Havanna kohdetiedot

Valuutta:

Kuuban rahayksikkö on CUC (pesos convertibles, vaihdettava peso). Tarkista ajantasainen valuuttakurssi pankista tai valuutanvaihtotoimistosta. Ota mukaan euroja käteisenä tai Visa tai MasterCard.

Sähkö:

110–220 V. Tarvitset muuntajan 110 V:lle ja adapterin erilaisten pistorasioiden vuoksi.

Ruoka ja juoma:

Kahden ruokalajin illallinen ilman juomia maksaa noin 22 €/henkilö. Viini maksaa ravintolassa noin 17 euroa, olut hieman yli euron.

Lentokenttäkuljetus:

Kuuba on omatoimikohde eikä Apollomatkoilla ei ole opas- tai kuljetuspalveluita.

Rannat:

Havannasta pääsee Playa del Este -rannalle autolla noin 25 minuutissa.

Iltaelämä:

Havannassa on paljon baareja, klubeja sekä baletti- ja teatteriesityksiä. Suuri osa viihdetarjonnasta sijoittuu hotelleihin ja niiden baareihin. Useimmissa hotelleissa on myös yökerhoja, joissa järjestetään esityksiä.

Julkinen liikenne:

Bussiyhteydet suurimpien kaupunkien välillä ovat hyvät. Busseissa on ilmastointi, ja niitä kulkee jatkuvasti. Taksilla matkustaminen on suhteellisen halpaa Havannassa.

Maksutavat:

Useimmat luottokortit kelpaavat maksuvälineeksi, ei kuitenkaan American Express tai Yhdysvalloissa myönnetyt luottokortit. Pankkiautomaateilla käy ainoastaan Visa. Rahaa voi tosin nostaa myös MasterCardilla, mutta vain pankkikonttorista. Nostettaessa rahaa tai maksettaessa Visalla tai MasterCardilla summasta peritään 10–12 prosentin lisämaksu.

Huomioi, että mahdollisuudet maksaa luottokortilla on erittäin rajalliset. Useimmissa kaupoissa ja ravintoloissa luottokortti ei käy maksuvälineenä. Myöskään pankkiautomaatti ei toimi aina. Suosittelemme, että otat matkalle mukaan euroja ja vaihdat paikallista valuuttaa lentoasemalla tai hotellilla.

Hyvä tietää:

Hotellien lisämaksulliset ilmastoinnit ja tallelokerot maksetaan perillä kohteessa.

Kuuban lakien mukaan Kuubaan matkustavien on pystyttävä esittämään saapumisen yhteydessä (englanninkielinen) todistus matka- tai kotivakuutuksesta, joka kattaa mahdollisesta sairastumisesta koituvat lääke-, sairaanhoito-, sairaankuljetus- ja sairaalakulut.

Kuubassa internetin käyttö on rajoitettua ja internetyhteydet toimivat rajallisesti. Lisäksi yhteys on yleensä hidas ja joskus internetyhteys voi kokonaan lopettaa toimintansa. Maassa ei ole 3G-verkkoa.

Havannan hotellit ovat vanhoja ja charmikkaita, kuten koko kaupunki. Remontointi ei ole yleistä, joten hotellien taso kaupungissa on alhaisempi Varaderoon verrattuna.

Lisätietoa liikuntaesteisille:
Kysy myyjältä varaamisen yhteydessä.
Alue ja asukkaat:

Havannassa on noin 2,3 miljoonaa asukasta.