Nähtävyyksiä Kosilla

Kosin ihanat kylät

Kos on saari täynnä ihania pikkukyliä. Lyö kaksi kärpästä samalla iskulla ja tutustu kyliin pyörä- tai vaellusretkillä nähdäksesi vielä enemmän. Täältä löydät parhaat vinkkimme!

Dikeosin huipulla

Zian pienesetä kylästä on hyvät vaellusreitit Kosin korkeimman vuoren huipulle, joka kohoaa 846 metrin korkeuteen. Ennen vuorta on kutsuttu nimellä Oromedon, ja nykypäivänä se tunnetaan parhaiten nimeläl Dikeos. Olympia 2 tavernalta voit seurata nuolia, jotka johdattavat sinut ylös asti. Reitin alkuosa kulkee Zian kylän läpi, mutta loppumatka on todellinen vaellus pientä soratietä pitkin. Matka perille asti kestää noin kaksi tuntia, ja on todellakin sen arvoista! Kirkkaana päivänä voit nähdä Kalymnoksen, Lerosin, Pserimoksen, Platin, Nissyroksen ja jopa aina Turkkiin ja Rodokselle saakka. Vuoren huipulta löydät myös Agios Christoksen pienen kirkon. Alastulomatkalla voit pysähtyä Olympia 2 tavernassa ja maistaa saaren parasta moussakaa. 

Agios Fokas

Psalidin alapuolella sijaitsee alue nimeltä Agios Fokas. Täältä löydät mukavan rantaklubin, jossa palvelu on aina erinomaista. Pyörällä pääset helposti Kosin kaupunkiin.Täydenkuun aikaan Agios Fokasissa järjestetään myös juhlat!

Dikeosin vuori

Tutustu Kosin kyliin

Vierailu saaren pienissä kylissä on takuulla ikimuistoinen elämys. Esimerkiksi Pylin kylässä on monia kahviloita, joissa on takuuvarmasti aito, paikallinen tunnelma. Matka Kosin kaupungista Pyliin ja aina eteenpäin Kardamenan kylään on pieniä, kiemuraisia teitä on unohtumaton kokemus. 

Pyöräretki Tigakiin

Tigakista Kosin kaupunkiin pääset hauskasti ja helposti myös pyöräillen. Tie on lähes koko matkalta täysin tasaista, joten voit huoletta nauttia ohikiitävistä maisemista. Matkalla ohitat myös pienen viinitarhan, jossa voit pysähtyä nauttimaan viilentävän lasillisen ihanaa valkoviiniä. 

Vieraile viinitilalla

Kosilta löytyy kaksi eri viinintuottajaa, Triantafyllopoulos ja Xatzimanouli, joista jälkimmäinen tuottaa suosituimmat viinit joita löytyy monista ravintoloista ja baareista. Tee päiväretki viinitarhalle, ja voit tutustua paremmin viinien valmistusprosessiin. Xatzimanouli sijaitsee pääkadulla matkalla Kosin kaupungista lentokentälle, lyhyen matkan päässä Ziaparin kylästä. Triantafyllopoulosin löydät kun poistut pääkadulta Tigakin jälkeen ja käädyt tielle, joka johtaa Zian kyään. 

Zia

Pittoreski Zia

Zian kylään voit tehdä ihanan iltaretken. Se on täydellinen paikka nauttia auringonlaskusta ta ihanasta illallisesta jossain kylän tavernoista. Watermill of Zia -kahvilasta näet yhden kylän vanhoista vesimyllyistä, ja voit nauttia lasillisen virkistävää lemonadia. Kylässä myydään myös tuotteita lähialueilta, esimerkiksi hunajaa, pesusieniä, mausteita ja käsitöitä. Käy myös pienessä Santa Marian kirkossa ja papin galleriassa, jossa on upeita ikonimaalauksia. 

Agios Stefanos

Tämä pieni saari sijaitsee aivan Kefaloksen rannan tuntumassa. Voit meloa tänne kanootilla, ja käydä ihastelemassa upean basilikan mosaiikkilattiaa.