Syö yhdessä
Jordanialaisessa keittiössä näkyy vaikutteita Afrikasta, Lähi-Idästä sekä Välimereltä. Tavallisia ainesosia ovat leipä, lammas, jogurtti sekä minttu. Yksi tavallinen jordanialainen annos on nimeltään Mansaf, jota syödään usein yhdessä ja sitä syödään käsin. Annos koostuu riisistä, lampaasja ja jameedista, joka on vuohenmaidosta tehtyä jogurttia, joka kaadetaan lampaan ja riisin päälle.
Makeannälkäisille
Jos matkustat Jordaniaan ja olet makean ystävä, kokeile ehdottomasti Kanafehia. Pääraaka-aineet ovat juusto ja mannasuurimo, jotka peitetään siirapilla ja annos kruunataan pistaasipähkinöillä.Juusto on pehmeää ja maistuu hyvin paljon mozzarellalta, kun taas päältä annos on makeaa ja rapeaa.
Kultainen jälkiruoka
Toinen erinomainen jälkiruoka on nimeltään Hareeseh, joka on tehty mannasuurimoista, kookoksesta, sokerista, jogurtista sekä manteleista, jotka on paahdettu kullanruskeiksi. Jälkiruoka muistuttaa brownieta, ja sen makea maku sopii täydellisesti rakeisten mannasuurimoiden kaveriksi.
Perinteinen aamiainen
Yksi perinteinen aamiaispöydän ruokalaji Jordaniassa on Labneh, paksu jogurtti johon dipataan leipää tai kasviksia. Se maistuu hapankermalta, ja joskus sitä maustetaan esimerkiksi paikallisilla mausteilla tai oliiviöljyllä.
Arabialainen pizza
Tätä annosta kutsutaan usein nimellä ''arabialainen pizza'', ja se koostuu pyöreästä pohjasta ja za´atarista (eräänlainen mausteseos), oliiviöljystä ja erilaisista täytteistä kutenn halloumista, kananmunasta tai lihasta. Perinteisesti annos kypsennetään kiviuunissa.