Bali kohdetiedot

Kieli:

Bahasa indonesia on saaren virallinen kieli. Balilla puhutaan balia. Lomakohteissa puhutaan myös englantia.

Valuutta:

Indonesia rupia (IDR)

Passi ja viisumi:
Sähkö:

220 V/230V, 50Hz.

Ruoka ja juoma:

Kolmen ruokalajin illallinen noin 10 €/hlö. Olut maksaa noin 2 euroa.

Lentokenttäkuljetus:

Lentokentältä Tanjung Benoaan ja Nusa Duaan noin 25 minuuttia. Sanuriin noin 30 minuuttia.

Rannat:

Sanurin ranta on 6 kilometriä pitkä hiekkaranta. Koralliriuttojen vuoksi suositellaan käytettäväksi uimakenkiä. Tanjung Benoan rannalla on hienoa valkohiekkaista hiekkaa. Kutalla on hiekkaranta, jossa tuulee enemmän ja on siksi erityisesti surffaajien suosiossa. Nusa Dualla on hiekkaranta, jossa tuulee vähemmän.

Iltaelämä:

Kutassa on iltaelämää, baareja, yökerhoja ja kahviloita. Sanurissa, Legiansissa sekä Nusa Duassa iltaelämä on rauhallisempaa.

Julkinen liikenne:

Paikallisbussit liikennöivät saarella ilman aikatauluja. Takseja on paljon, ja ne ovat edullisia.

Aktiviteetit:

Sukellus, snorklaus, surfaus ja purjehdus. Kolme 18-reikäistä golfkenttää ja 9-reikäinen kenttä. Useilla hotelleilla on tennis- ja squashkenttiä.

Maksutavat:

Luottokortit hyväksytään laajalti. US-dollarit ovat hyvä maksuväline, mutta setelit eivät voi olla vanhempia kuin vuodelta 1998. Myös euroja voi käyttää maksuvälineenä joissain paikoissa.

Hyvä tietää:

Nyepiä eli balilaista uutta vuotta vietetään 7.-8.3.2019. Juhla tunnetaan myös nimellä Balinese Day of Silence. Nyepi on yleinen vapaapäivä ja hindujen vuoden kohokohta, jota juhlitaan ympäri saaren. Nyepin aikana paikalliset keskittyvät meditoimiseen ja itsetutkiskeluun. Nyepiä edeltävänä iltana saarella järjestetään paraateja ja erilaisia seremonioita. Balilaisen uuden vuoden aikana on kiellettyä uida meressä, eikä tällöin ole sallittua poistua hotellialueelta. Internet, paikallinen tv ja radio saattavat toimia rajoitetusti. 4 ja 5 tähden hotellien ravintolat ja baarit ovat avoinna normaalisti, kun  taas 3 tähden hotelleissa aukioloajat saattavat olla lyhyempiä. Juhla alkaa torstaiaamulla klo 6.00 ja päättyy seuraavana aamuna klo 6.00.

Alue ja asukkaat:

4,2 miljoonaa asukasta. Suurin osa asuu Denpasarissa, mikä on saaden suurin pääkohde.