Retket Kos

Koe enemmän lomallasi lähtemällä retkelle. Apollomatkojen retkillä näet ja koet kohteiden parhaat nähtävyydet. Retkillä tutustut kohteen historiaan, kulttuurin ja nähtävyyksiin helposti ja mukavasti. Retkillä on suomenkielinen, skandinaavinen tai englanninkielinen opastus. 

Retket ovat avoimia kaikille. Myös muut kuin Apollomatkojen asiakkaat voivat varata retkiä, joko sivujen tai Apollo App -sovelluksen kautta.


Aistikas Kos

Tutustu Kosin paikallisiin tuotteisiin. Retki on mainio vaihtoehto, kun haluat tietää lisää saaren paikallisten tuotteiden valmistuksesta. Päivän aikana vieraillaan perheomisteisessa oliivitehtaassa ja tutustutaan oliiviöljyn valmistukseen. Tämän jälkeen matka jatkuu viinitilalle, jossa opitaan lisää viinin kasvatuksesta ja maistellaan paikallisia viinejä. Zian kylässä saadaan kokilta ammattilaisen vinkkejä moussakan laittamiseen.

Aterioita tai juomia ei sisälly hintaan, mutta näitä voi ostaa ravintolasta.

Aegean Cruise. Kuljetusten kanssa.

Tule mukaamme viettämään päivää rentoutumisen merkeissä perinteisellä puulaivalla. Täällä voit nauttia päivästä aurinkokannella kylmä juoma kädessäsi. Kapteenimme vie meidät kolmelle kauniille naapurisaarelle – Kalymnokselle, Pserimokselle ja Platille. Pserimoksella vietämme aikaa kuvankauniilla hiekkarannalla ja Kalymnoksella tutustumme paikallisiin pesusieniin. Pysähdymme myös aivan Platin edessä, missä on mahdollisuus snorklata kristallinkirkkaassa vedessä.

Hintaan sisältyy meno-paluu bussikuljetus laivalle. Grillilounas sisältyy hintaan ja se tarjoillaan laivalla. Juomat laivalla lisämaksusta.

Nissyros, kuljetusten kanssa.

Nissyroksen saari on maailman ainoa paikka missä on mahdollisuus kävellä aktiivisen  tulivuoren kraateriin. Pääset aistimaan kreikkalaista saaristolaiselämää ja ihailemaan upeaa näköalaa. Täällä voit tuntea rikin tuoksun ja saat tietoa tulivuorten toiminnasta. Päivän aikana vierailemme myös mielenkiintoisessa Panagia Spilanin-luostarissa.

Hintaan sisältyy meno-paluu bussikuljetus Kardamenasin satamaan. Sisäänpääsylippu tulivuorelle, ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan, mutta Nissyroksen-saarella on mahdollisuus ostaa niitä.


Sisältyy hintaan: Bussikuljetukset noutopaikasta laivalle Kardamenan satamaan.

Ei sisälly hintaan: Ruoka ja juoma mutta niitä voi ostaa päivän aikana. Sisäänpääsy tulivuorelle 3 €/hlö maksetaan Nissyroksen saarella.

Paradise Beach

Retki yhdelle Kosin parhaimmista rannoista. Paradise Beachin matala hiekkaranta sopii kaikkien huolettomaan rantapäivän viettoon. Vesiurheilulajit, aurinkotuolit ja pehmeä hiekka kutsuvat nauttimaan ja ottamaan rennosti.

Ruoka, juoma ja jäätelö ei sisälly hintaan, mutta niitä voi ostaa rannalta.

Lido vesipuisto – bussikuljetus

Perheen tai ystäväporukan parhaat naurut saadaan vauhdikkaan päivän aikana saaren jännittävimmässä vesipuistossa. Laske läpi lukuisat vesiliukumäet, Crazy- tai Lazy-river ja Kamikaze. Luvassa on takuuvarmasti hauska ja aurinkoinen päivä sekä aikuisille että lapsille.


Hintaan sisältyy meno-paluu kuljetus vesipuistoon ja sisäänpääsy vesipuistoon. Hintaan ei sisälly aterioita tai juomia. Vesipuistossa on mahdollisuus ostaa syömistä ja juomista.

Bodrum, Turkki. Kuljetusten kanssa.

Koe kaksi maata yhden loman aikana. Lähde retkelle Turkin puolelle Bodrumin kaupunkiin ja shoppaile niin paljon kuin jaksat. Kaupungissa on koko joukko liikkeitä ja markkinakojuja, joissa on edulliset hinnat. Osta CD-levyjä, vaatteita, kultaa ja hopeaa, nahkatuotteita sekä erilaisia käsitöitä. Testaa tinkijän taitosi! Bodrumissa sijaitsevat myös maailman seitsemän ihmeen joukkoon lukeutuva Halikarnassoksen mausoleumi.

Hintaan sisältyy meno-paluu bussikuljetukset passintarkastukseen Kosin kaupungin satamaan. Ruoka ja juoma ei sisälly hintaan, mutta Bodrumista löytyy hyvä mahdollisuudet tutustua paikalliseen keittiöön.

Koko perheen veneretki

Koko perhe nauttii tästä ihanasta päivästä täynnä aurinkoa ja uimista. Veneemme vie meidät kauniille rannoille ja pittoreskeihin kyliin, matkan aikana myös on mahdollisuus pulahtaa uimaan suoraan veneestä.

Päivää alkaa tutustumisleikillä, samalla kun teemme matkaa kohti ensimmäistä pysähdyspaikkaamme, joka on hiekkaranta kauniilla Vlychandia-lahdella. Rannalla on aikaa uida ja nauttia auringosta. Halukkaat voivat pistäytyä myös Valsamidis museossa, jossa voi ihastella Kalymnoslaisen sukeltajan yksityiskokoelmaa meren aarteista.

Nautimme lounaan veneellä, jonka jälkeen otamme suunnan kohti naapurisaari Neraa. Pysähdymme kauniille lahdelle ja halukkailla on mahdollisuus uida ja osallistua leikkeihin. Kävelymatkan päässä on kaunis pieni kirkko, jossa voi myös pistäytyä.  Kirkko sijaitsee korkealla paikalla, ja sieltä on hyvät näkymät lahden yli. Jatkamme purjehdustamme Neran ympäri,  ja pysähdymme Kefalan turkoosilla laguunilla, jossa pääse myös uimaan suoraan veneestä.

Lounas sisältyy retken hintaan.

Retken hintaan ei sisälly: Juomat ja jäätelö, mutta niitä on ostettavissa veneeltä koko päivän ajan.

Risteily auringonlaskun aikaan sis. illallisen

Vietä leppoisa iltapäivä merellä nauttien Kosin kauniin etelärannikon maisemista. Nousemme laivaan Kefaloksen satamasta, ja purjehdimme Sarakinon lahdelle, jossa on aikaan uida kirkkaissa vesissä. Jatkamme matkaa ja kokeilemme samalla kalaonneamme – laivan henkilökunta grillaa kalansaaliimme, josta saamme nauttia yhteisellä illallisella.

Illallisen jälkeen matkamme jatkuu ympäri Kefaloksen ja saamme ihailla auringonlaskua. Illan päätteeksi pysähdymme kapteenin yksityiselle rannalle. Luvassa on musiikkia sekä halukkaille myös tanssia, ennen kun päätämme illan ja suuntaamme kotia kohti. Tämä ilta säilyy lomamuistoissa pitkään!

BBQ-illallinen ruokajuomineen sisältyy hintaan. Muut illan aikana nautitut juomat eivät sisälly hintaan, mutta juomia voi ostaa laivalta.