Kuollutmeri

Maailman suolaisin järvi

Oletko koskaan miettinyt miltä tuntuisi olla painoton? Kuolleessameressä voit kellua kuin korkki veden pinnalla! Korkean suolapitoisuutensa lisäksi vedestä löytyy monia erilaisia mineraaleja, jotka ovat hyväksi terveydelle. 

Järvi vailla elämää

Kuollutmeri, joka on suolapitoisuudeltaan 33,7 % , on yksi maailman suolaisimmista järvistä. Läheiset suolavuoristot, järviveden nopea haihtuminen ja alueen vähäisen sademäärän vuoksi ihminen pystyy helposti kellua järven pinnalla, Järven syvin kohta on 378 metrin syvyydessä. Järvi on yksi maailman ultimaattisimmista paikoisa, ja se on todellinen luonnonilmiö, johon kannattaa käydä tutustumassa paremmin.

Kuollutmeri on paikka, jota et helposti unohda. Järven rannalla ja sen pohjassa on paksuja suolakerroksia, ja nopean haihtumisen vuoksi järvi jakautuu kahteen osaan, joiden välissä kulkee pieni kanava. Suolapitoisuuden vuoksi kasvien ja kalojen on mahdotonta elää tässä järvessä, mikä tarkoittaa myös sitä, että alueelta ei löydy lainkaan lintuja. 

Kuollutmeri
Kuollutmeri

Hoitavat vaikutukset

Järvi ei ole ainostaan kaunista katseltavaa, vaan sieltä löytyy myös todellisia terveysvaikutuksia. Järveä ympäröivien mineraalirikkaiden vuorten ja vesistön ansiosta järvessä on lukemattomia eri mineraaleja. 12 näistä mineraaleista ei löydy mistään muualta maailmasta. Tämä on tehnyt alueesta yhden maailman suosituimmista spa-paikoista, jonne ihmiset tulevat nauttimaan vedestä, savihoidoista ja auringosta. Kuolleenmeren ympärillä on monia hotelleja, joiden vieraat voivat nauttia hieronnoista ja erilaisista kauneushoidoista sen jälkeen, kun he ovat käyneet ensin rentoutumassa järvellä. Esimerkiksi Kempisnki Hotel Ishtar on erinomainen vaihtoehto, ja hotellilta löytyy myös oma yksityisranta. 

Lue lisää vinkkejä Jordaniaan