Kroatialainen ruoka

Kroatiasta löytyy paljon maistamisen arvoisia herkkuja. Tässä neljä vinkkiä:

Markkinaostoksille Splitiin

Mehukkaita persikoita, makeita viinirypäleitä ja maukkaita pähkinöitä. Splitin hedelmä- ja vihannesmarkkinoilta löytyvät täydelliset rantapäivän eväät. Markkinoille saapuu joka päivä myyjiä maaseudulta, mukanaan vastapoimittuja hedelmiä ja vihanneksia. Vinkki! Viikunasesongin aikana kannattaa ehdottomasti osaa mukaan iso pussillinen tuoreita viikunoita - parempia kuin karkki!

Viinimaistiaisia Makarskassa

Kroatia on viinimaana vielä melko tuntematon. Grabovač -viinibaarin maistiaistilaisuuten kannattaa suunnata, jos haluat oppia lisää viinistä ja kuulla paikallisesta viininviljelystä. Viinibaari sijaitsee Makarskan rivieralla, aivan Makarskan torin laidalla. Tarjolla on myös paikallisia juustoja ja lihatuotteita. 
Nälän yllättäessä, voi jatkaa matkaa kaupunkia reunustavalle kävelykadulle, Kalalargalle ja Konoba Stari Grad -ravintolaan, joka sanotaan olevan kaupungin paras.

Kala-apajilla Hvarissa

Hvarin tunnetuin ruokalaji on varmasti Gregada -kalapata. Se on klassista maalaisruokaa, jollaista saarella on tarjoiltu jo vuosisatojen ajan. Annos löytyy lähes kaikkien saaren ravintoloiden listalta. Reseptit vaihtelevat hieman tekijän mukaan, mutta perusaineina ovat päivän saalis jota keitetään perunan, mustapippurin, sellerin ja sipulin kanssa. Yksinkertaista, maukasta ja edullista. Muista tilata Gregada hyvissä ajoin, sillä sen valmistaminen kestää noin 40 minuuttia. Vinkki! Pieneltä kujalta kirkon takaa löytyy vierailun arvoinen perinteinen krouvi nmeltään Luviji.

Kahvihetki Splitissä 

Splitin rantakadulta, Rivalta löytyy erinomainen paikka kahvitteluun – tänne tulevat paikallisetkin näkemään ja tulemaan nähdyiksi. Kahviloita on pitkä rivi, joten tarvitsee vain valita sopiva paikka ja tilata kahvikupponen tai limonadi.