta. Lisätietoa täältä.

Noin kaksi viikkoa ennen lähtöä saat meiltä sähköpostin, jossa on linkki tälle sivulle, jolle ajankohtaisia ​​pääsyvaatimuksia päivitetään jatkuvasti. Jos matkaa varattaessa on alle kaksi viikkoa lähtöön, saat pian varauksen teon jälkeen tekstiviestin, jossa on linkki tälle sivulle.

Sivu päivitetty 26.1.2022


Arabiemiraatit

Olemme koonneet tälle sivulle hyödyllistä tietoa Arabiemiraatteihin matkustamista koskien. 
Alta löydät tietoa mm. maahanpääsyvaatimuksista, kuinka toimia ennen matkaa, lentomatkan aikana sekä matkakohteessa. 


Ennen matkaa

Kaikilta Arabiemiraatteihin matkustavilta vaaditaan negatiivinen RT-PCR-testitulosLisäksi matkustajat voivat täyttää matkustuslomakkeen sovelluksessa COVID19 - DXB Smart App. Huomioithan, että matkustuslomakkeen täyttö ei ole pakollista. Lisäturvaa lomaasi saat varaamalla Goudan Maxi-vakuutuksen. Olemme koonneet alle tärkeää tietoa ennen matkaasi.

Matkustuslomake Arabiemiraatteihin

Arabiemiraatteihin (Dubai) matkustavat henkilöt voivat täyttää matkustuslomakeen sekä matkustajatiedot sovelluksessa ennen lähtöä.

 

 • Matkustuslomakkeen voi täyttää ennen lähtöä COVID19 - DXB Smart App -sovelluksen kautta.
 • Matkustuslomakkeen täyttö ei ole pakollista.
 • Virallisia ohjeita matkustuslomakkeen täyttöä koskien voit tiedustella DHA helpline -palvelusta soittamalla numeroon: +971-42198888

 

Dubai Smart App - Google Play  Dubai Smart App - Apple

 

Huomioithan, että maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla. Mikäli jokin vaadituista dokumenteista puuttuu tai on puutteellinen ja pääsy lennolle/maahan evätään, matkan hintaa tai aiheutuneita lisäkustannuksia ei hyvitetä. Mikäli lennonnumerosi vaihtuu, täytäthän lomakkeen uudelleen oikean lennonnumeron kera.

Maahantuloa koskevat vaatimukset

Kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä matkustajilta vaaditaan enintään 72 tuntia vanha negatiivinen koronatestitulos (RT-PCR-testi) maahanpääsyn edellytyksenä. Huomioithan, että muita testituloksia, esimerkiksi antigeenitestiä, PCR-pikatestiä tai kotitestejä ei hyväksytä. Todistuksen on oltava englanninkielinen. Huomioithan, että testitulos tulee olla paperisena versiona mukana matkalla. Tekstiviesti, digitaalinen testitulos tai valokuva testituloksesta ei ole sallittu.

Rokotetodistus tai todistus jo sairastetusta koronavirusinfektiosta ei ole hyväksytty lupakirja maahanpääsyn edellytyksenä. 

Matkailijoilta saatetaan edellyttää toista PCR-testiä maahan saapumisen yhteydessä.

Apollomatkat tarjoaa yhteistyökumppanimme PR2You Oy:n kautta asiakkailleen mahdollisuuden PCR-testiin hintaan 99 €/matkustaja. Hinta sisältää kaikki testin kulut sekä englanninkielisen todistuksen.

Lue lisää: Koronatesti edullisemmin Apollomatkojen asiakkaille


Lentomatkalla

 

Lentokentällä

Lentokentällä

Lentokentät Suomessa – Katso Finavian ohjeistus lentokentällä asioimisesta tästä »

Suosittelemme, että saavut lentoasemalle viimeistään 2 tuntia ennen lentosi lähtöä.

Huomiothan että monilla lentokentillä myymälät ja kahvilat/ravintolat saattavat olla suljettuina, eikä syötävää tai juotavaa välttämättä ole saatavilla.

Saavuthan lentokentälle hyvissä ajoin, sillä tällä hetkellä vaadittavien todistusten ja matkustusasiakirjojen tarkistus voi viedä tavallista pidempään. Matkustusasiakirjat tarkistetaan lentokentällä lähtöselvityksen yhteydessä.

Lennon aikana

Lennolla

Kaikki lentoyhtiöt, joiden kanssa teemme yhteistyötä noudattavat EASAn (Euroopan lentoturvallisuusviraston) ohjeistuksia koskien esimerkiksi hygieniaa ja turvavälejä niin lentokentillä kuin lennoilla. Lennon palveluissa/tarjoilussa voi olla poikkeuksia.

