Kuuba kohdetiedot

Aikaero:

Suomen aika -7 tuntia (niin talvi- kuin kesäaikaan).

Kieli:

Espanja, mutta monet puhuvat myös englantia.

Valuutta:

Kuuban rahayksikkö on CUC (pesos convertibles, vaihdettava peso). Ota mukaan euroja käteisenä.

Passi ja viisumi:

Turistikortti vaaditaan, lue lisää Kuuban suurlähetystön sivuilta.

Sähkö:

110–220 V. Tarvitset muuntajan 110 V:lle ja adapterin erilaisten pistorasioiden vuoksi.

Lentokenttäkuljetus:

Kuuba on omatoimikohde eikä Apollomatkoilla ei ole opas- tai kuljetuspalveluita.

Julkinen liikenne:

Bussiyhteydet suurimpien kaupunkien välillä ovat hyvät. Busseissa on ilmastointi, ja niitä kulkee jatkuvasti. Taksilla matkustaminen on suhteellisen halpaa Havannassa ja hieman kalliimpaa Varaderossa.

Maksutavat:

Useimmat luottokortit kelpaavat maksuvälineeksi, mutta ei American Express tai Yhdysvalloissa myönnetyt luottokortit. Mahdollisuudet käyttää luottokorttia Havannassa on erittäin rajalliset, sillä juuri yksikään ravintola tai kauppa ei hyväksy luottokorttia. Havannassa on pankkiautomaatteja. Pankkiautomaateilla käy ainoastaan Visa. Rahaa voi nostaa myös MasterCardilla, mutta vain pankkikonttorista. Nostettaessa rahaa tai maksettaessa Visalla tai MasterCardilla peritään 10–12 prosentin lisämaksu. Huomaathan, että lisämaksu on suuri, joten kannattaa ottaa euroja mukaan ja vaihtaa ne paikalliseen valuuttaan lentoasemalla tai hotellissa.

Hyvä tietää:

Kuuban lakien mukaan Kuubaan matkustavien on pystyttävä esittämään saapumisen yhteydessä (englanninkielinen) todistus matka- tai kotivakuutuksesta, joka kattaa mahdollisesta sairastumisesta koituvat lääke-, sairaanhoito-, sairaankuljetus- ja sairaalakulut.

Kuubassa internetin käyttö on rajoitettua ja internetyhteydet toimivat rajallisesti. Lisäksi yhteys on yleensä hidas ja joskus internetyhteys voi kokonaan lopettaa toimintansa. Maassa ei ole 3G-verkkoa.

Kuubassa on tapana antaa juomarahaa hyvästä palvelusta, myös All Inclusive -hotellissa majoittauduttaessa. Juomaraha on tärkeä osa matkailun ja palvelun parissa työskentelevien palkkaa. Oppaalta saat tietoa sopivasta juomarahan määrästä.

Alue ja asukkaat:

Kuuba koostuu 1 200 saaresta ja koralliriutasta, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on 110 922 neliökilometriä. Kuubassa on noin 11 miljoonaa asukasta.