Varadero kohdetiedot

Valuutta:

CUC = pesos convertibles, vaihdettava peso. Tarkista ajantasainen vaihtokurssi pankista tai valuutanvaihtotoimistosta. Ota mukaan euroja käteisenä tai Visa tai MasterCard.

Sähkö:

110–220 V. Tarvitset muuntajan 110 V:lle ja adapterin erilaisten pistorasioiden vuoksi.

Ruoka ja juoma:

Kahden ruokalajin illallinen ilman juomia maksaa noin 22 €/henkilö. Viini maksaa ravintolassa noin 17 euroa, olut hieman yli euron.

Lentokenttäkuljetus:

Kuuba on omatoimikohde eikä Apollomatkoilla ei ole opas- tai kuljetuspalveluita.

Rannat:

Varaderon rannat ovat Karibian parhaita vitivalkoisen hiekkansa ja turkoosin vetensä ansiosta.

Iltaelämä:

Suuri osa viihdetarjonnasta sijoittuu hotelleihin ja niiden baareihin. Useimmissa hotelleissa on myös yökerhoja, joissa järjestetään esityksiä. Varaderossa on myös hyvä valikoima diskoja.

Julkinen liikenne:

Bussiyhteydet suurimpien kaupunkien välillä ovat hyvät. Busseissa on ilmastointi, ja niitä kulkee jatkuvasti. Taksilla matkustaminen on suhteellisen halpaa Havannassa ja hieman kalliimpaa Varaderossa.

Aktiviteetit:

Useita vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua, leijalautailua, sukellusta ja urheilukalastusta.

Hyvä tietää:

Kuuban lakien mukaan Kuubaan matkustavien on pystyttävä esittämään saapumisen yhteydessä (englanninkielinen) todistus matka- tai kotivakuutuksesta, joka kattaa mahdollisesta sairastumisesta koituvat lääke-, sairaanhoito-, sairaankuljetus- ja sairaalakulut. Kuubassa internetin käyttö on rajoitettua ja internetyhteydet toimivat rajallisesti. Lisäksi yhteys on yleensä hidas ja joskus internetyhteys voi kokonaan lopettaa toimintansa. Maassa ei ole 3G-verkkoa.

Kuubassa on tapana antaa juomarahaa hyvästä palvelusta, myös All Inclusive -hotellissa majoittauduttaessa. Juomaraha on tärkeä osa matkailun ja palvelun parissa työskentelevien palkkaa. Oppaalta saat tietoa sopivasta juomarahan määrästä.