Apella Beach Karpathos

Viisi syytä valita Karpathos!

Lennä Egeanmeren yli ja laskeudu rentoutumaan aidon paikalliselle lomasaarelle, Karpathokselle. Dodakenasian saariryhmän toiseksi suurin saari sijaitsee Rodoksen ja Kreetan puolivälissä. Karpathokselta löydät viihtyisiä kyliä, kauniita rantoja ja loistavat purjelautailumahdollisuudet. Olemme listanneet 5 syytä tutustua ihanaan Karpathokseen!

Varaa Karpathos alk. 395 € »

Vaellus Kreikassa Maisemat Profitis Iliakselta ovat vaikuttavat

1. Vieraanvaraisuus 

Kreikkalaisesta vieraanvaraisuudesta puhutaan paljon, mutta Karpathoksella se on totisinta totta. Paikalliset asukkaat ovat uskomattoman avoimia ja ystävällisiä ja arvostavat uusia vierailijoita ja asiakkaita tai oikeastaan uusina ystävniä, minkä tulet varmasti huomaamaan. Nauti ihanista ravintolaelämyksistä – herkullisesta ruoasta ja aidosti ystävällisestä palvelusta!

2. Olympos – aito vuoristokylä

Viehättävä vuoristokylä Olympos sijaitsee korkealla Profitis Ilias -vuorella. Kylä rakennettiin jo 900-luvulla. Kylän erikoisuus on, että siellä aika tuntuu lähes pysähtyneen 900-luvulle. Sijaintinsa takia Olympos oli lähes kokonaan eristyksissä aina 1980-luvulle saakka ja sen vuoksi traditiot ja tavat ovat säilyneet kylässä entisellään.

Täällä pääset näkemään perinteisiä pukuja, nuuhkimaan mausteita, maistelemaan kotona leivottua leipää ja nauttimaan upeista maisemista vuorten yli merelle saakka. Olympoksen kaunis Maria-kirkko kannattaa myös käydä katsastamassa!

Apella Beach Karpathos Apella Beachille pääset veneellä

3. Apella Beach

Apella Beach on yksi Kreikan hienoimmista ja kauneimmista rannoista. Rantaa ympäröivät pinjamäntyjen peittämät vuoret tarjoavat varjoa aina valkohiekkaiselle rannalle ja sen kristallinkirkkaaseen, syvän siniseen veteen saakka. Rannalla on myös loistavalla paikalla sijaitseva taverna heti rannan yhteydessä. Rannalla voi vuokrata aurinkopetejä ja -varjoja. Paras tapa tulla Apella Beachille on mereltä – suosittelemme venematkaa tälle rannalle! Tietä pitkin pääset tänne vuokra-autolla tai skootterilla.

4. Tuoretta kalaa Finikin kylässä

Jos olet tuoreen kalan ystävä, suosittelemme käyntiä viihtyisässä Finikin satamakylässä. Saaren parhaat kalaravintolat löytyvät täältä. Voit katsella pienten kalastaja-alusten paluuta satamaan päivän työn jälkeen. Täällä saalis päätyy suoraan lautasellesi – tämän tuoreempaa kalaa ei ole olemassakaan!

5. Purjelautailu

Karpathosta kutsutaan tuulten saareksi, joten olosuhteet saarella ovat täydelliset purjelautailuun. Aivan lentokentän vieressä sijaitseva Markisi Gialos Beach tarjoaa aaltoja, jotka sopivat aloittelijoille ja kelpaavat myös kokeneille surffaajille. Purjelautailun maailmanmestaruuskisat on järjestetty Karpathoksella, se kertonee jotain saaren surffausmahdollisuuksista!