Kalymnoksen makuja

Kalymnos tarjoaa maukkaita makuelämyksiä jokaiselle. Kalaravintolat, mukavat perheomisteiset tavernat tai muut mukavat ravintolat – täältä löytyy jokaiselle jotakin! Lue lisää vinkkejämme Kalymnoksen ravintoloista. 

Hyviä jälkiruokia

Kokeile Kalymnoksen erikoisuutta nimeltä ghalaktobouriko – pehmeää kakkua, joka on leivottu filo-taikinaan. Kyseinen jälkiruoka on tunnettu koko Kreikassa, mutta sen sanotaan olevan parasta Kalymnoksella. Satamasta voit ostaa varmasti tuoretta ghalaktobourikoa.

Rapeat minikatkaravut

Pothian satamasta löydät saaren parhaat kalaravintolat. Vaihtoehtoja on monia, mutta Sebastian on monien suosikki. Ravintolan tuoreet kala-annokset ovat kertakaikkiaan herkullisia. Kokeile esimerkiksi friteerattuja minikatkarapuja suoraan Symin saarelta, jotka syödään kuorineen päivineen. 

Perheomisteinen ravintola näköalalla

Perheomisteinen Aegean Tavern tarjoaa maukkaita välimerellisiä annoksia upealla merinäköalalla. Suosittuun tavernaan kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen. 

Taverna Kalymnoksella

Kotoisa ilmapiiri

Satamasta löydät mukavan Stukaksen tavernan, jonka menu kostuu maukkaista, perinteisistä annoksista. Ilmapiiri ravintolassa on todella kotoisa, ja tunnet olevasi kuin osa pientä perhettä. Muist tervehtiä myös äiti Popia, joka on omistanut ja työskennellyt ravintolassa jo yli 30 vuotta! 

Kiipeilyn jälkeen

Kalymnos on suosittu kiipeilijöiden keskuudessa, ja urheilusuorituksen jälkeen on mukavaa pysähtyä Fatolitis Snackbar -nimisessä ravintolassa. Mukavasti sisustetun ravintolan sienillä on julisteita erilaisista vuoristoista ja terassilla roikkuvat viiniköynnökset. Ruokalistalta löydät kaikkea, mitä rankan kiipeilyreissun jälkeen voit toivoa; vohveleita, munakkaita ja lämpimiä voileipiä. Paikalla voit myös vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia muiden kiipeilijöiden kanssa!