Vene ja merimaisema

Turvallisesti matkaan

Meille on ensiarvoisen tärkeää, että asiakkaamme voivat tuntea olonsa turvalliseksi loman aikana. Teemmekin tiivistä yhteistyötä paikallisten viranomaisten sekä yhteistyökumppaniemme kanssa, jotta voimme kartoittaa kunkin maan voimassa olevia sääntöjä ja menettelyjä. Tältä sivulta löydät lisätietoa siitä, kuinka valmistaudumme matkojen alkamiseen ja miten voit varmistaa matkan sujumisen turvallisesti sekä lennoilla, matkakohteissa kuin hotellissakin.

Huomioithan, että tiedot saattavat muuttua viranomaisten päätöksien ja suositusten mukaisesti. Viranomaisten matkustusohjeistukset, lentoyhtiöiden liikennemuutokset ja koronatilanne kohteissamme vaikuttavat matkustusohjelmamme muutoksiin. 

f

Avoin kauppa
Maksuton muutosoikeus
Joustavampi maksuaika
Kuluton muutos Covid 19 -tapauksessa

 

Minne olet matkustamassa?

Olemme koonneet yhteen hyödyllistä tietoa matkakohteistamme - lue hyödyllistä tietoa ennen matkaa, lennon aikana ja matkakohteessa koskien.

 


Hyödyllistä tietoa turvallisesta matkustamisesta

Täältä löydät hyödyllistä tietoa turvallisesta matkustamisesta.

Rokotustodistus

Tarvitsenko rokotustodistuksen voidakseni matkustaa tulevaisuudessa?

Tällä hetkellä useimmat maat vaativat negatiivista covid-19 -testitulosta, vaikka sinut olisikin jo rokotettu.

Tämänhetkisen tiedon mukaisesti touko- ja kesäkuussa useimpiin maihin pääsynä velvoitetaan negatiivinen covid -19 -testitulos tai rokotustodistus. Huomioithan, että käytäntöjä päivitetään jatkuvasti ja ne saattavat muuttua nopeasti. Tarkistathan kohdemaatasi koskevat ajantasaiset maahatulosäännöt ennen matkaasi.

Euroopan komissio on esitellyt ehdotuksensa digitaalisesta vihreästä todistuksesta, jonka avulla kansalaisten on mahdollista liikkua turvallisesti EU:ssa covid-19-pandemian aikana. Digitaalisten vihreiden todistusten on tarkoitus olla päteviä kaikissa EU:n jäsenmaissa. 

Sertifikaatista on käytävä tiedot ilmi rokotuksista, testeistä ja aikaisemmasta mahdollisesta covid-19-tartunnasta. Jos et ole vielä rokotettu, voit todistuksen avulla osoittaa suorittaneesi testin tai toipuneesi covid-19-infektiosta.

Euroopan parlamentti tekee virallisen päätöksen vihreästä sertifikaatista kesän alussa. Tarkoitus on saattaa digitaalinen sertifikaatti voimaan 1.7.2021. Lisätietoja sertifikaatista voit lukea täällä.

Kuinka saan digitaalisen vihreän todistuksen?

Todistus myönnetään EU-maiden kansallisten viranomaisten toimesta. Saat sen esimerkiksi sairaalasta, testauskeskuksesta tai terveysviranomaiselta.

Riittääkö matkustamista varten todistus jo sairastetusta covid-19-infektiosta?

Tällä hetkellä suurin osa maista edellyttää negatiivista covid-19-testitulosta tai rokotustodistusta. Tarkistathan kohdemaatasi koskevat ajantasaiset maahatulosäännöt ennen matkaasi.

Mikäli minut on rokotettu covid-19 vastaan tai olen sairastanut taudin, tuleeko minun silti tehdä covid-19 testi matkustamista varten?

Tällä hetkellä eri maiden säännöt vaihtelevat, mutta useimpien kohteiden maahantulosäännöt vaativat negatiivisen covid-19 -testituloksen. Osa maista on vahvistanut, että he tulevat sallimaan rokotetodistuksen maahantulon edellytyksenä tänä kesänä. Tarkistathan kohdemaatasi koskevat ajantasaiset maahatulosäännöt ennen matkaasi.

Mitä minun tulee tehdä, mikäli maahantulovaatimukset muuttuvat? Kuinka saan tietoa, mitä nämä vaatimukset ovat?

Päivitämme nettisivuillemme ajantasaista tietoa jatkuvasti. Mikäli kohdemaasi tilanteeseen tulee muutoksia ja tämä vaikuttaa matkaasi, olemme sinuun yhteydessä pikimmiten sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Apollomatkat on turvallinen valinta

Me Apollomatkoilla olemme tehneet kaikkemme, jotta voisit varata ja suunnitella kesälomasi nyt mahdollisimman helposti ja riskittömästi. Kun varaat loman Apollomatkoilta, sinua suojaa matkapakettilaki. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että matkan hinta palautetaan 7 vuorokauden sisällä jos joudumme perumaan matkasi. Haluamme turvata lomasi onnistumisen myös tulevaisuudessa, joten olemme tehneet varaamisesta erityisen joustavaa. Joustavat varausehdot ovat nyt voimassa kaikkiin lomalennoin toteutettaviin rantalomiin, joiden lähtöpäivä on viimeistään 10.4.2022.

