Makarskan Riviera kohdetiedot

Ruoka ja juoma:

Kahden ruokalajin illallinen ilman ruokajuomia noin 15 €, olut noin 1–1,5 €.

Lentokenttäkuljetus:

Kuljetus Splitin lentoasemalta ensimmäisille hotelleille Makarskassa kestää noin 1 tunti 30 minuuttia ja Podgoraan noin 2 tuntia. Kuljetusajat voivat venyä huomattavasti korkeasesongin aikaan, jolloin liikennettä on paljon.

Apollomatkojen opas ei yleensä ole mukana lentokenttäkuljetuksessa.

Rannat:

Makarskan Rivieran turkoosina kimaltava merivesi on kristallinkirkasta ja erittäin puhdasta. Kaikkia rantoja peittävät pienet, pyöreät kivet, joten uimakenkien mukaan ottaminen voi olla hyvä idea. Yksityiset vuokraajat vuokraavat rannoilla aurinkovarjoja ja -tuoleja. Kaikissa matkakohteissamme on rantakadut, joilla on runsaasti ravintoloita ja kahviloita.

Iltaelämä:

Makarskassa on suhteellisen vilkasta yöelämää, baareja ja diskoja. Tucepissa ja Podgorassa on useita baareja rantakadun varrella. Suurissa hotelleissa järjestetään usein iltaohjelmaa. Ulkoterasseja.

Julkinen liikenne:

Tiettyinä aikoina vuorokaudesta eri alueiden välillä on hyvät bussiyhteydet. Lomakaudella liikennöidään useammin. Lomakohteissa on myös takseja. Taksimaksu perustuu matkustajien lukumäärään.

Aktiviteetit:

Hotelleissa on useita erilaisia urheilumahdollisuuksia. Tennis on suosittu urheilulaji. Myös mahdollisuus harrastaa vesiurheilua, keilailua, jalkapalloa jne.

Maksutavat:

Luottokortilla voi maksaa monissa kaupoissa ja ravintoloissa. Kaikissa Apollomatkojen kohteissa Kroatiassa on pankkiautomaatteja.

Lisätietoa liikuntaesteisille:
Alueiden korkeuserojen ja kivisten rantojen vuoksi liikkuminen voi olla vaikeaa esimerkiksi liikuntarajoitteisille. Kysy myyjältä varaamisen yhteydessä.
Tietoa:
Alueet Split, Brac ja Hvar: Rannikkoalueella on tyypillinen välimerenilmasto. Aurinkoinen ja lämmin kesäsää vallitsee noin toukokuun puolesta välistä syyskuun loppuun, päivälämpötilat 25–30 astetta. Kaunis kesäsää voi toisinaan katketa paikallisiin ukkoskuuroihin. Kesäisin saattaa päivisin ja öisin puhaltaa lämmin ja kostea merituuli. Lokakuussa lämpötila voi olla jopa yli 20 astetta, mutta sateen riski on suurempi ja loppuvuodesta heikkoa sadetta on tasaisesti. Loka–marraskuussa sataa eniten. Talven ikävä puoli tulee esiin, kun Keski-Euroopasta puhaltaa kylmä tuuli. Maaliskuussa päivälämpötila nousee taas yli 15 asteen, huhtikuussa yli 20 asteen ja aurinkoisten päivien määrä kasvaa. Talvella aurinko paistaa 4–5 tuntia vuorokaudessa, kesällä 10–12 tuntia. (Lähde: SMHI)
Alue ja asukkaat:

Makarskan alueella on noin 15 000 asukasta, Podgorassa noin 2 900 ja Tučepissa noin 1 770 asukasta.