Panagias, Parga

Tekemistä Pargalla

Pargassa on paljon tekemistä niin päiväsaikaan kuin iltaisinkin, ja suurin osa aktiviteeteista sijaitsee vain pienen kävelymatkan päässä. Vaelluksen ystäville Pargasta löytyy myös loistavia ulkoilureittejä ihanilla näköaloilla. 

Ui Panagiaksessa

Pieni Panagiaksen saari sijaitsee Krionerin rannan ulkopuolella Pargan keskustassa, ja täältä löydät ehdottomasti parhaat uimapaikat! Uintiretken jälkeen voit lähteä halutessasi vielä tutkimaan saaren ympäristöä, jossa sijaitsee esimerkiksi kaksi kirkkoa. 

Jännittäviä luolia

Ioanninan ulkopuolella sijaitsee tunnettu Peraman tippukiviluola. Kyläläiset, jotka olivat piiloutuneet natseilta, löysivät luolan 40-luvulla. Luolassa on erityinen ilmapiiri, ja tippukivimuodostelmien on sanottu olevan jopa puoli miljoonaa vuotta vanhoja. Jos ajat Pargasta kohti lentokenttää, näet varmasti kylttejä jotka ohjaavat luolalle. Sisäänpääsymaksu on 7 euroa aikuisilta ja 3,5e lapsilta, ja hintaan kuuluu opastettu kierros.

Valtos beach, Kreikka

Vaella oliivilehtojen varjossa

Miltä kuulostaisi aamukävely oliivilehtojen katveessa? Suosittelemme myös retkeä Valtoksen vesimyllyille. Alueelle pääset helposti seuraamalla tietä kohti Valtosta ja Tango Clubia, ja noin 10 minuutin päästä näet kyltin ''Anthoussa''. Aja sitten tätä tietä noin puoli tuntia.

Pargan upeimmat näköalat 

Yks Pargan tunnetuimmista näköalapaikoista löytyy pienen valkoisen kirkon luota. Seuraa tietä kohti hotelli Villa Rosaa ja leipomoa, josta löydät tien ylös vuorta kohti. Kirkolla sinua odottavat takuulla unohtumattomat maisemat!

Kauniita venetsialaisia maamerkkejä

Venetsialainen linna, joka sijaitsee Valtoksen ja Pargan keskustan välissä, on parhaimmillaan iltaisin. Tänne voit tehdä esimerkiksi ihanan iltakävelyn, ja nauttia lasillisen viiniä päivän päätteeksi. Pargan puolelta pääset portaita pitkin ylös, ja Valtoksen puolelta, rannan loppupäästä, alkaa tie kohti vuoren huippua. Molemmilta puolilta matka kestää noin 10 minuuttia. 

Shoppailua Pargassa

Oro Parga

Jos etsit koruja tai hyvälaatuisia kelloja, Oro Parga on oikea valinta sinulle. Putiikki sijaitsee Pargan keskustassa, lähellä taksipysäkkiä. 

La Madusa

La Madusa on tunnettu hienoista bikineistään ja uima-asuistaan. Se sijaitsee Café Edeniä vastapäätä, hieman ennen linnalle johtavia rappusia. 

Käy kävelyllä

Valtoksen luostarin raunioille voit tehdä myös mukavan kävelyretken. Kävele Valtoksen rantaa pitkin keltaiselle talolle, ja jatka tietä hieman eteenpäin raunioille. Kävelyretken aikana pääset nauttimaan kauniista ympäristöstä ja näköaloista merelle.

Ratkaise minigolfin lomamestaruus

Minigolf on hauska loma-aktiviteetti, joka sopii moneen makuun. Pargan minigolf-radan löydät, kun lähdet taksiasemalta eteenpäin kohti Olympic Hotellia, ja käännyt sen jälkeen oikealle.