Pääkaupunki Amman

Pääkaupunki Amman

Jos matkustat Jordaniassa, kannattaa käydä tutustumassa pääkaupunki Ammaniin. Täällä kohtaavat vanhat roomalaiset rauniot ja modernit shisha -kahvilat, sokkeloiset soukit ja vilkas yöelämä. Jos olet kiinnostunut historiasta, arkkitehtuurista, ruoasta ja musiikista, sopii Amman sinulle hyvin! 

Tarja matkusti Jordaniaan nähdäkseen Petran

Antiikin Filadelfia

Amman sijaitsee antiikkisen Filadelfian raunioissa, joka oli kaupunki roomalaisen vallan ajanjaksolla. Käy myös alueella, jota kutsutaan nimellä ”Citadellet”, joka sijaitsee Ammanin korkeimmalla kohdalla Jebel al-Qala´assa, ja joka koostuu Rooman ja Bysantin ajan raunioista. Täällä voit matkata ajassa taaksepäin, ja kävellä vanhojen kivitemppeleiden ja palatsien keskellä. Mäen alta löydät myös vaikuttavan roomalaisen teatterin, joka on tunnettu maamerkki Ammanissa, joka on rakennettu vuonna 128-161 eaa.

Amman City Mall

Jos haluat tehdä ostoksia, on Ammanin City Mall hyvä vaihtoehto siihen. Ostoskeskus avattiin vuonna 2006, ja löydät täältä yli 160 kauppaa kuten Mango, Zara, Pull & Bear ja H&M, ja myös merkkikauppoja kuten Tommy Hilfiger ja Massimo Dutti.

Antiikkisia raunoita

Kaunista arkkitehtuuria

Arkkitehtuuria rakastavilla Ammanista löytyy paljon nähtävää. Käy tutustumassa Ammanin suurimpaan moskeijaan, vaaleanpuna-valkoiseen Kuningas Husseinin moskeijaan tai kauniin turkoosiin kuningas Abdullahin moskeijaan, johon mahtuu jopa 7000 ihmistä. Toinen vaikuttava rakennus on Darwishin moskeija, joka sijaitsee yhdellä Ammanin seitsemästä kukkulasta  - Jebel al-Ashrafiyehissa. Tämä moskeija on rakennettu mustista ja valkoisista kivikerroksista, jotka luovat kauniin ja uniikin julkisivun rakennukselle. 

Yöelämää

Lukuisien shisha -kahviloiden lisäksi Ammanista löytyy monia muita vaihtoehtoja, joissa voit viettää hauskan illan. Lähde tanssimaan H2O Pool & Loungeen hotelli Kempinskissä, tai käy drinkeillä Ghoroub Loungessa Landmark Hotelsin kattoterassilla. Jos etsit rennompaa meininkiä, suosittelemme käymään suositulla Rainbow Streetillä kuuntelemassa livemusiikkia Jafra Restaurant and Caféssa, ja nauttimaan paikallisesta ruoasta ja makushishasta, tai istumaan iltaa ravintola Azkadenya Arabicissa.