Tärkeää tietoa ennen matkustamista

Suurin osa EU-maista on poistanut koronaan liittyvät maahantulovaatimukset, joten matkustaminen on jälleen helpompaa.

Tarkistathan kuitenkin matkaasi koskevat vaatimukset. Olemme koonneet alle tietoa eri matkakohteiden maahantulovaatimuksista sekä tietoa passilla/henkilökortilla matkustamiseen liittyen.

Sivu päivitetty 27.9.2022


Maahanpääsy Arabiemiraatteihin

Matkustuslomake Arabiemiraatteihin

Arabiemiraatteihin (Dubai) matkustavat henkilöt voivat täyttää matkustuslomakeen sekä matkustajatiedot sovelluksessa ennen lähtöä.

 

  • Matkustuslomakkeen voi täyttää ennen lähtöä COVID19 - DXB Smart App -sovelluksen kautta.
  • Matkustuslomakkeen täyttö ei ole pakollista.
  • Virallisia ohjeita matkustuslomakkeen täyttöä koskien voit tiedustella DHA helpline -palvelusta soittamalla numeroon: +971-42198888

 

Dubai Smart App - Google Play  Dubai Smart App - Apple

 

Huomioithan, että maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla. Mikäli jokin vaadituista dokumenteista puuttuu tai on puutteellinen ja pääsy lennolle/maahan evätään, matkan hintaa tai aiheutuneita lisäkustannuksia ei hyvitetä. Mikäli lennonnumerosi vaihtuu, täytäthän lomakkeen uudelleen oikean lennonnumeron kera.

Maahantuloa koskevat vaatimukset

Kaikkien Arabiemiraatteihin matkustavien 12 vuotta täyttäneiden lasten ja aikuisten tulee esittää jokin seuraavista todistuksista:

 

  • Rokotustodistus täydestä (2 rokotetta) rokotesarjasta. Jälkimmäinen rokoteannos tulee olla saatuna vähintään 14 vrk ennen matkaa. Kahden rokoteannoksen voimassaoloaika on lähtökohtaisesti 6 kuukautta. Kolmella rokoteannoksella ei ole voimassaoloaikaa (Johnson & Johnson rokotteessa kahdella annoksella). Fyysinen rokotetodistus, joka on saatavilla OmaKannasta (omakanta.fi) vaaditaan.

tai

  • Todistus negatiivisesta, aikaisintaan 48 tuntia ennen lennon lähtöä otetusta RT-PCR-testistä.

 

tai

 

  • Todistus yhden (1) kuukauden sisällä sairastetusta koronavirustaudista.

 

Edellä mainituissa todistuksissa tulee olla QR-koodi ja niiden tulee olla englanninkielisiä. Voit ladata QR-koodilla varustetun todistuksen Omakannasta. Todistuksen tulee olla mukana tulostettuna. Alle 12-vuotiailta lapsilta ei vaadita todistuksia.


Lentomatkalla

 

Lentoyhtiöt

Lennolla

Toukokuun 16. päivästä lähtien Euroopan ilmailuviranomaiset eivät enää vaadi kasvomaskin käyttöä lentokoneissa ja lentokentillä Euroopassa. Huomioithan, että osa kohdemaista saattaa kuitenkin vaatia yhä kasvomaskin käyttöä lentokentällä tai lennon aikana. Tästä syystä suosittelemme kasvomaskin mukaan ottamista lentomatkaa varten.

HUOM: Useissa tapauksissa kasvomaskin käyttöä vaaditaan edelleen EU:n ulkopuolelle matkustettaessa. Tutustuthan ennen matkaasi kohdemaan ja lentoyhtiön käytäntöihin.

Qatar Airways:

Qatar Airwaysilla lentäessä on täytettävä matkustuslomake lähtöselvityksessä lentokentällä.Jonojen ja odotusaikojen välttämiseksi on suositeltavaa täyttää lomake ennen lentokentälle saapumista. Lomakkeen voi tulostaa ja tuoda kirjallisena mukaan matkalle.

Täytä lomake tästä

Lentoyhtiökohtaiset tiedot:


Matkakohteessa

 

Muut rajoitukset Arabiemiraateissa

Huomioithan, että emiraattien (Dubai, Ras Al Khaimah & Ajman) välillä on mahdollista matkustaa esimerkiksi päiväretkille.

Kasvomaski:

  • Kasvomaskia käytettävä lentokoneessa, lentokentällä, busseissa, veneissä, takseissa ja hisseissä.

