Upea Meteora Kreikassa

Pargan retket

Parga on täydellinen aloituskohde monille jännittäville retkille, jotka usein sijaitsevat vain muutaman tunnin päässä. Majesteettisia luonnonmaisemia, historiallisia paikkoja ja mukavia rantoja – lue retkivinkkimme ja valmistaudu seikkailuun! 

Erityinen Meteora

Meteoraa kuvaillaan usein Euroopan Gran Canyoniksi sen erityisten kalliomuodostelmiensa vuoksi. Korkean vuoren päällä sijaitsee luostari, joka on useita satoja vuosia vanha. Megalo Meteoran luostari on ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka, ja luostarissa on myös erillinen museo. Täällä voit nähdä kuinka munkit elivät ennen ja elävät yhä tänäkin päivänä. Luostarille pääset helposti esimerkiksi vuokra-autolla. Aja ensin kohti Paramithia, ja siirry sen jälkeen Panagiaan johtavalle moottoritielle. Seuraa sen jälkeen kylttejä Kalabakaan. Museo on avoinna keskiviikosta maanantaihin klo 9.00-13.00 ja 15.30-18.00. Sisäänpääsymaksu on 5 euroa. 

Acheronin joki Glikissä

Gliki ja Acheronin joki

Yksi Pargan lähialueen upeimmista retkikohteista on Gliki ja Acheronin joki. Alueella pääset esimerkiksi ratsastamaan, kokeilemaan koskenlaskua tai melomista, tai voit vain kävellä kauniissa ympäristössä ja tutkia aluetta omin päin. Yksi suosittu ja hieman erilainen aktiviteetti Acheronin joella on vesikävely. Joen pohja on kivinen, joten muista ottaa mukaasi uimakengät, ja vesi saattaa kesäisinkin olla todella kylmää! Acheronin joelle pääset ajamalla Pargan pääkatua noin 10 kilometria, ja jatka sen jälkeen kohti Morfia, ja pian näet kyltin ''15 kilometria Glikiin''.

Varaa mopo tai auto

Pargan alueella on suhteellisen helppo ajaa, joten jos haluat, voit helposti lähteä tutkimaan kaupunkia ja sen lähialueita helposti vuokra-autolla tai mopolla. Esimerkiksi Agian vuoristokylä, joka sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Pargan kaupungista, on mukava retkipaikka Pargan alueella. Kun ajat Anthoussan ohi, näet jo pian Agian kylän. Nälän yllättäessä suosittelemme ravintolaa nimeltä Oasis, joka on mukava paikallistaverna. 

Kauniita maisemia

Upea Rodia Wetlands Center sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Pargasta. Alueella on monia eri lintu- ja kalalajeja, joihin voit tutustua paremmin opastetulla kierroksella. Alueella keskitytään ympäristönhoitoon, ja sen tavoitteena onkin pitää huolta alueen eläimistöstä. Virgin Mary of Rodian luostari, joka sijaitsee samalla alueella, on tunnettu kauniista seinämaalauksistaan. Luostariin pääset helposti autolla, kun aja Pargan pääkadulta ja käänny oikealle kohti Prevezaa. Sen jälkeen tee käännös vasempaan kohti Artaa, ja jatka lopuksi kohti Lourosta. Seuraa kylttejä PetraStroggiliin, ja pian näet kivikattoisen rakennuksen vasemmalla puolella tietä. 

Vikos Gorgen rotko Zagoriassa

Vikosin rotko ja kaunis Zagoria

Epiruksen sisämaassa sijaitsee upea Zagoria, joka hurmaa korkeilla vuoristomaisemillaan, jyrkillä rotkoillaan, pittoreskeilla kylillään ja vehreällä ympäristöllään. Zagoriassa sijaitsee myös Vikos Gorgen rotko, joka on lähes 20 kilometria pitkä ja jonka seinämät kohoavat 120-490 metrin korkeuteen. Vikosin rotko on myös Guinessin ennätyskirjan mukaan maailman jyrkin rotko! Vikosin rotkon luonto on todella ainutlaatuista, joten jos olet luonnon ja ulkoilun ystävä kannattaa tänne ehdottomasti suunnata esimerkiksi päiväretkelle. Rotkolla voit vaeltaa, ratsastaa, pyöräillä ja kiipeillä – aktiivinen ja ikimuistoinen retkipäivä on taattu!

Matka Pargasta Zagoriaan kestää noin 2 tuntia autolla. Löydät paikalle helpoiten kun ajat kohti Ioanninaa ja alat lähestyä lentokenttää. Kentän kohdalta käänny vasemmalle, ja jatka kohti Monodendria, ja kun tie loppuu olet perillä.

Voit myös varata retken Pargasta Zagoriaan täältä.

Voiton kaupunki

Lähellä Prevezan aluetta sijaitsee myös Nikopolis, joka tarkoittaa voiton kaupunkia. Kaupunki sai nimensä Aktionin voitokkaan sodan ansiosta, ja sitä käytettiin kahden sataman kauppapaikkana, ja nykyään paikalla on vielä nähtävissä kaupungin muuri, akvedukti sekä suuri roomalainen teatteri. Nikopolikseen ajat helposti noin tunnissa.

Haikaroiden kylä

Joka vuosi Margarithin kylä hieman Pargan ulkopuolella täyttyy haikaroista, ja jos satut lomailemaan Pargassa juuri tähän aikaan, kannattaa kylään ehdottomasti mennä ihmettelemään tätä erikoista ilmiötä! Kylässä sijaitsee myös turkkilainen kirkko, joka rakennettiin muistomerkiksi aluetta hallinneille turkkilaisille. Aja Pargan päätieltä kohti Igomenitsaa, ja noin puolen tunnin päästä näet kyltin joka ohjaa Margarithin kylälle.

Korfun kaupunki, Kreikka

Mukava Korfun kaupunki

Korfun kaupunki ja sen mukavat vanhat kaupunginosat odottavat suhteellisen lyhyen matkan päässä Pargasta. Laivamatka Pargasta Korfulle kestää noin kolme tuntia, ja laivat kulkevat torstaisin. Jos haluat käydä Korfulla jonain muuna päivänä, pääset sinne Igomenitsan kylästä joka päivä. Voit myös varata retken Korfulle täältä. 

Ioannina

Ioannina on yliopistokaupunki, jolla on rikas historia ja kulttuuri. Ioanninassa on myös erinomaiset ostosmahdollisuudet, sekä useita ravintoloita ja kahviloita. Suosittelemme jättämään auton hieman kauemmas, ja kävelemään loppumatkan kaunista joen vartta pitkin. Ajomatka Pargasta Ioanninaan kestää noin kaksi tuntia.