Pargan nähtävyyksiä Kreikassa

Nähtävyydet Pargan alueella

Koe antiikkiset paikat ja opi lisää Kreikan mielenkiintoisesta historiasta lomallasi – Pargan alueella on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Täältä löydät parhaat vinkkimme! 

Historiallinen Arta

Artassa koet historiaa parhaimmillaan – koe Kreikan vanhin turkkilainen kirkko, ja 1200-luvulta peräisin oleva Pangaia Parigoritissa, jossa on jopa kuusi kupolia. Samassa paikassa on myös useita muita rakennuksia, jotka ovat peräisin turkkilaiselta aikakaudelta. Aja kohti Prevezaa, ja seuraa kylttejä Artaan. 

Necromandio

Necromandio, tai Hadeksen kuolemanloukku kuten jotkut sitä kutsuvat, on paikka jossa vanhat kreikkalaiset kertovat Hadeksen vajonneen kuoleman porteille. Rotko löydettiin 50-luvulla, ja sieltä on löydetty mm. ruoan, eläinten ja keramiikan jäänteitä. Antiikin aikana ihmiset ympäri Kreikkaa kokoontuivat tänne tavatakseen kuolemanoraakkelin, ja saadakseen yhteyden kuolleisiin sukulaisiinsa. Tänne päästäksesi voit ajaa kohti Prevezaa, ja n. 15 minuutin kuluttua näet pienen Kanalakin kylän vasemmalla puolella. Käänny kohti kylää ja seuraa kylttejä jotka osoittavat kohti Necromandiota. Matka Kanalakista Necromandiolle kestää noin 10 minuuttia, ja Necromandio sijaitsee kukkulan päällä kylän takana. 

Zalongon monumentti, Kreikka

Dramaattista historiaa

Zalongo -monumentti on todella erityinen paikka jolla on dramaattinen historia. Vuonna 1803 naiset ja lapset tekivät itsemurhan hyppäämällä alas kalliolta. Turkkilaiset tulivat valloittamaan alueen, ja miehet jäivät puolustamaan kylää. Naiset valitsivat mielummin kohtalonsa, kuin jäivät turkkilaisten orjiksi. 50-luvulla paikalle rakennettiin muistomerkki kunnioittamaan tapahtunutta. Monumentti sijaitsee kukkulan päällä, ja perille päästäksesi sinun tulee kavuta 400 rappusta – mutta kokemus on todella ainutlaatuinen ja vaivan arvoinen! Aja kohti Prevezaa ja seuraa rannikkotieta kunnes näet kyltin kohti Kastrosikia. Käänny tänne ja seuraa kylttiä, jotka osoittavat kohti Zalongon monumenttia. 

Vieraile Ali Pashan linnalla

Ali Pasha oli turkkilais-albanialainen komentaja, joka valloitti 1800-luvulla Pargan ja sen lähialueet. Linna rakennettiin suojaksi englantilaisia vastaan, jotka pian luovuttivat sodan ja möivät Pargan Ali Pashalle 13 000 punnalla. Jos teet retken linnalle omin päin, aja kohti Anthoussaa ja seuraa kylttejä kohti vuorta. Voit myös hypätä minijunaan, joka lähtee Krionerin rannasta Ali Pashan linnalle. 

Ali Pashan museo

Museo on rakennettu Agioas Pandaleimonoksen luostariin, joka sijaitsee pienessä Pamvotiksen saaressa Ioanninassa. Ali Pasha asui täällä Pargan valloituksen aikana, ja myös kuoli samaisessa paikassa 83 vuotiaana, kun turkkilainen sulttaari otti hänet kiinni useita vuosia kestäneen metsästyksen jälkeen. Ali Pashan ruumis on haudattu saaren mausoleumiin. Museossa saat hyvän kuvan sen aikaisesta kreikkalaisesta elämäntyylistä. Avoinna klo 8.00-11.00 kesäaikana. Museoon pääset veneellä, joka maksaa yhden euron, ja sisäänpääsymaksu on 60 senttiä. 

Dodonin amfiteatteri, Kreikka

Historiallinen Dodoni

Dodoni on yksi Kreikan tunnetuimmista amfiteattereista. Teatteri rakennettiin 300 eaa., ja täällä voit todella tuntea historian havinan. Joka kesä täällä järjestetään draama-festivaalit. Jos saavut Dodoniin autolla, voit ajaa Pargasta Therprotialle Margarithin läpi. Kun tulet moottoritielle, aja kohti Ioanninaa ja seuraa kylttejä Dodoniin.