Wadi Rum

Wadi Rumin punainen aavikko

Koe hämmästyttävä aavikkomaailma, jonka maisemaa hallinnoivat hiekka, korkeat vuoret ja rotkot. Auringon säteiden valossa kimmeltävä punainen aavikko on näky, jota et hetkessä unohda.

Wadi Rum

Ainutlaatuinen maisema

Kaunis Wadi Rum häikäisee upeilla hiekkakivillään, jotka kohoavat parhaimmillaan jopa 1700 metriin asti luoden kiehtovia, punaisena hohtavia luonnonmaisemia. Ei siis ihmekään, että useita elokuvia, joissa on tapahtumapaikkana Mars planeetta, on kuvattu juuri täällä; esimerkiksi elokuva ''The Martian'', jota tähdittää näyttelijä Matt Damon. 

Löydä perille Wadi rumiin

Helpoin tapa tutustua Wadi rumiin on jeeppi, kameli- tai hevoskyyti tai jalkaisin. Jeeppisafari on yksinkertaisin ja nopein tapa nähdä kaikki luontokohteet ja arkeologiset paikat. Rumin kaupunki on ainoa kaupunki tällä luonnonsuojelualueella, ja alueen suurin heimo nimeltä Zalabia ylläpitää suurinta osaa matkailupalveluista, ja järjestää esimerkiksi jeeppi- ja kameliretkiä. Jos olet onnekas, voit nauttia lounaasta bedouinien kanssa, jolloin ruoka valmistetaan lämpimän hiekan alla.

Lue lisää vinkkejä Jordaniaan

Beduiinien koti

Wadi rumin ainot asukkaat ovat nimeltää, beduiinejä, ja heidän tulee jatkuvasti elää symbioosissa aluetta hallinnoivien luonnonvoimien kanssa. Vuohet ovat beduiineille tärkeitä, sillä niistä saa maitoa, lihaa ja ''jameedia'', joka on eräänlainen jogurtti. Jopa beduiinien teltat ovat tehty mm. vuohen karvasta, ja niitä löytyy kaikkialta Wadi rumissa valtavien hiekkadyynien joukossa. 

Lawrence of Arabia

Wadi rumista löytyy henkeäsalpaavien maisemien lisäksi myös muuta mielenkiintoista nähtävää. Monet suosituimmista paikoista ovat tunnettuja niiden yhteydestä brittiläiseen asianajajaan T.E Lawrenceen, jota kutsutaan jopa nimellä ''Lawrence of Arabia'', eli Arabian Lawrence. Lawrence työskenteli brittien armeijan tiedustelupalvelussa, tavoitteenaan oppia lisää arabialaisesta kansanliikkeestä. Hän vietti pitkän ajan Wadi rumissa arabien kapinan aikana, ja kirjoitti silloin myös kirjan nimeltä ”Seven pillars of wisdom”. Kauniilla aavikolla voit kulkea Lawrencen jalanjäljissä ja löytää mm. Lawrencen lähteen, josta mies etsi vettä, Seven pillars of wisdomin eli erityisen kalliomuodostelman pylväsmuodostelmineen, sekä, Siq Um Tawaqin, rotkon, jossa voit erottaa Lawrencen kasvojen muodon.

Jeeppisafari