Havanna kohdetiedot

Valuutta:

Kuuban rahayksikkö on CUC (pesos convertibles, vaihdettava peso). Tarkista ajantasainen valuuttakurssi pankista tai valuutanvaihtotoimistosta. Ota mukaan euroja käteisenä tai Visa tai MasterCard.

Sähkö:

110–220 V. Tarvitset muuntajan 110 V:lle ja adapterin erilaisten pistorasioiden vuoksi.

Ruoka ja juoma:

Kahden ruokalajin illallinen ilman juomia maksaa noin 22 €/henkilö. Viini maksaa ravintolassa noin 17 euroa, olut hieman yli euron.

Lentokenttäkuljetus:

Kuuba on omatoimikohde eikä Apollomatkoilla ei ole opas- tai kuljetuspalveluita.

Rannat:

Havannasta pääsee Playa del Este -rannalle autolla noin 25 minuutissa.

Iltaelämä:

Havannassa on paljon baareja, klubeja sekä baletti- ja teatteriesityksiä. Suuri osa viihdetarjonnasta sijoittuu hotelleihin ja niiden baareihin. Useimmissa hotelleissa on myös yökerhoja, joissa järjestetään esityksiä.

Julkinen liikenne:

Bussiyhteydet suurimpien kaupunkien välillä ovat hyvät. Busseissa on ilmastointi, ja niitä kulkee jatkuvasti. Taksilla matkustaminen on suhteellisen halpaa Havannassa.

Hyvä tietää:

Hotellien lisämaksulliset ilmastoinnit ja tallelokerot maksetaan perillä kohteessa.

Kuuban lakien mukaan Kuubaan matkustavien on pystyttävä esittämään saapumisen yhteydessä (englanninkielinen) todistus matka- tai kotivakuutuksesta, joka kattaa mahdollisesta sairastumisesta koituvat lääke-, sairaanhoito-, sairaankuljetus- ja sairaalakulut.

Kuubassa internetin käyttö on rajoitettua ja internetyhteydet toimivat rajallisesti. Lisäksi yhteys on yleensä hidas ja joskus internetyhteys voi kokonaan lopettaa toimintansa. Maassa ei ole 3G-verkkoa.

Havannan hotellit ovat vanhoja ja charmikkaita, kuten koko kaupunki. Remontointi ei ole yleistä, joten hotellien taso kaupungissa on alhaisempi Varaderoon verrattuna.