Kasvomaskin käyttö lennolla:

 • Matkustamohenkilökunta käyttöö kasvomaskia koko lennon ajan.
 • Kaikkien matkustajien on käytettävä nenän ja suun peittävää kasvomaskia lennon ajan. Vaatimus ei koske alle 6-vuotiaita lapsia.
 • Matkustajien omalla vastuulla on ottaa mukaan kasvomaskeja. Lennon lähtöaika saattaa viivästyä, mikäli kaikilla matkustajilla ei ole mukana kasvomaskeja.
 • Kasvomaskia on käytettävä myös siinä tapauksessa, mikäli käytät visiiriä.
 • Kasvomaskin käytöstä ei ole mahdollista saada vapautusta.

Lentoyhtiökohtaiset tiedot:

Tärkeää! Muista hankkia kasvomaskeja matkaa varten

Useimmilla lentoasemilla sekä lennoilla edellytetään kasvomaskin käyttöä. Sinulla tulee olla mukana oma kasvomaski. Huolehdi että sinulla on riittävästi maskeja mukanasi, sillä niitä ei välttämättä ole kaikilla lentoasemilla saatavilla. 


Matkakohteessa

 

Saapuminen Arabiemiraatteihin

 • Negatiivinen PCR-testitulos yli 12-vuotiailta. Testi tulee olla otettuna korkeintaan 72 tuntia ennen lennon lähtöä. Negatiivisen testituloksen puuttuessa tullaan matkustajat testaamaan saapumisen yhteydessä ja heidät asetetaan hotellikaranteeniin tuloksien odottamisen ajaksi.
 • Huomioithan, että testituloksen on oltava paperisena versiona mukana matkalla. Digitaalinen testitulos tai valokuva testituloksesta ei ole sallittu Arabiemiraatteihin matkustettaessa.
 • Mikäli matkustajalla on saapumisen yhteydessä koronavirustaudin oireita, tullaan hänet testaamaan maahantulon yhteydessä, mukana olevasta negatiivisesta PCR-testituloksesta huolimatta.
 • Matkustajien ruumiinlämpö saatetaan mitata saapumisen yhteydessä.
 • Matkustajien ruumiinlämpö saatetaan mitata lentokentällä.

 

Tarkista ajankohtaiset tiedot Ulkoministeriön sivuilta.

Kuljetukset kohteessa

Apollomatkojen lentokenttäkuljetus vie sinut turvallisesti ja vaivattomasti lentokentältä hotelliisi:

 • Bussit desinfioidaan ja puhdistetaan säännöllisesti.
 • Vuokra-autot ja avaimet desinfioidaan asiakkaiden välillä.

Muut rajoitukset Arabiemiraateissa (Dubai)

Huomioithan, että emiraattien (Dubai, Ras Al Khaimah & Ajman) välillä on mahdollista matkustaa esimerkiksi päiväretkille.

Turvavälit

 • Turvavälejä noudatettava seurueiden välillä, jotka eivät matkusta yhdessä. Turvavälit 2 neliötä ulkotiloissa, 3 neliötä sisätiloissa.
 • Mikäli turvavälejä ei pystytä noudattaa, on käytettävä kasvomaskia.
 • Käsidesiä saatavilla hotellien, ravintoloiden ja myymälöiden sisäänkäynnin yhteydessä.

 

Kasvomaski:

 • Kasvomaskia käytettävä lentokoneessa, lentokentällä, busseissa, veneissä, takseissa ja hisseissä.

 

Ravintolat:

 • Sisätiloissa työskentelevien henkilöiden on käytettävä kasvomaskia. Poikkeuksia voidaan myöntää ulkotiloissa työskenteleville henkilöille korkean lämpötilan vuoksi.
 • Samassa seurueessa saa olla enintään 10 henkeä.
 • Pöytien ja seurueiden välinen etäisyys oltava 2 metriä.
 • Ruokalistat desinfioidaan asiakkaiden välillä.
 • Asiakkaita kehotetaan suosimaan korttimaksuja käteisen sijaan.
 • Pöydät, tuolit ja muut kosketuspinnat, kuten suola- ja pippurisirottimet, desinfioidaan.
 • Kertakäyttöliinoja suositellaan käytettäväksi.
 • Asiakkaiden enimmäismäärä aluetta kohden asetetaan uusien rajoitusten perusteella.

 

Rannat

 • Aurinkotuolit ja -varjot desinfioidaan matkustajien välillä.
 • Aurinkovarjojen välinen etäisyys on 4 metriä, aurinkotuolien välinen etäisyys 2 metriä, mikäli matkustajat eivät matkusta samassa seurueessa.