Tarkista ajankohtaiset tiedot Ulkoministeriön sivuilta.

Sairastuminen

Arabiemiraatit on ottanut käyttöön ennaltaehkäiseviä terveyteen ja hygieniaan liittyviä toimenpiteitä koskien. Mikäli sairastut, otathan yhteyttä Apollon henkilökuntaan matkakohteessa, niin olemme yhteydessä hotelliisi. Noudata tämän jälkeen paikallisia ohjeistuksia:

  • Koronavirusinfektioon sairastuneet määrätään 14 päivän laitoskaranteeniin tai karanteeniin sairaalassa.
  • Koronavirusinfektioon sairastuneet vastaavat itse henkilökohtaisesti aiheutuneista kuluista majoituksen, ruoan, juoman ja lääkkeiden osalta.

Suosittelemme kaikkia matkustajia varaaamaan kattavan matkavakuutuksen.Matkustatko toiseen kohteeseen?

Katso kaikki matkakohteet


Tärkeää tietoa terveysturvallista matkustamista koskien

 

EU:n digitaalinen koronatodistus

Katso ajankohtaiset tiedot korona-/rokotetodistuksesta THL:n virallisilta sivuilta täältä. Saat ladattua matkustamista varten vaadittavan koronatodistuksen Omakanta-palvelusta.

Muista tarkistaa kohdemaan hyväksymät rokotus-/koronatodistukset kohdemaasi viranomaiselta.

 

Matkustustiedotteet

Katso ajankohtaiset matkustustiedotteet Suomen Ulkoministeriön sivuilta: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Koronatesti edullisemmin Apollomatkojen asiakkaille

Apollomatkat tarjoaa yhteistyökumppanimme PR2You Oy:n kautta asiakkailleen mahdollisuuden PCR-testiin hintaan 99 €/matkustaja sekä antigeenitestin hintaan 65 €/matkustaja. Hinta sisältää kaikki testin kulut sekä englanninkielisen todistuksen. Saat alennuskoodin vaadittavaan testiin ja ohjeet näytteenottoajan varaamiseen noin kaksi viikkoa ennen matkasi alkua. Saat testituloksen sähköpostiisi turvaposti.fi-palvelun kautta. Voit maksaa testin joko etukäteen laskulla, tai pääkaupunkiseudulla näytteenoton yhteydessä maksukortilla.

Ajankohtaiset tiedot testauspaikoista löydät yrityksen nettisivuilta täältä.

Tärkeää! Matkustajan velvollisuus on itse huolehtia vaadittavan testitodistuksen ja muiden dokumenttien hankkimisesta sekä niiden kustannuksista. Tarkista kohdemaasi maahantulosäädökset aina ennen matkaa esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta. EU-maiden maahantulosäännöksiä löydät sivulta Re-open EU. Huomioi myös mahdollisten kauttakulkumaiden rajoitukset.

Tälle sivulle olemme koonneet tietoja maahantulovaatimuksista ja rajoituksista

Hyvä tietää kotiinpaluusta

Tarkista toimintaohjeet kotiinpaluuta varten FINENTRY-palvelusta

FINENTRY-palvelusta saat henkilökohtaiset toimintaohjeet kotiinpaluuta varten. Palvelun tarkoituksena on sujuvoittaa Suomeen saapumista koronapandemian aikana ja nopeuttaa ilmaiseen koronavirustestaamiseen pääsemistä Suomessa, mikäli se on tarpeellista. Palvelun käyttö on maksutonta. 

Lisätietoa rajanylityksestä koronapandemian aikana Rajavartiolaitoksen sivuilta.
Rajavartiolaitos neuvoo rajanylitysliikenteeseen liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 8-16, puhelimitse 0295 420 100 ja sähköpostitse rajavartiolaitos(at)raja.fi. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Yleiset matkustamiseen ja koronaviruspandemiaan liittyvät suositukset löydät THL:n sivuilta.

Jos kotimatkasi jatkuu Suomesta eteenpäin toiseen maahan, tarkista maahansaapumisen edellytykset FINENTRY-palvelusta.

 

 

Koronavirustestipaikat matkakohteissa

Olemme listanneet koronavirustestipaikat matkakohteissamme tänne.

Huomioithan, että matkustaja on itse vastuussa testiajan varaamisesta, sen kustannuksista ja siitä, että saat tulokset ajoissa.

Hyödyllisiä linkkejä terveysturvallista matkustamista koskien

Tarkista ajankohtaiset tiedot kohdemaatasi koskien ennen matkaa ja matkakohteessa