Kroatia – matkavinkkejä

Kroatia – matkavinkkejä ja kokemuksia

Kroatia tunnetaan kauniista, vehreistä maisemista, turkooseista rannoistaan sekä nähtävyyksistä kuten Dubrovnikin vanhan kaupungin muuri sekä Diocletianuksen palatsi. Tästä löydät matkavinkkejä Kroatian lomaa varten. 

Varaa matkasi Kroatiaan »

Jazzfestivaalit Makarskassa

Lähde jazzin pariin Makarskan Rivieralle

Makarskassa järjestetään 25.9.-5.10.2019  Autumn Leaves International Jazz Festival 2019. Yhdeksän päivän aikana pidetään yli 30 ilmaiskonserttia hotelleissa, ravintoloissa ja toreilla Makarskan keskustassa. Lavalla esiintyy sekä paikallisia että kansainvälisiä artisteja ja yhtyeitä aamusta iltaan. Kaikki konsertit ovat maksuttomia!

Varaa matkasi Makarskan Rivieralle Helsingistä 28.9. alk. 545 €/hlö tai Kuopiosta 25.9. alk. 495 €/hlö

Lue lisää festivaaleista »  

Motuvun kaupunki Istriassa

Ihastu Istriaan

Kumpuilevaa vehreää maisemaa, viiniviljelmiä, roomalainen amfiteatteri ja kauniita keskiaikaisia kaupunkeja – Istrian niemimaa pohjois Kroatiassa muistuttaa paljon Adrianmeren toisella puolella olevaa naapuriaan Italiaa. 

Katso vinkit
Biokovo vuoristo Kroatiassa

Kroatian upea luonto

Kauniita järviä, dramaattisia vuorimaisemia ja vehreitä laaksoja – Kroatian luonto hurmaa yhtälailla rannikoilla kuin sisämaassakin. Kroatian lomalla kannattaa ehdottomasti nauttia kauniista luonnosta!

Katso vinkit
Mostarin kaupunki Bosniassa

Tutustu Bosniaan

Loma aikana sinulla on mahdollisuus tutustua myös naapurimaa Bosniaan ja sen tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Jos lomailet Makarskan rivieralla tai Dubrovnikissa, on Bosnian rajalle vain muutaman kymmenen kilometrin matka.

Katso vinkit
Bracin satama

Bracin ja Hvarin nähtävyydet

Bracin ja Hvarin saarilla on rannalla lekottelun, auringon ja kristallinkirkkaiden vesien lisäksi paljon tarjottavaa – tekemistä ja nähtävyyksiä löytyy moneen makuun. Katso parhaat vinkkimme ja tee oma lomasuunnitelmasi.

Lue lisää
Makarskan ravintolat

Makarskan rivieran ravintolat

Pieniä, perinteisiä konoboja ja moderneja ravintoloita, jotka on mainittu jopa Michelin-oppaassa – pitkin Makarskan rivieraa löydät monipuolisen valikoiman hyviä ravintoloita. Täältä löydät meidän vinkkimme!

Lue lisää
Trogir Kroatiassa

Kroatian kauniit kaupungit

Kroatiassa riittää kauniita kaupunkeja ja pittoreskejä kyliä loman aikan tutkittavaksi. Monen kaupungin juuret ulottuvat pitkälle historiaan, ja hyvn säilyneet keskiaikaiset kaupunkikeskustat kannattaa kokea. 

Katso vinkit
Kroatialaisia persikoita

Kulinaristin Kroatia

Piipahda hedelmä- ja vihannesmarkkinoilla Splitissä ja nauti kahvikupillinen rantapromenadilla, maistele viinejä Makarskassa ja upota haarukka herkulliseen kalapataan Hvarilla. Katso kulinaristin vinkit Kroatiaan.

Katso vinkit
Kroatialaista ruokaa

Bracin ja Hvarin ravintolat

Jos olet varannut loman Bracille tai suunnittelet Kroatian lomasi aikana retkeä Hvarin saarelle, on luvassa herkullisia lomahetkiä. Olemme koonneet sinulle vinkkejä saarten parhaista ravintoloista, joissa kannattaa loman aikana piipahtaa.

Katso vinkit
Vesipooloa Kroatiassa

Aktiivilomailijan Kroatia

Kroatialla on paljon tarjottavaa aktiiviselle lomailijalle, kuten hyvät sukellusmahdollisuudet ja paljon vaellusreittejä ja kiipeilymahdollisuuksia. Jalkapallo, tennis ja hieman harvemmalle tuttu vesipoolo ovat suosittuja lajeja.

Katso vinkit
Zlatni Ratin ranta Kroatiassa

Kroatian rannat

Zlatni Rat on yksi euroopan upeimmista rannoista. Se sijaitsee Splitin edustalla olevalla Bračin saarella ja näyttää kultaiselta nuolelta, joka kurottaa Adrianmereen. Tutustu Zlatni Ratiin ja muihin suosikkeihimme!

Kroatian parhaat rannat

Kroatian ruoka- ja viinivinkit

Shoppaile markkinoilla ja pidä kahvipaussi Splitissä, maistele viinejä Makarskassa ja kalapataa Hvarissa – Kroatia on täynnä toinen toistaan ihanampia makuelämyksiä.

Lue lisää