Karpathos

Karpathos on täynnä elämyksiä - älä jätä ainakaan näitä väliin!

Rento ja iloinen Karpathos Kreikassa on oiva kohde etenkin historiasta kiinnostuneille matkailijoille. Myös paikallinen ruoka vie kielen mennessään. Apollomatkat ja Radio Nova valitsivat neljä Apollomatkaajaa hakemusten perusteella ja heidät lähetettiin kesällä 2019 kohteisiimme Kreetalle, Rodokselle, Karpathokselle ja Kroatiaan. Lue Mikaelan ja hänen miehensä kokemuksista Karpathoksella.

Kreikkalaista tunnelmaa aidoimmillaan

Mikaela, 44, valitsee matkakohteensa aina elämys edellä. Hän ei viihdy rannalla, vaan haluaa matkoillaan nähdä ja kokea uutta. "Tykkään erityisesti historiallisista elämyksistä. Tutustun mielelläni museoihin ja vanhoihin rakennuksiin," hän kertoo. Mikaela vieraili kesällä miehensä kanssa Kreikassa, Karpathoksen kaupungissa, jossa kreikkalaisen tunnelman saa kokea aidoimmillaan. "Matka onnistui täydellisesti! Oli aivan ihana ilma, hotelli oli mahtava ja ihmiset hyvin ystävällisiä."

Karpathos on Mikaelan mielestä monipuolinen matkakohde, jossa riittää tekemistä. "Voi vain makailla altaalla, lukea kirjaa ja rentoutua, kävellä rannalla tai vuokrata auton tai skootterin," hän luettelee erilaisia vaihtoehtoja.

Kuja Karpathoksella
Mikaela ja karpathoslainen nainen

Herkullisia makuja

Ruoka on Kreikassa tunnetusti hyvää, ja siitä Mikaelakin pääsi miehensä kanssa viikon aikana nauttimaan. "Mausteet, liha ja yksinkertaiset raaka-aineet, joita he käyttävät, tekevät ruuasta uskomattoman herkullista. Suosikkiruokani on souvlaki, joka koostuu vartaissa grillatusta lihasta tai kanasta." Paikalliseen ravintolatarjontaan pariskunta tutustui illastamalla joka ilta eri ravintolassa. "Karpathoksella ravintolan sai valita rauhassa itse, koska sisäänheittäjät niiden edessä eivät olleet liian innokkaasti kimpussa," Mikaela sanoo ja kiittelee kreikkalaista kohteliaisuutta.

Matkan mieleenpainuvin kokemus oli Mikaelan mielestä veneretki, joka nosti pintaan myös tunteita. "Tunsin veneessä syvää kiitollisuutta. En voinut muuta kuin tuijottaa kädessäni olevaa Grateful-tatuointia ja ihmetellä elämää," Mikaela kertoo.


Mikaelan 3 vinkkiä Karpathokselle:

1)      Ravintola El Grego

Löysimme tämän mahtavan ravintolan onneksi heti ensimmäisenä iltana. Se on hyvin perinteinen kreikkalainen ravintola, jonka henkilökunta teki paikasta huikean! Onnistuin säikäyttämään yhden paikan työntekijöistä kysymällä häneltä paikan omistajaa. Tämä kun luuli ensin, ettemme olleet tyytyväisiä ja halusimme valittaa. Todellisuudessa halusin kiittää paikan omistajaa kädestä pitäen hyvästä ruuasta ja loistavasta asiakaspalvelusta.

El Grego, Pigadia Karpathos, 85700 (Kreikka)

2)      Saganaki-juusto

Jostain syystä tämä herkku oli aiemmin jäänyt meiltä kokematta, mutta sain vinkin ystävältäni maistaa saganakia, eli friteerattua fetajuustoa. Jopa mieheni, joka ei yleensä innostu uusista mauista, ihastui tähän heti.

3)      Retki Olympokseen

Merimatkan (1,5 h) ja bussikuljetuksen päätteeksi saavuimme vanhaan vuoristokylään, jossa aika tuntui pysähtyneen. 900-luvulla rakennettu kylä on ollut sijaintinsa vuoksi lähes eristyksissä ilman sähköä ja juoksevaa vettä aina 1980-luvulle saakka. Sitä on Suomessa syntyneen vaikea käsittää. Mieleenpainuva retki!

Lue lisää retkestä täältä. 

Varaa matka Karpathokselle

Teksti: Katja Nygård/Bauer Media, pienet kuvat: Mikaela Smedingan matka-albumi