Mostar Mostar on ollut Unescon maailmanperintölistalla vuodesta 2005

Päivä 1: Split

Saaristoristeily alkaa ja päättyy Splitissä, yhdessä Kroatian kauneimmista satamakaupungeista. Jos saavut aikaisin päivällä on sinun mahdollista jättää matkatavarat veneeseen, jotta pääset helposti tutustumaan Splitiin. Mikset kävelisi Rivanin satamapromenadilla tai vieraile Diocletianuksen palatsissa Splitin keskustassa. Laivaannousu alkaa klo 13,.00, ja myöhemmin on tervetulotilaisuus laivalla ja tervetuliaisillallinen. Jos saavut Splitiin myöhemmin illalla, odottaa sinua kevyt ateria (ei lämmintä ruokaa).

Päivä 2: Split – Ploče (retki Mostariin)

Purjehdimme aikaisin aamulla Pločeen ja lähdemme retkelle Mostariin, jossa lounas sisältyy hintaan. Mostar on kaupunki, jossa itä ja länsi kohtaavat, ja se on rakennettu Neretva-joelle, joka on kuuluisa kauniista sillastaan, Stari Mostista, joka on kaupungin sydän ja symboli. Vuodesta 2005 lähtien tämä silta ja Mostarin vanhakaupunki ovat olleet Unescon maailmanperintölistalla. Kävele vanhoilla kaduilla, vieraile turkkilaisessa talossa ja moskeijassa. Tänä iltana aluksella tarjoillaan kapteenin illallinen.

Dubrovnik Kulje kauniin Dubrovnikin keskiaikaisilla kujilla

Päivä 3: Ploče – Mjet - Dubrovnik

Aamulla seilaamme Mljetin saarelle. Vierailemme Mljetin kansallispuiston kuuluisilla suolajärvillä. Sen jälkeen jatkamme Dubrovnikin suuntaan, jonka aikana teemme ja pidämme lounastauon. Myöhään iltapäivällä saavumme Dubrovnikiin, "Adrianmeren helmeen", jossa odottaa opastettu kierros kaupungin historiallisessa keskustassa, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Vierailemme myös fransiskaaniluostarin apteekissa.

Päivä 4: Dubrovnik – Kotor (Montenegro)

Aamulla matkaamme kohti Kotoria ja lounaan jälkeen vierailemme Lovćen-vuorella, Njegušissa ja Budvassa. Pääset tutustumaan Montenegron rikkaaseen kulttuuriin, historiaan ja luontoon, kun matkustamme linja-autolla Lovćenin kukkuloiden kiemurtelevia teitä pitkin. Kaunis näkymä Kotorin lahdelle ja ihanat vuoristomaisemat odottavat Njegušissa, jossa vierailemme myös kylän savustamolla. Pysähdymme maistelemaan paikallisia erikoisuuksia kuten savustettua kinkkua ja juustoa, konjakkia ja viiniä. Vierailun jälkeen jatkamme alas vuorilta kohti Budvan kaupunkia, jonka uskotaan olevan yksi Adrianmeren rannikon vanhimmista siirtokunnista. Kaupunki on yli 2000 vuotta vanha. Budvan jälkeen matka jatkuu takaisin Kotoriin, jossa pääset tutustumaan Montenegron jalokivenäkin tunnettuun kaupunkiin paremmin. Lähde mukaan kävelykierrokselle Pyhän Tryfonin katedraaliin ja ihastele Pyhän Lukan ortodoksista kirkkoa, tai nauti vapaaillasta Kotorissa haluamallasi tavalla. 

Korčula Korčula - Marco Polon synnyinpaikka

Päivä 5: Kotor - Cavtat - Korčula

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Cavtatia. Matkalla Korčulan saarelle, joka tunnetaan parhaiten Marco Polon syntymäpaikkana, pidämme uimatauon. Saarella pidetään opastettu kierros, jonka aikana pääset tutustumaan tähän lumoavaan muurien ympäröimään kaupunkiin. Korčula on yksi Välimeren parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Illalla on aikaa  tutustua Korčulaan omatoimisesti, ja voit käydä esimerkiksi nauttimassa illasta yhdessä kaupungin ravintoloista.

Päivä 6: Korčula - Biševo - Vis

Purjehdimme pienelle Biševon saarelle, ja vierailemme upeassa Blue Cave -luolassa. Sääolosuhteet alueella voivat vaihdella äkillisesti, joten vierailun mahdollisuus on säästä riippuvainen. Vierailemme Visin saarella, joka oli aikoinaan Jugoslavian strateginen laivastotukikohta. Visin saari on edelleen melko eristäytynyttä aluetta ja sillä on oma, ainutlaatuinen viehätyksensä, jossa pääset kokemaan"Välimeren sellaisena kuin se kerran on ollut". Visin saarella on perinteisiä viinitiloja, joissa kannattaa käydä maistelemassa herkullisia viinejä. Tutustu saaren nähtävyyksiin, käy kaupungin museossa tai vain kävele ympäriinsä ihailemassa upeita maisemia.

Hvar Viihtyisä Hvar

Päivä 7: Vis – Hvar – Split

Aamulla purjehdimme Hvariin, Adrianmeren pisimmälle ja aurinkoisimmalle saarelle, jossa pidämme uintipysähdyksen ja syömme lounasta laivalla. Hvarissa järjestetään kierros renessanssiaikaiseen katedraaliin ja Euroopan vanhimpaan julkiseen teatteriin, joka perustettiin vuonna 1612. Kierroksen jälkeen purjehdimme kohti Splitiä. Iltapäivällä on luvassa opastettu kierros Splitissä, jossa vierailemme kävelykadulla ja Rooman keisari Diocletianuksen palatsissa. Kaupungin historiallinen keskusta on myös Unescon maailmanperintölistalla. Loppuillan ajan pääset tutustumaan Splitiin omatoimisesti.

Päivä 8: Split

Mukavan aamiaisen jälkeen on aika käydä maissa vielä viimeisen kerran. 

Huomioithan, että päiväohjelma voi muuttua lyhyellä varoitusajalla ja matkan aikana johtuen sääolosuhteista ja sesonkien vaihteluista. Korkeasesonkina, ts. heinä-, elo- ja syyskuussa satamissa on rajoitettu kapasiteetti ja vene voi rantautua vaihtoehtoiseen satamaan yön yli. Mahinnousu tapahtuu aina pienemmän veneen kautta.