 

Tarkista ajankohtaiset tiedot Ulkoministeriön sivuilta.

Hygieniakäytännöt hotelleilla

Poikkeuksellisen tilanteen ja paikallisten sääntöjen mukaisesti saattaa hotellin palveluissa ja aktiviteeteissa olla muutoksia.

Sisäänkirjautuminen

 • Hotelleilla on erilaisia ​​ratkaisuja, joiden ansiosta sisäänkirjautuminen sujuisi paremmin ja jonoilta vältyttäisiin. Osa hotelleista tarjoaa mahdollisuuden kirjautua sisään verkossa tai yöaikaan. Osa hotelleista tarjoaa mahdollisuuden käyttää kertakäyttöisiä kyniä.
 • Pyydämme huomioimaan, että huoneeseen/huoneistoon pääsyä voi joutua odottamaan tavallista pidempään. Asiakkaidemme turvallisuuden vuoksi huoneiden/huoneistojen on oltava tyhjillään vähintään 4 tuntia tuuletuksen ja siivouksen vuoksi. Tästä syystä hotellin uloskirjautumista saatetaan aikaistaa ja sisäänkirjautumista myöhäistää.

Siivous

 • Siivous tehdään ennen sisäänkirjautumista​
 • Aurinkotuolit ja -varjot desinfioidaan päivittäin tai käytetään kertakäyttöisiä tyynyjä.
 • Huoneissa / huoneistoissa yöpyvien ihmisten määrän rajoittamiseksi monet hotellit ovat vähentäneet siivouspäivien määrää. Siksi saatat joutua pyytämään esim. wc-paperin täyttöä erikseen. Sama koskee pyyhkeiden vaihtoa.
 • Avaimet desinfioidaan matkustajien välillä.
   

Hotellin henkilökunta

 • Hotellin henkilökunta saa erityisen hygieniakoulutuksen paikallisen terveysprotokollan mukaisesti.
 • Osassa kohteita henkilökunnan lämpö mitataan joka aamu.

Aurinkotuolien ja -varjojen etäisyys

 • Allasalueella ja rannalla on aurinkotuolien oltava 2-4 metrin etäisyydellä toisistaan

Ravintolat

 • Pöytiintarjoilua suositaan buffetin sijaan. Osassa ravintoloita buffetin tarjoilun hoitaa hotellin henkilökunta.
 • Ravintoloiden pöydät on sijoitettu 1,5-2 metrin etäisyydellä toisistaan. 
 • Henkilökunta käyttää kasvomaskia.
 • Itsepalvelupisteiden yhteydessä on saatavilla kasvomaskeja ja käsidesiä ruoan ja juoman annostelua varten. Osassa ravintoloita järjestää hotellin henkilökunta tarjoilun.

Palvelu lomakohteissa

 • Seuraamme paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotka saattavat vaihdella maittain sekä muuttua nopeastikin. 
 • ​Apollon henkilökunta on vastassa lentokentällä kun saavut kohteeseen, ja opastaa lentokenttäkuljetuksiin. 
 • Tartuntojen estämiseksi emme jaa paperista kohdemateriaalia kentällä, sen sijaan informoimme asiakkaita tekstiviestein sekä Apollo app -sovelluksen kautta.
  Palvelupuhelimesta tavoitat henkilökuntamme kohteessa vuorokauden ympäri. Osassa hotelleja tapaat myös oppaamme henkilökohtaisesti.
   

Liikunta hotellissa

 • Kaikki Apollo Mondo -ja Apollo Sports -hotellien ryhmäliikuntatunnit järjestetään ulkotiloissa
   

Club Polly & Mino

Tiedämme, että lasten lomakokemukset ovat monille asiakkaillemme yksi loman tärkeimmistä asiosta. Haluammekin tehdä parhaamme, jotta lapsille olisi edelleen tarjolla hauskaa tekemistä Apollo Mondo -hotelleissamme.

 • Aktiviteetit järjestetään ulkotiloissa
 • Mondo-hotelleissamme voi edelleen osallistua Polly & Mino -lastenkerhoon
 • Toiminta sopeutetaan vastaamaan kunkin maan vaatimuksia

Kaikki lastenkerhojen tilat puhdistetaan perusteellisesti hotellin hygieniavaatimusten mukaisesti

Retket

Seuraamme paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotta tuntisit olosi mahdollisimman turvalliseksi retkillämme. Olemme päivittäneet rektiohjelmamme ja tarjoamme nyt entistä enemmän retkiä ulkotiloissa. 

