Karpathoksen makuelämykset

Karpathoksen ruokavinkit

Etsinnässä parhaat makuelämykset Karpathokselle? Olet tullut oikeaan paikkaan! Täältä löydät tietoa saaren parhaista ruoka-annoksista, makoisista erikoisuuksista ja kreikkalaisista klassikoista, joita et halua jättää välistä! 

Souvlakia Under the Trees -ravintolassa

Under the Trees on ravintola, joka sijaitsee kallionkielekkeellä Finikin ulkopuolella. Ravintolan omistavat ovat itse rakentaneet ravintolansa, ja annoksissa käytetyt vihannekset ovat myös itsekasvatettuja. Kokeile ehdottomasti suussasulavaa souvlakia! Annoksen voit tilata joko liha- tai kanaversiona. 

Rinas taverna

Tämän pienen tavernan omistaa mukava pariskunta, Mike ja Rina, ja se sijaitsee matkalla lentokentälle, kaupungin pääkadulla. Maista ehdottomasti saaren paikallista pastaa nimeltä makarounes – et tule pettymään! Tavernan takapihalla on pieni puutarha, joten voit olla varma että kaikki raaka-aineet ovat tuoreita. Ruoan jälkeen voit rentoutua Cristou Pigadin tai Damatrian rannalla, jotka sijaitsevat tavernaa vastapäätä tien toisella puolella. 

Fava

Fava on ruoka-annos, jota sinun täytyy ehdottomasti kokeilla Karpathoksella. Se on valmistettu kikherneistä tai keltaisista pavuista, ja tarjoillaan lämpimänä raa'an sipulin kera. Sopii loistavasti alkuruuaksi, tai pääruan lisukkeeksi, ja favaa syödään usein myös kreikkalaisen leivän kanssa.

Souvlaki

Taverna Perdikal

Taverna Perdika sijaitsee pienessä Menetesin vuoristokylässä, lähellä kylän kirkkoa. Omistaja Kostas valmistaa tavernassa perinteistä kotiruokaa. Tilaa esimerkiksi useita erilaisia alkupaloja, ja kokeile myös tavernan kotitekoisia ranskalaisia. Ehkä listalla on vierailupäivänäsi myös jänistä! 

Paikallista viiniä

Vaikka Karpathos on parhaiten tunnettu oliiviöljystään, saarelta saa myös erinomaista viiniä. Kokeile paikallista viiniä illallisen aikana! 

Vesikaivot

Ympäri Pigadiaa löytyy useita ulkoilmahanoja tai vesikaivoja, joista saat takuulla raikasta vuoristovettä. Älä siis unohda täyttää vesipulloasi nähtävyyksien välissä! Itseasiassa kylän nimi Pigadia tarkoittaavin kreikaksi lähdettä. 

Ouzoa

Oliiviöljyä

Mesohorin alueella tuotetaan suurin osa Karpathoksen oliiviöljystä. Jos liikut alueella autolla, pääset kokemaan ihastuttavat oliivilehdot, jotka kasvavat vuoristoteiden varsilla. Oliiviöljyä on tietysti saatavilla kaikkialtl Kreikassa, mutta jos haluat saada pienen palan Karpathosta kotiin, voit ostaa pullollisen paikallisesti tuotettua öljyä monista paikoista.

Hunajaa

Ensiluokkaisen oliiviöljyn lisäksi Karpathokselta saa myös hyvää hunajaa. Vuoristojen rinteillä saatat nähdä värikkäitä mehiläispesiä. Kokeile saan hunajaa yhdessä kreikkalaisen jogurti ja hedelmien kanssa – tämä on täydellinen aloitus päivälle! 

Makeannälkään

Jos pidät jäätelöstä, olet tullut oikeaan paikkaan – Pigadiassa on monia hyviä jäätelöbaareja. Useimmissa paikoissa jäätelö on kotitekoista, joka tekee siitä vielä parempaa. Kokeile eri makuja ja löydä oma suosikkisi! 

Nauti kahvipaussista

Pitkän päivän jälkeen saatat kaivata hieman lisäenergiaa – mikä olisikaan parempaa kuin kahvitauko kreikkalaisen kahvin kera? Kahvi on tummaa ja vahvaa, ja tarjotaan pienistä kahvikupeista. Kahvia on kolmea erilaista: sketo (ilman sokeria), metrio (hieman sokeria) tai gliko (paljon sokeria). 

Tuoretta kalaa

Monissa sataman lähellä olevissa ravintoloissa on tarjolla erinomaisia kala-annoksia. Kysy päivän annosta, ja kruunaa se puristamalla päälle sitruunamehua. Herkullista! 

Syö káparia Agia Nikolaoksessa

Agia Nikolaoksessa, Spoan ja Apelasin rantojen välissä aivan Agios Nikolaoksen kirkon vieressä sijaitsee mukava pieni taverna. Täällä voit kokeilla kreikkalaista salaattia nimeltä kápari. Tavernan henkilökunta poimii itse salaattiin tarvittavat raaka-aineet, joten voit olettaa vain parasta. Se valmistetaan huolellisesti suolan, etikan ja suolaveden kera, ja maistuu erityisen hyvältä oliiviöljyn, kotitekoisen leivän, sardiinien ja ouzon kera. 

Ouzo

Ouzo on kreikan kansallisjuoma, ja et voi olla näkemättä sitä missä tahansa liikutkin. Se on anis-pohjainen juoma, ja veteen sekoitettuna sen väri muuttuu valkoiseksi. Raki on myös kreikkalaisten suosikki – sitä tarjoillaan usein mezejen kera. Kippis!