Retket ja seikkailut

Retkiä ja seikkailuita Karpathoksella

Haluatko päästä oman mukavuusalueesi ulkopuolelle? Luontoa rakastaville Karpathos on oikea unelmakohde, sillä itse saarelta ja sen lähialueilta löytyy paljon nähtävää! 

Chalkin saari

Chalki sijaitsee aivan Rodoksen ulkopuolella, ja on parhaiten tunnettu rauhallisesta tunnelmastaan ja ystävällisistä ihmisistään. Chalkilla on vain yksi oikea kaupunki – Nimporio, joka sijaitsee erinomaisella paikalla rinteessä, aivan meren äärellä. Chalkilla asuu hädin tuskin 300 asukasta, ja aiemmin saaren tarjonta on ollut rajoitettua, mutta joka vuosi yhä matkailijoiden määrä kasvaa, ja uusia tavernoita ja baareja rakennetaan koko ajan. Mutta mikä tekee saaresta todella erityisen, on se, ettei siellä ole laisinkaan liikennettä, joten tunnelma ja ilmapiiri saarella ovat todella rauhallisia. Pigadian satamasta pääset suoraan Chalkin saarelle veneellä.

Kasos

Karpathoksen lounaispuolella sijaitsee Kasoksen saari, joka on muiden Kreikan saarien tapaan joutunut merirosvojen hyökkäysten kohteeksi vuosien aikana. Kasoksen asukkaat olivat ennen tunnettuja veneenrakentamistaidoistaan. Tämän vuoksi saari joutui Turkkilaisten ja Egyptiläisten hyökkäyksen kohteeksi vuonna 1824, jonka vuoksi koko saari paloi maan tasalle. Sittemmin laivojen rakennus on lopetettu kokonaan. Kaikesta huolimatta saarella on vielä paljon nähtävää. Saarella on upeita, henkeäsalpaavia vuoristomaisemia, rikas kasvusto ja jännittäviä lintulajeja. Karpathokselta pääset maailman lyhyimmällä lennolla Kasokselle – matka kestää vain neljä minuuttia. 

Chalki

Nauti maisemista

Karpathos on ainutlaatuinen paikka luontonsa vuoksi. Huikeimmat maisemat odottavat saaren korkeimman vuoren, Kali Limnin, huipulla. Perille pääset myös autolla, mutta kävellen saat siitä kaiken irti, sillä vaellus ylös on jo kokemus itsestään.

Saria

Koe Saria

Saria sijaitsee Karpathoksen pohjoispuolella, joten saarelle pääset helpoiten veneellä itärannikolta Palatiasin rannalle. Sarian on sanottu aikoinaan olleen osa Karpathosta, ja että se erottui saaresta suuren maanjäristyksen jälkeen. Saria hurmaa kauneudellaan, ja sen upeat rannat ovat täydellisiä rentouttaviin rantapäiviin. Seikkailunhaluset voivat osallistua myös kävelylle kohti raunioita, jotka ovat peräisin ajalta 2000 eaa. Käymme myös saaren upealla vuoristolla, jossa pääset ihastelemaan dramaattia kalliomaisemia. 

Koe omaan tahtiin

Lomalla saa ja kannattaa olla hieman utelias – mikä olisikaan parempi tapa kerätä unohtumattomia lomamuistoja kuin spontaanit lomaseikkailut! Vuokraa auto tai mopo, ja voit seikkailla myös paikoissa joihin et muuten pääsisi. Löydät takuulla omat suosikkisi!