Varadero kohdetiedot

Valuutta:

CUC = pesos convertibles, vaihdettava peso. Tarkista ajantasainen vaihtokurssi pankista tai valuutanvaihtotoimistosta. Ota mukaan euroja käteisenä tai Visa tai MasterCard.

Sähkö:

110–220 V. Tarvitset muuntajan 110 V:lle ja adapterin erilaisten pistorasioiden vuoksi.

Ruoka ja juoma:

Kahden ruokalajin illallinen ilman juomia maksaa noin 22 €/henkilö. Viini maksaa ravintolassa noin 17 euroa, olut hieman yli euron.

Lentokenttäkuljetus:

Kuuba on omatoimikohde eikä Apollomatkoilla ei ole opas- tai kuljetuspalveluita.

Rannat:

Varaderon rannat ovat Karibian parhaita vitivalkoisen hiekkansa ja turkoosin vetensä ansiosta.

Iltaelämä:

Suuri osa viihdetarjonnasta sijoittuu hotelleihin ja niiden baareihin. Useimmissa hotelleissa on myös yökerhoja, joissa järjestetään esityksiä. Varaderossa on myös hyvä valikoima diskoja.

Julkinen liikenne:

Bussiyhteydet suurimpien kaupunkien välillä ovat hyvät. Busseissa on ilmastointi, ja niitä kulkee jatkuvasti. Taksilla matkustaminen on suhteellisen halpaa Havannassa ja hieman kalliimpaa Varaderossa.

Aktiviteetit:

Useita vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua, leijalautailua, sukellusta ja urheilukalastusta.

Maksutavat:

Useimmat luottokortit kelpaavat maksuvälineeksi, mutta American Express tai Yhdysvalloissa myönnetyt luottokortit eivät käy. Pankkiautomaateilla käy ainoastaan Visa. Rahaa voi tosin nostaa myös MasterCardilla, mutta vain pankkikonttorista. Nostettaessa rahaa tai maksettaessa Visalla tai MasterCardilla summasta peritään 10–12 prosentin lisämaksu.

Hyvä tietää:

Kuuban lakien mukaan Kuubaan matkustavien on pystyttävä esittämään saapumisen yhteydessä (englanninkielinen) todistus matka- tai kotivakuutuksesta, joka kattaa mahdollisesta sairastumisesta koituvat lääke-, sairaanhoito-, sairaankuljetus- ja sairaalakulut.

Kuubassa internetin käyttö on rajoitettua ja internetyhteydet toimivat rajallisesti. Lisäksi yhteys on yleensä hidas ja joskus internetyhteys voi kokonaan lopettaa toimintansa. Maassa ei ole 3G-verkkoa.

Kuubassa on tapana antaa juomarahaa hyvästä palvelusta, myös All Inclusive -hotellissa majoittauduttaessa. Juomaraha on tärkeä osa matkailun ja palvelun parissa työskentelevien palkkaa. Oppaalta saat tietoa sopivasta juomarahan määrästä.

Lisätietoa liikuntaesteisille:
Kysy myyjältä varaamisen yhteydessä.
Alue ja asukkaat:

Varaderossa on noin 12 000 asukasta.