Suolakuorinta

Rentoudu lomalla

Älä unohda lomailun perimmäistä tarkoitusta – rentoutua ja rauhoittua. Lue vinkkimme Vietnamin parhaisiin kauneushoitoloihin, tai miksi et kokeilisi paikallista rentoutusmetodia: tai chitä. 

Hemmottele itseäsi

Vietnamin loman aikana tulisi käydä vähintään yhden kerran hienossa spa-hoitolassa. Jokaiselta nurkalta löydät pieniä hoitoloita, jotka tarjoavat erilaisia hemmotteluhoitoja. Myös useimmista hotelleista löydät spa-puolen. 

Mutakylpyjä ja kuumia lähteitä

Jos olet käymässä Nha Trangissa, käy Thap Ba Hot Spring Centressä. Pienen soratien perällä odottaa ainutlaatuinen paikka, joka yhdistää kaksi upeaa elämystä: mutakylvyn ja kuumat lähteet. Terveysvaikutusten lisäksi tämä on todellinen elämys! Avoinna päivittäin 07.00-19.30. Puhelin: +84 (0) 583 834 939.  

Hierontaa rannalla
Tai chi

Tai chi

Jos olet kyllästynt kipeisiin niveliin, on tai chi oikea rentoutumismuoto. Hengellinen kamppailulaji juontaa juurensa kiinalaisesta taoism-uskonnosta. Nykyään lajin avulla voimaannutetaan kehoa ja mieltä, ja se on erityisen suosittu vanhemman väestön keskuudessa. Saigonissa voit katsella tai osallistua tunnille puistossa aamuisin tai iltapäivisin. Hyvä paikka lajin harjoittamiseen on Tao Danin puisto tai kasvitieteellinen puutarha. 

Opi vietnamilaisen keittiön salaisuudet

Jos pidät vietnamilaisesta ruoasta, voit nyt opetella tekemään sitä itse. Muutamien vinkkien avulla voit yllättää perheesi ja ystäväsi. Osallistut ruoan tekoon alusta asti raaka-aineiden ostamisesta valmiin annoksen viimeistelyyn. Täydellistä koko perheelle! 

Vesinukketeatteri

Kun riisipellot tulvivat, niistä tuli teattereita. Nukketeatteri viihdytti paikallisia ihmisiä, ja piti henget hyvällä tuulella. Vesinukketeatteri – tai vietnamilaisittain múa rôi – on ikivanha viihdemuoto 1200-luvulta, ja se on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Päivittäiset esitykset pidetään Saigonissa Golden Dragon Water Puppetry Theatressa, 55B Nguyen Thi Minh Kai St, Distrikt 1. Lisätietoa saat soittamalla numeroon +84 (0) 839 302 196 tai +84 (0) 989 370 873.12.  

Vesinukketeatteri