Taidetta ja kulttuuria Karpathoksella

Kulttuuria ja taidetta

Koe Karpathoksen monet kirkot ja museot, ja opi lisää saaren mielenkiintoisesta historiasta! Täältä löydät meidän parhaat vinkkimme. 

Kreikkalaista musiikkia

Pigadiassa kannattaa pitkää korvat avoinna paikallisissa kahviloissa ja ravintoloissa, sillä niissä kuulet usein parasta kreikkalaista musiikkia. Monissa paikoissa voit käydä kuuntelemassa hauskoja livebändejä, ja nauttia paikallisesta musiikista. Älä pelkää heittäytymistä – kreikkalaiset rakastavat sitä! 

Art center

Älä jätä välistä Art Center – Karpathos -nimistä taidemuseota Minas Vlahosissa. Täällä saat tutkia Minaksen taideteoksia harmonisen musiikin soidessa taustalla. Jos mikään taideteoksista ei säväytä niin paljoa, että haluaisit ostaa sen myös kotiseinällesi, voit vaihtoehtoisesti ostaa pienempiä kuvia tai postikortteja kotiinviemisiksi!

Kukapa ei pitäisi kitaransoitosta!

Othoksen kansanmuseo

Ihanassa Othoksen kylässä sijaitsee kansanmuseo, perinteinen talo, joka on hyvä esimerkki saaren rakennustyylistä. Talosta löytyy suuri valikoima Karpathokselta kerättyjä perinteisiä tavaroita – todella mielenkiintoinen paikka!

Arkasan arkeologinen museo

Arkasan museo on pääosin arkeologinen museo, mutta sieltä löytyy myös kokoelma erilaisia maanviljelyssä käytettyjä työkaluja. Museossa on myös löydöksiä Paliokastron ja Agia Anastasian alueilta, sekä yhä tänäkin päivänä mysteerinä pysyneen sammakkoeläimen luuranko. Joskus voit törmätä myös seurakunnan pappiin, joka vierailee usein museossa! 

Kyra Panagia

Agia Sofia

Lähellä Arkasaa sijaitsee Anastasian kirkon rauniot, joka rakennettiin 500-luvun lopussa. Upea mosaiikkilattia on säilynyt tähän päivään saakka. Raunioiden vieressä on Agia Sofian kirkko, joka rakennettiin paikalle hieman myöhemmin. 

Akropolis Paliokastro 

Matka Agia Sophian vuoren huipulle kestää noin 15 minuuttia. Tie voi vaikuttaa jyrkältä ja pitkältä, mutta todellisuudessa kävelymatka vanhan kaupungin läpi on suhteellisen lyhyt, ja tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen ja mahtavat maisemat. Perillä pääset ihastelemaan vanhan Paliokastron linnan raunioita, ja lähempää katsottuna näet myös vanhat pylväät, jotka aikoinaan tukivat linnan kattoa. 

Piilotettu kirkko

Agios Georgios on erittäin vakuuttava kirkko, joka on koko Karpathoksen saaren vanhin kirkko. Kirkko on piilossa korkeiden kallioseinämien takana – pidä siis silmäsi auki kun olet Lefkoksen laitamilla! 

Kansanmuseo Menetesissä

200-vuotta vanhat hautakivet toivottavat sinut tervetulleeksi Menetesin kansanmuseon porteilla. Rakennuksen toisessa kerroksessa, jossa on tunnusomainen mustavalkoinen valkoinen, voit tarkastella esineitä kaupunkilaisten jokapäiväistä elämästä ja valokuvia, jotka kertovat Menetesin yhteisöstä. 

Museo Pigadiassa

Pigadian museo on rakennettu marmoripilarien päälle meren äärelle aivan kaupungintalon viereen. Museo koostuu kolmesta eri osasta, joista yksi kertoo esihistoriallisesta ajasta, yksi keskiajasta ja yksi varhaiskristillisestä ajasta. 

Tuulimyllyt

Karpathos on melko tuulinen saari. Tuuli houkuttelee paikalle monia surffareita, mutta aiemmin tuulta käytiin johonkin aivan muuhun kuin matkailuun. Monien vuosien ajan tuulimyllyt olivat tärkeä työkalu monille saaren asukkaille, sillä tuulimyllyjä käytettiin aikoinaan viljan jauhamiseen. Nykyäänkin saarella on useita tuulimyllyjä – ja monista paikoista löytyy myös myllyjen vanhoja raunioita, joten pidä silmäsi avoinna!

Edullisia koruja 

Karpathoksella on useita hyviä kultakauppoja. Hyvä esimerkki on Lekkaksen kultakauppa, joka sijaitsee keskellä Pigadiaksen kävelykatua. Valikoimaa tutkiessasi huomaat varmasti, että korut ovat paljon edullisempia kuin kotimaan kaupoissa. Jos olet etsinyt esimerkiksi kihlasormusta jo pitkään, nyt on hyvä aika tutkia valikoimaa lähemmin...

Dia Chiros

Tervetuloa Pigadiaksen viehättävimpään putiikkiin, joka sijaitsee kaupungin sydämessä. Dia Chiroksesta löytyy kokoelma kreikkalaisten taiteilijoiden käsitöitä ja tauluja. Kaupan omistajat tekevät aina kaikkensa, jotta löydät juuri sinulle sopivat taideteokset! 

Vanha tuulimylly Karpathoksella