Päiväohjelma - Vaellus Pindus-vuorilla

Päivä 1 – 2
Omatoimista lomailua hotellissa Salvator Hotel Villas & Spa.

Päivä 3 Dikorfo – Kipi – Monodendri
Nouto Sivotasta/Pargasta noin klo 7.00 ja noin 2,5 h ajomatka Dikorfoon, erääseen yhteensä 43:sta perinteisestä kylästä Pindus-vuorilla. Täällä tapaamme vuoristo-oppaan ja aloitamme vaelluksen. Vaellamme naapurikylään, josta siirrymme kohti metsää. Ylitämme pieniä puroja ja ohitamme ikoniset Siomenan ja Ntovriksen kivisillat, jotka ovat kuin suoraan satumaailmasta. Pidämme pienen lepotauon kaarisillastaan tunnetussa Kipin kylässä. Tämän jälkeen vaellus jatkuu läpi kauniiden maisemien kohti Monodendrin kylää, jossa yövymme.

Korkeuserot: 833 m – 711 m – 1058 m.
Vaikeustaso: keskitaso.
Kasvillisuus: tammi, lehmus ja muut vuoriston puulajit. 
Eläimistö: tikka, valkohäntäpeura, kultakotka, karhu.
Yöpyminen Monodendrissa tapahtuu perinteisessä majoituksessa.
Ateriat: lounaslaatikko sekä illallinen hotellilla.

Päivä 4 Monodendri – Papigo
Tänään otamme suunnan kohti Mikro Papigoa ja vaellamme läpi Vikos-rotkon, joka on maailman syvin rotko sen leveyden suhteen. Rotko on jopa 1750 metriä syvä ja 110 metriä leveydeltään sen leveimmästä kohdasta. Vaellus on tasoltaan haastava, mutta maisemat ovat upeita. Ohitamme paikan, jossa Vikos-rotko yhdistyy Mega Lakkosin rotkoon. Täällä on myös kirkkaasta vedestään tunnettu Voidomatis-joki, joka on noin 8-asteista ja juomakelpoista. Perillä Mikro Papigossa kirjaudumme sisään viihtyisään hotelliin nimeltä Hotel 1700, jonka arkkitehtuuri vie takaisin 1700-luvulle.

Vaelluksen pituus: 12,5 km.
Korkeuserot: 1060 m – 550 m – 1000 m.
Vaikeustaso: haastava.
Kasvillisuus: tammi, lehmus ja muut vuoriston puulajit.
Eläimistö: tikka, valkohäntäpeura, kultakotka, karhu.
Yöpyminen Mikro Papigossa tapahtuu Hotel 1700:ssa.
Ateriat: aamiainen hotellilla. Lounaslaatikko. Illallinen hotellilla.

Dragon-järvi

Päivä 5 Mikro Papigo – Drako-järvelle ja takaisin
Päivän vaellus koostuu suhteellisen lyhyestä pätkästä vaelluksen kestoon nähden, mutta matkan aikana vaelletaan niin ylä- kuin alamäkiäkin. Jotta vältämme porottavan auringon kuumuuden, lähdetään matkaan aikaisin kohti tunnettua vaellusta Mikro Papigosta Timfiin. Vaelluksen ensimmäinen osuus vie meidät Avragonian lähteelle ja noin kilometrin vaelluksen jälkeen saavumme Antalkin lähteelle. 1520-metrin korkeudella saavutamme Trafosin lähteen. Vaellus muuttuu entistä jyrkemmäksi ja Krounan lähteeltä näemme jo levähdyspaikka Timfin, vaikkakin matkaa on jäljellä vielä 45 minuutin verran jyrkkää vaellusta/kiipeilyä, ennen kohteen saavuttamista. Näkymä Timfistä on uskomattoman upea. Täällä lepäämme ansaitusti ja ihailemme rotkoa, kallioita ja maisemia ennen kuin jatkamme vaellusta kohti Kreikan tunnetuinta vuoristojärjveä Drakolimnia, Drakojärveä. Järvellä asuu ambifisia salamantereita, jotka muistuttavat pieniä lohikäärmeitä. Järveltä jatkamme matkaa viimeiselle osuudelle kohti Mikro Papigoa, jossa bussi odottelee meitä ja vie takaisin kohti Sivotaa/Pargaa.

Vaelluksen pituus: 13 km.
Korkeuserot: 112m – 1912m(levähdyspaikka) – 2006 m (Drako-järvi)
Vaikeustaso: haastava
Kasvillisuus: villivuohi, salamanteri, karhu.
Ateriat: aamiainen hotellilla, lounaslaatikko.

Päivä 6-8
Omatoimista lomailua Hotell Salvator Villas & Spassa Pargassa.