Lomalöytöjä Jordaniassa

Jordaniasta löydät mitä parhaita matkamuistoja ja tuliaisia kotiinvietäviksi – kaikkea mausteista pähkinöihin ja vaatteista koruihin ja käsitöihin. Parhaat ostospaikat ovat Ammanissa, joka on tyypillinen suurkaupunki lukuisine merkkikauppoineen. Aqabasta voi myös ajaa rajan yli Israelin Eilatiin, jossa on suuria ostoskeskuksia ja merkkituotteita joka lähtöön. Muista myös Aqaban soukit!

Aqaba on tullivapaa alue, joten voit shoppailla erittäin edullisesti varsinkin elektroniikkaa ja matkapuhelimia. Vaatteet, kuten talvitakit ja lastenvaatteet, ovat myös uskomattoman edullisia, mutta laatu on kirjavaa.

Kultaa vai hopeaa?

Aqabassa tulet huomaamaan, että erilaisia korukauppoja löytyy niin arabialaisilta markkinoilta kuin rantahotellien ostosalueelta. Kojuissa myydään niin kultaa kuin hopeaa hyvään hintaan. Jos et löydä miellyttävää vaihtoehtoa, voit myös suunnitella itse oman korusi. 

Paikallisia erikoisuuksia

Yksi perinteisistä matkamuistoista Jordaniassa on perinteinen beduiinien huivi, joka on usein valkoinen mustilla tai punaisilla ruuduille. Beduiinit käyttivät huivia suojautuakseen auringolta, tuulelta, kuumuudelta ja hiekkamyrskyiltä. 

Aqaban soukit

Aqaban souk sijaitsee vanhassa kaupungissa ja sieltä löydät monia pieniä kauppoja. Alueella on hauska kävellä värikkäiden kojujen joukossa ja tutkia niiden tarjontaa – vaatteita, kenkiä, käsitöitä ja tuliaisia. Tunnelma soukeissa on ainutlaatuinen, sillä täällä törmäät niin turisteihin kuin paikallisiinkin. Jordaniassa matkustavien suosikkiostoksia ovat mm. Kuolleen meren ihon- ja kauneudenhoitotuotteet sekä erilaiset mausteet ja korut. 

Tuliaisia Jordaniasta

Parhaita kotiinvietäviä Jordaniasta ovat mausteet ja pähkinät. Maustekojut tuoksuvat taivaalliselta ja valikoimaa on loputtomasti. Pähkinöitä on kaupoissa pinoittain, ja kannattaakin ottaa huomioon matkatavaroiden painorajoitukset, sillä pähkinät voivat huomaamatta painaa yllättävän paljon.

Lue lisää vinkkejä Jordaniaan