Apellan ranta

Karpathoksen ihanimmat rannat

Heittäydy meren syleilyyn! Karpathokselta löytyy loistama valikoima erilaisia rantoja jokaiseen makuun – mikä on sinun valintasi? Lue lisää ja nappaa parhaat lomavinkit! 

Apella

Apella on yksi Karpathoksen rannoista, jonka sanotaan myös olevan yksi koko Kreikan hienoimmista ja kauneimmista. Viereiset vuoret ja pinjapuut luovat ihanan miljöön valkohiekkaiselle, kirkasvedelliselle rannalle. Kaiken kruunaa ihana taverna, joka sijaitsee aivan rannan tuntumassa. Voit myös vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Jos vain saat mahdollisuuden, Apellalle kannattaa mennä venekuljetuksella – se on unohtumaton kokemus! Voit myös vuokrata skootterin tai auton ja suunnistaa paikalle itsen. 

Diakóftis

Miltä kuulostaisi ihastuttava, lähes koskematon ranta aivan lentokentän vieressä? Diakóftiksen rannalla sinua odottavat täydellinen rauha ja hiljaisuus. Täältä löydät myös mukavia tavernoita, aurinkotuoleja ja -varjoja, ja paikalle pääset helpoiten autolla tai mopolla. Matka rannalle on kaiken sen vaivan arvoista, sillä täydellinen hiekkaranta kristallinkirkkaan meren äärellä sopii loistavasti rentouttavaan lomapäivään. Matkalla Diakóftikseen on myös muita pieniä rantoja – kuka tietää, ehkä löydät oman suosikkisi jo ennen kuin pääset perille!

Apella

Agios Nikólaos, Arkasa

Agios Nikólaos on paikallisväestön suosiossa oleva ranta, erityisesti sen kauniin ympäristön vuoksi. Matala hiekkaranta sopii erityisen hyvin esimerkiksi lapsiperheille. Kun paikalliset sanovat menevänsä ''ratsastamaan ja pelaamaan aaltoihin'', tämä on se kyseinen ranta jota kohti he suuntaavat. Rannalla on myös taverna, josta saat ihania kreikkalaisia erikoisuuksia, ja voit vuokrata myös aurinkovarjoja ja -tuoleja.  

Kolme rantaa yhdessä

Pigadian keskustasta, heti Xenonan jälkeen, löydät 2,5 kilometria pitkän rannan, joka on jaettu kolmeen osaan: Xenónaan, Áfotiin ja Vróntiin. Valitse siis oma suosikkipaikkasi ja nauti päivästä! 

Agios Nikólaos, Spoa

Jos etsit pientä mutta viihtyisää rantaa, kannattaa sunnata Spoassa sijaitsevalle Agio Nikólaoksen rannalle. Ranta on sekoitus karkeaa hiekkaa ja pikkukiveä. Voit tehdä myös mukavan kävelyretken pieneen satamaan, joka sijaitsee lähistöllä. 

Aháta ranta

Aháta

Aháta on pieni ranta äärimmäisen kauniissa miljöössä Aperin pohjoisosassa. Ranta on suurimmilta osin kivirantaa, ja paikalta voit vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannalla on myös mukava taverna. 

Kastélia

Älä jätä välistä pientä, lähes unohdettua Kastélian rantaa Amopíssa. Ranta ei ole näkyvillä tieltä katsottuna, mutta löydät sen läheltä Hotel Aegean Villagea, kun seuraat pientä polkua jyrkille portaille.

Megali Amopí

Megali Amopí on pienen Amopín kylän suurin ranta. Sana ''Megalí'' tarkoittaa isoa. Matala ranta on erityisesti paikallisten lapsiperheiden suosiossa. Rannan lähellä on monia hyviä tavernoita ja aurinkotuoleja, joilla voit rentoutua. Jos aurinko käy liian kuumaksi, voit vuokrata myös aurinkovarjoja. 

Xenona

Xenona kuuluu myös Pigadiaan, ja on alueen ensimmäinen ranta-alue. Täällä voit viettää mukavan päivän auringon alla, ja paikalta voit vuokrata myös aurinkotuoleja ja -varjoja. Useista kahviloista voit hakea myös esimerkiksi virkistävän frappén. 

Vrónti

Vrónti on Pigadian toinen ranta-alue. Maisemat Pigadiassa ovat fantastisia, ja ranta on erityisen suosittu paikallisten keskuudessa. Tule paikalle, ja ymmärrät miksi! 

Potali

Ennen kuin saavut Lefkoksen keskustaan, törmäät Potalin rannan, joka sijaitsee sen länsipuolella. Kivirannalla on saatavilla aurinkotuoleja ja -varjoja. Nälän yllättäessä alueelta löytyy taverna ja hotelli, jossa voit käydä syömässä. 

Votsalákia

Votsalákia on ihana kiviranta Amopíssa. Lähistöllä on useita tavernoita, ja veden äärestä voit vuokrata aurinkotuolit ja aurinkovarjot. Votsalákia sijaitsee lähellä Megali Amopía ja sen suurta parkkipaikkaa.

Mikrí Amopí

Mikrí Amopí on pieni rantakaistale, joka sijaitsee Megalí Amopín vieressä. Mikrí tarkoittaa pientä kreikan kielellä. Pienessä lahdessa sijaitsevalla rannalla on mukava taverna ja aurinkotuoleja- ja varjoa. 

Kyrá Panagiá

Kyrá Panagiá on suosittu kiviranta, jonka yhteydessä on useita pieniä tavernoita. Alue sopii täydellisesti snorklaamiseen, mutta voit myös rentoutua hyvän kirjan parissa ja nauttia auringosta. Rannan lähellä on myös pieni punakattoinen kirkko, josta Kyrá Panagiá on saanut nimensä.