Dubai Al Barsha & Barsha Heights kohdetiedot

Ruoka ja juoma:

Keskihinta illalliselle on noin 20 euroa per henkilö. Alkoholia sisältäviä juomia ei voi ostaa tavallisista kaupoista, vaan ainoastaan hotellien ravintoloista ja baareista. Pullo olutta (50 cl) maksaa ravintolassa noin 8 euroa ja pullo viiniä noin 50 euroa.

Lentokenttäkuljetus:

Bussimatka lentokentältä Dubain hotelleihin kestää noin 30-60 minuuttia. Huomioithan, että lentokenttäkuljetusten kesto voi vaihdella liikenneolosuhteista riippuen ja odotusaika lentokentällä voi olla 15-45 minuuttia ennen kuin bussi lähtee kohti hotelleja. Uutena vuotena (31.12-1.1) lentokenttäkuljetus voi kestää 1,5 tuntia normaalia pidempään eri tapahtumien vuoksi. Apollomatkojen opas ei ole yleensä mukana lentokenttäkuljetuksissa.

Iltaelämä:

Dubaissa on loistavat ostosmahdollisuudet. Täältä löytyy suuria ostoskeskuksia ja iranilainen kortteli, maustebasaari (Spice soak) ja kultabasaari (Gold soak). Kotiinviemiseksi voi ostaa mattoja, kultaa, käsitöitä, vaatteita, kenkiä, lastenvaatteita, aurinkolaseja, urheiluvaatteita ja elektroniikkaa. Dubai on tulli- ja verovapaa. Dubaissa on paljon pubeja, diskoja, yökerhoja ja baareja, missä meno jatkuu yömyöhään.

Julkinen liikenne:

Osassa hotelleja on maksuton kuljetus Dubain keskustaan ja rannalle. Taksilla matkustaminen on myös yleistä ja hinnat ovat paljon halvempia kuin Suomessa.

Aktiviteetit:

Vesiurheiluaktiviteetteja järjestetään monilla rannoilla. Tennista on mahdollista pelata monissa hotelleissa ja osassa on myös mahdollisuus pelata squashia. Voit myös ajaa aavikolla jeepillä, kokeilla vesihiihtoa tälle tarkoitetulla radalla ja lasketella ostoskeskuksessa.

Hyvä tietää:

Huom! Kaikissa Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien hotelleissa veloitetaan asiakkailta turistivero, joka maksetaan hotellille uloskirjautumisen yhteydessä. Turistivero on majoitusluokituksesta riippuen noin 10-20 AED /huone/yö (10 dirhamia = noin 2 euroa). Tämä lisämaksu ei kuulu matkan hintaan.

Monissa hotelleissa tulee sisäänkirjautumisen yhteydessä jättää 200 US-dollarin suuruinen pantti, joka palautetaan uloskirjautumisen yhteydessä (summa pidätetään luottokortilta).

Dubai on kasvanut räjähdysmäisesti ja monia rakennushankkeita on meneillään ympäri Arabiemiirikuntia.