Täältä voit lukea lisää aiheesta

Matkustustiedotteet

Katso ajankohtaiset matkustustiedotteet Suomen Ulkoministeriön sivuilta: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Kattava vakuutus matkallesi

Haluamme että voit tuntea olosi turvatuksi sekä matkalla että matkan alkua odottaessa. Kun valitset Goudan Maxi -matkavakuutuksen sekä Apollon muutosturvan, varmistat kattavan suojan matkan ajaksi sekä sairastumisen varalle ennen matkaa.

Valitse Goudan Maxi -matkavakuutus, kun haluat laajan turvan matkasi ajaksi. Apollon muutosturvan ansiosta voit perua matkan kuluitta, mikäli joku matkaseurueesta sairastuu ennen matkaa.

 Uutta! Suojaa karanteenin varalle Apollomatkoilta. Ensimmäisenä matkanjärjestäjänä saat nyt Apollomatkoilta kattavan karanteeniturvan äkillisen ja odottamattoman karanteenin aiheuttamien lisäkustannusten varalle, riippumatta siitä oletko saanut tartunnan itse vai et. Karanteeniturva sisältyy kaikkien matkustajien hintaan, jotka ovat ostaneet Maxi-vakuutuksen 12.4.2021 jälkeen. Varmistaaksemme erityisen hyvän vakuutusturvan matkan aikana, olemme laajentaneet Maxi-matkavakuutuksemme kattavuutta, jolloin saat korvauksen karanteeniin liittyvistä lisäkuluista, kuten hotellista, ruoasta ja uudesta paluulennosta, jos et voi matkustaa kotiin suunnitellusti.

Lue lisää Maxi -matkavakuutukseta »

Goudan Maxi on kattava matkavakuutus, joka korvaa hoitokulut akuutin sairauden tai onnettomuuden sattuessa, sekä monia esimerkiksi karanteeniin liittyviä lisäkuluja.

Jos sairastun matkalla – Millaisen korvauksen voin saada?

 • Vakuutus korvaa välttämättömät ja kohtuulliset hoitokustannukset, mikä tarkoittaa sitä ettei sairaanhoidolle ei ole enimmäismäärää.
 • Vakavan sairauden sattuessa välttämättömät ja kohtuulliset kotiinkuljetuksen kustannukset korvataan.
 • Korvaus menetetyistä lomapäivistä tai korvaava lomamatka, jos yli puolet lomapäivistä kuluu sairastaessa (lääkärintodistus vaaditaan). 
   

Jos joudun karanteeniin Covid-19 vuoksi, enkä voi palata suunnitellusti - millaista korvausta voin saada?

Jos et pääse palaamaan kotiin suunnitellusti sairauden vuoksi, vakuutus kattaa uuden paluumatkan lisäkustannukset. Saat korvausta myös ruoasta ja majoituksesta syntyvistä lisäkustannuksista.

Saanko korvausta jos hotelli asetetaan karanteeniin, enkä saa poistua sieltä? 

Tässä tapauksessa vakuutus ei korvaa menetettyjä lomapäiviä tai lisäkustannuksia uudesta kotimatkasta. 

Jos pääsy lennolle evätään oireiden (esim. yskä tai nuha) vuoksi, saanko korvausta?

Vakuutus korvaa kustannukset vain akuuteissa sairatapauksissa ja aina lääkärintodistusta vastaan. 

Lue lisää Maxi-vakuutuksesta »

Lue lisää muutosturvasta »

 

Koronatesti edullisemmin Apollomatkojen asiakkaille

Apollomatkat tarjoaa yhteistyökumppanin kautta asiakkailleen mahdollisuuden PCR-testiin hintaan 99 € /matkustaja. Hinta sisältää kaikki testin kulut sekä englanninkielisen todistuksen. Saat lisätietoa etuhintaisen testin varaamisesta sähköpostisi noin kolme viikkoa ennen matkasi alkua. Jos et ole saanut viestiä, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Päivitämme lisätietoa mm. testauspaikoista tälle sivulle toukuun aikana.

Tärkeää! Matkustajan velvollisuus on itse huolehtia vaadittavan testitodistuksen ja muiden dokumenttien hankkimisesta ja niiden kustannuksista. Tarkista kohdemaasi maahantulosäädökset aina ennen matkaa esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta. EU-maiden maahantulosäännöksiä löydät sivulta Re-open EU. Huomioi myös mahdollisten kauttakulkumaiden rajoitukset.

Tälle sivulle olemme koonnet tietoja maahantulovaatimuksista ja rajoituksista

Muutosturva

Lisämaksulliseen muutosturvaan sisältyy:

 • 3 kuukauden avoin kauppa
 • Kuluton muutos
 • Kuluton nimenmuutos
 • Kuluton peruutus sairastapauksessa (koskee myös positiivista PCR-testitulosta tai lääkärintodistusta)
   

Lue lisää muutosturvasta täältä

Tarkista ajankohtaiset tiedot

Tarkista ajankohtaiset tiedot kohdemaatasi koskien ennen matkaa ja matkakohteessa