 

Sairastuminen

Arabiemiraatit on ottanut käyttöön ennaltaehkäiseviä terveyteen ja hygieniaan liittyviä toimenpiteitä koskien. Mikäli sairastut, otathan yhteyttä Apollon henkilökuntaan matkakohteessa, niin olemme yhteydessä hotelliisi. Noudata tämän jälkeen paikallisia ohjeistuksia:

 • Koronavirusinfektioon sairastuneet määrätään 14 päivän laitoskaranteeniin tai karanteeniin sairaalassa.
 • Koronavirusinfektioon sairastuneet vastaavat itse henkilökohtaisesti aiheutuneista kuluista majoituksen, ruoan, juoman ja lääkkeiden osalta.

Suosittelemme kaikkia matkustajia varaaamaan kattavan matkavakuutuksen.Matkustatko toiseen kohteeseen?

Katso kaikki matkakohteet


Tärkeää tietoa terveysturvallista matkustamista koskien

 

EU:n digitaalinen koronatodistus

Katso ajankohtaiset tiedot korona-/rokotetodistuksesta THL:n virallisilta sivuilta täältä. Saat ladattua matkustamista varten vaadittavan koronatodistuksen Omakanta-palvelusta.

Muista tarkistaa kohdemaan hyväksymät rokotus-/koronatodistukset kohdemaasi viranomaiselta.

 

Matkustustiedotteet

Katso ajankohtaiset matkustustiedotteet Suomen Ulkoministeriön sivuilta: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Koronatesti edullisemmin Apollomatkojen asiakkaille

Apollomatkat tarjoaa yhteistyökumppanimme PR2You Oy:n kautta asiakkailleen mahdollisuuden PCR-testiin hintaan 99 €/matkustaja. Hinta sisältää kaikki testin kulut sekä englanninkielisen todistuksen. Saat alennuskoodin vaadittavaan testiin ja ohjeet näytteenottoajan varaamiseen noin kaksi viikkoa ennen matkasi alkua. Saat testituloksen sähköpostiisi turvaposti.fi-palvelun kautta. Voit maksaa testin joko etukäteen laskulla, tai pääkaupunkiseudulla näytteenoton yhteydessä maksukortilla.

Ajankohtaiset tiedot testauspaikoista löydät yrityksen nettisivuilta täältä.

Tärkeää! Matkustajan velvollisuus on itse huolehtia vaadittavan testitodistuksen ja muiden dokumenttien hankkimisesta sekä niiden kustannuksista. Tarkista kohdemaasi maahantulosäädökset aina ennen matkaa esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta. EU-maiden maahantulosäännöksiä löydät sivulta Re-open EU. Huomioi myös mahdollisten kauttakulkumaiden rajoitukset.

Tälle sivulle olemme koonneet tietoja maahantulovaatimuksista ja rajoituksista

Hyvä tietää kotiinpaluusta

Tarkista toimintaohjeet kotiinpaluuta varten FINENTRY-palvelusta

FINENTRY-palvelusta saat henkilökohtaiset toimintaohjeet kotiinpaluuta varten. Palvelun tarkoituksena on sujuvoittaa Suomeen saapumista koronapandemian aikana ja nopeuttaa ilmaiseen koronavirustestaamiseen pääsemistä Suomessa, mikäli se on tarpeellista. Palvelun käyttö on maksutonta. 

Lisätietoa rajanylityksestä koronapandemian aikana Rajavartiolaitoksen sivuilta.
Rajavartiolaitos neuvoo rajanylitysliikenteeseen liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 8-16, puhelimitse 0295 420 100 ja sähköpostitse rajavartiolaitos(at)raja.fi. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Yleiset matkustamiseen ja koronaviruspandemiaan liittyvät suositukset löydät THL:n sivuilta.

Jos kotimatkasi jatkuu Suomesta eteenpäin toiseen maahan, tarkista maahansaapumisen edellytykset FINENTRY-palvelusta.

Finnairin lennot Suomeen

Finnair lentoyhtiönä ei enää edellytä koronatodistusta lennoilla Suomeen 12.7.2021 alkaen. Tarkista ajantasaiset tiedot Finnairin lennoilla matkustamisesta täältä.

 

 

Koronavirustestipaikat matkakohteissa

Olemme listanneet koronavirustestipaikat matkakohteissamme tänne.

Huomioithan, että matkustaja on itse vastuussa testiajan varaamisesta, sen kustannuksista ja siitä, että saat tulokset ajoissa.

Hyödyllisiä linkkejä terveysturvallista matkustamista koskien

Tarkista ajankohtaiset tiedot kohdemaatasi koskien ennen matkaa ja matkakohteessa