Jerashin rauniokaupunki

Antiikkinen Jerash

Jerashin rauniokaupunki on Jordanian suurin ja kenties kiinnostavin roomalainen paikka, jonne monet matkailijat saapuvat ihastelemaan antiikkisia raunioita. Vaikuttavat sisäänkäynnit, pyhiinvaellusreitit, temppelit ja teatterit todistavat, että Jerash on aikoinaan ollut todella voimakas paikka. 

Arch of Hadrian

Tällä suurella alueella on paljon nähtävää. Käy tutustumassa Arch of Hadrianiin, 11 metriä korkeaan holvikaariin, joka on rakennettu roomalaisen keisari Hadrianin vieraillessa kaupungissa. Holvi, joka johtaa Jerashiin, näyttää kuinka vaikuttava kaupunki aikoinaan oli. Holvin takana näet hevoskilpailuradan, jossa on kilpailtu jopa 15 000 katsojan katsoessa.

Zeusin temppeli ja eteläinen teatteri

Yksi rauniokaupungin tunnetuimmista paikoista on sen foorumi, joka on helppo tunnistaa sen valtavan koon ja muotonsa ansiosta; 56 saraketta, jotka ympäröivät kalkkikivestä rakennettua toria. Tietä pitkin pääset Zeusin temppelille, josta on upeat näköalat. Sitä vastapäätä sijaitsee eteläinen teatteri, joka rakennettiin ensimmäisellä vuosisadalla, ja jonne mahtuu 5000 katsojaa. Nykyäänkin teatterin akustiikka on erinomainen.

Arch of Hadrian
Jerashin eteläinen teatteri

Cardo Maximuksen luontopolut

Jos haluat todella kävellä muinaisten ihmisten jalanjäljissä, voit vaeltaa pitkin ''cardo maximusta''. Jerashin 800 metristä pääkatua. Tietä ympäröivät tyylikkäät pylväät ja se on tehty alkuperäisistä kivistä, joista voi yhä nähdä vanhojen hevosvaunujen jäljet. Cardo Maximuksen loppupäässä sijaitsee Nymfeum, eli kaupungin suihkulähde. 

Anna lahja jumalille

Yhdellä kaupungin korkeimmista kohdista sijaitsee Artemiksen temppeli, josta on näkymä koko Jerashin yli. Temppeli rakennettiin lahjaksi kaupungin jumalille, mutta se valitettavasti purettiin osittain vuonna 386 uusien kirkkojen tilalta. Temppelin läheisyydessä sijaitsee pohjoinen teatteri, joka rakennettiin vuonna 165, joka on remontoitu täyteen loistoonsa. 

Lue lisää vinkkejä Jordaniaan