Rethymnonin nähtävyydet

Rethymnonin nähtävyydet

Rethymnon on täynnä historiaa – ota tauko rantaelämästä ja lähde tutkimaan paikkoja kuten Fortezzan, Gouraporten ja Arkadian luostari, joka rakennettiin jo 500-luvulla. Lue lisää ja tutustu Rethymnonin kiinnostavimpiin nähtävyyksiin. 

Fortezza

Fortezzan linnoitus on yksi Rethymnonin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Arkeologinen museo sijaitsee Fortezzan pääkatua vastapäätä vanhassa turkkilaisessa vankilassa. Museossa on erilaisia esineitä kivikaudelta, minolaisen kulttuurin ajalta sekä Rooman valtakunnan ajalta. Avoinna joka päivä paitsi maanantaisin. Osoite: Vernardou Street 30.

Gouran portti

Gouran porttia kutsutaan myös suureksi portiksi, ja portti on yksi harvoista Rethymnonin linnoituksen jäännöksistä. Portin kaari on lähes kolme metriä korkea, ja sitä koristi alunperin Markuksen leijona, joka oli Venetsian symboli.

Arkadin luostari

Noin 25 kilometrin päässä Rethymnonista, Psiloritiksen vuoren lähettyvillä, sijaitsee tunnettu Arkadian luostari, joka on rakennettu noin vuonna 500. Luostari rakennettiin alunperin linnoitukseksi, ja se oli käytössä Turkin sodassa vuonna 1866. Luostari on avoinna kesäisin joka päivä, ja pääset paikalle helposti hop-on-hop-of busseilla Rethnymnonista. 

Arkadin luostari

Rimondin suihkulähde

Keskeltä kaupunkia Platia Petrichakin kaupunginosasta löydät Rimondin suihkulähteen. Lähde rakennettiin alunperin tuottamaan kaupungin juomaveden, mutta nykyään se on yksi kaupunginosan kauneimmista elementeistä. Lähde on koristeltu leijonan päällä, josta suihkuaa vettä altaaseen. 

Vanha kokoontumispaikka

Loggian on venetsialainen rakennus 1600-luvulta, jota käytettiin pääosin aatelisten kokoontumispaikkana. Nykyään Loggian on kunnostettu, ja paikalta voit ostaa esimerkiksi erilaisia taideteoksia.